Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Σκηνές από ένα παράλληλο σύμπαν

Η Premier League κρίθηκε την τελευταια αγωνιστική , με τον Φρανκ Λαμπαρντ να δηλωνει οτι η ομαδα της Μαντσεστερ ήταν "φανταστική". Δεν εχω να πω τιποτα αλλο, εκλεισα.

Εδω λοιπον μπαινουμε στον χώρο της επιστημονικης φαντασιας για τους "ολα γνωριζοντες" και "πανταχου παρόντες" Ελληναρες που εάν ακουσουν ποδοσφαιριστη της ομαδας τους να το λεει αυτο για αλλους , αφου τον λυντσάρουν δημόσια θα πουλησουν μέσω ίντερνετ τα κομματια του να κονομήσουν. Ας το παρακαμψουμε...

Η μικρή Σιένα παρατεινει την αγωνία στο (υποβαθμισμένο εσχάτως και λογω σκανδάλων, αλλά εκει τουλαχιστον την πλήρωσε και κάποιος) Καμπιονάτο , "παγώνοντας" την Ιντερ με το 2-2 και στελνοντας τον τιτλο στην ... παράταση της τελευταίας αγωνιστικής. Η Ρομα καραδοκει, και οι δύο όμως παιζουν εκτος με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.Ωραιο σενάριο για παρακολούθηση.

Φυσικά οι γείτονες Ιταλοι δεν προκειται να εχουν το φλεγμα του Αγγλου Λαμπάρντ για να δηλωσουν κατι παρόμοιο, αλλά και πάλι δεν τίθεται σύγκριση. Με το Ελλαδισταν εννοώ. Και δεν εχω κατα νου τις ομαδούλες μας αλλά τη νοοτροπία μας. Οταν καποτε (ποτέ δηλαδη) καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν ειναι στις παράγκες αλλά στα μυαλά μας ίσως (ίσως αλλα λέμε τώρα) να καταφέρουμε να δούμε όχι μόνο μπάλα αλλά και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Αθλητικό πνεύμα, άμιλλα, ομορφες σκηνές. Γιατι όσες εχουμε δει ως τωρα σκηνοθετημένες ήτανε.

Ο Λαμπάρντ λοιπον δήλωσε ότι η Γιουνάιτεντ (που ουσιαστικα κερδισε, ή άνοιξε το δρομο προς την νίκη αν θέλετε με ένα πεναλτι καθαρό , που στην Ελλαδα ομως θα ειχε βαφτιστει με ένα σωρό ονόματα,ανάλογα με την οπαδική τοποθετηση του καθενός) ήταν φανταστική και δίκαια πήρε τον τίτλο. Μιλάμε για πολλα κιλα μ@@κα ε; Τι λεει ρε το ανθρωπάριο; Αντι να σεβαστει τη μεγάλη ιστορία του συλλογου μπλα μπλα, που τη βαρια φανελα του μπλα μπλα, τον υπέροχο κόσμο του μπλα μπλα... καθεται και λεει τετοια πραγματα. Αλήθεια τον βριζουνε τωρα τον Λαμπάρντ οι "χουλιγκάνοι" Εγγλέζοι; Ποσο μαλιστα που η Τσελσι έμεινε στο 1-1 με την Μπόλτον και εχασε τον τιτλο. Ετοιμαζονται αντιποινα κατα της Μπολτον του χρονου; Μπα δε νομιζω... Ετοιμαζονται λαϊκα δικαστηρια στην Τσελσι; Μπα... Μονο χειροκροτημα... Ρε τους ξενέρωτους, τι ξερουνε απο μπαλα; (εκτος του γεγονοτος οτι ειχαν 3/4 ομαδες στα ημιτελικα του Τσαμπιονς Λιγκ και εχουν και αμιγως αγγλικο τελικό). Εδω ειναι Ελλαδα ρεεεεεε... εμεις ξερουμε.
Κατα τα άλλα την ίδια αγωνιστική η Μπέρμπιγχαμ μαθαίνοντας οτι εχει πεσει και μαθηματικά έπαιξε μεγαλη μπαλα και κερδισε 4-1 την Μπλάκμπερν δινοντας μια τελευταια παρασταση για τους φιλους τους και δειχνοντας ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ στο αθλημα. Κατι που δεν θα αποκτησουμε ΠΟΤΕ εδω. Εδω ειναι η χωρα των βαρύγδουπων "θυμωμενων" δηλώσεων.
Δε μου αρεσει το αγγλικο ποδοσφαιρο. Ομως δεν μπορω παρα να βγαλω το καπέλο στον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων που ξέρουν ποτε να μάχονται και πότε να συμφιλιώνονται. Οσα "άσχημα" και αν εχει καταγραψει η ιστορία τους, ο ψυχισμος τους και η αντιμετώπιση της κάθε στιγμής της ζωής τους ειδικά σε ότι αφορά αναμετρήσεις (αθλητικές και μη) ειναι απαράμιλλος.

Κατα τα άλλα απολύτως τίποτα.

6 σχόλια:

geokalp είπε...

ωραίος!
όμως να σου θυμήσω ότι αυτοί πρώτα έπιασαν σωστό πάτο (κάμποσοι νεκροί-απαγόρευση στα κύπελλα ευρώπης-χουλιγκανς) και μετά σιγά-σιγά έφτιαξαν ξανά το προϊόν τους, ανοίγωντας και τα πόδια στους "περίεργους" ανατολικούς "επενδυτές"

εδώ είναι πιο δύσκολο, αλλά δε μπορώ να διανοηθώ ότι γύρω στις 6-10 ομάδες δεν είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις ώστε να παρασύρουν και τις υπόλοιπες

Dr. Feleki είπε...

ναι καταφεραν πραγματικα να βγουνε απο τα σκατα.
Το καταφεραν ομως επειδη το θελανε, εμεις δεν το θελουμε. Μπορουμε ευκολο ειναι αλλα...δε βολεύει.

Οι ομαδες εδω εχουν γινει μεσο προβολής του καθε κακομοιρη. Αν εξαιρεσεις την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Κόκκαλη ποιος ακριβως ειναι ο επομενος "μεγαλος, επιφανης επιχειρηματιας" που ασχολειται με ελληνική ομάδα; Αντε να ειναι η ομάδα που "κρύβεται" πισω απο την Τρίπολη και τελος παντων οποιος στηριζει τον Ντεμη στην ΑΕΚ και παλι μικρά καλάθια κράτα...

Αμα δεν βγουνε φορα παρτιδα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγαλοι επιχειρηματιες να αναλαβουνε τις ομάδες μια ζωή στη μιζέρια θα ειμαστε.

geokalp είπε...

Βρασίδα
η δική μου λογική λέει ότι δεν γίνεται μαγαζί τετράγωνο (όχι απλά γωνία) όπως π.χ. η ΑΕΚ, που έχει εύκολα 20εκ έσοδα
α. να μην είναι κερδοφόρα
β. να κρέμεται από τα λεφτά του "επενδυτή"

το ίδιο λέω για
7-13-4-3 και μερικές ακόμα που κάνουν προγραμματισμό σωστό και πουλάνε π.χ. παίκτες

Dr. Feleki είπε...

Αλλο κερδοφορα , αλλο υγιής ομως φιλε μου. Και αυτο πρεπει να το κοιταξουμε. Λες για τους "περιεργους ανατολικους" που επέδραμαν στην Αγγλια. Σιγουρα μελανο σημειο αυτό όμως μην ξεχνας οτι εκει υπαρχει τουλαχιστον ενα είδος κράτους να τους ελέγχει...

tzonakos είπε...

Αν γράφεις αυτά τότε καθε άλλο παρά "Κάφρος" εισαι. Αλλα μάλλον μας κάνεις πλάκα με το ψευδώνυμο σου.
Ολα οσα κάνουν ή δεν κάνουν οι Αγγλοι και το πώς συμπεριφέρονται θα έπρεπε να παραδειγματίσουν εδω και η νοοτροπία να αλλάξει, να φωτίσει.

Η δυσπιστία δεν θα τελειώσει ποτέ εδω.

Οι Αγγλοι απο εξόριστοι της Ευρώπης μετά το Χέηζελ, κατάφεραν να κερδίσουν τρόπαια και τωρα να εχουν ΔΥΟ ομάδες τους στον Τελικό του Τσου-Λου.
Τεράστια επιτυχία !

Ειναι να υποκλίνεσαι μετά.
Ο δε Λάμπαρντ ειναι τζέντλεμαν. Εδω δεν θα επιβίωνε. Κρίμα, εμεις χάνουμε.

Dr. Feleki είπε...

Η καφριλα αν το θες Τζονι μου ειναι σταση ζωής. Οπως πχ και ο αναρχισμος.Τωρα αν μερικοι πιστεύουν οτι αναρχικος εισαι αμα σπας τζάμια, ομοιως μερικοι πιστεύουν οτι καφρος εισαι αμα λες για τις μαναδες των αλλων... Οπως και μερικοι (πολλοι δυστυχως) πιστεύουν οτι δεν μπορεις να εισαι οπαδός αν δεν σκοτώσεις και κανα δυο αντιπαλους και δεν βρισεις. Αλλα τι τα θες, Ελλαδιστάν.