Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Πόση δύναμη έχει ένα μέλος;;;


Οποιαδήποτε ομοιότης με τον Αχιλλέα Μπέο είναι εντελώς συμπτωματική...

Ο δικηγόρος Oriol Giralt, μέλος υπ αριθμ 39206 του FC Barcelona δεν είναι η πρώτη φορά που ανάβει φωτιές στην διοίκηση Laporta.
Το καλοκαίρι του 2006, ο Laporta επιχειρεί να αγνοήσει το καταστατικό του συλλόγου και να παρατείνει την θητεία του κατά ένα χρόνο.
Ο Oriol Giralt προσέφυγε τότε στο αθλητικό δικαστήριο της Καταλωνίας και ζήτησε να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της τότε διοίκησης.
Κέρδισε την υπόθεση και υποχρέωσε τον Laporta να προκυρήξει εκλογές, έστω κι αν τελικά στην κάλπη δεν κατάφερε να φτάσει κανένας άλλος υποψήφιος (αφού κανείς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών).
Σήμερα ο Oriol Giralt επανέρχεται, αυτή την φορά ζητώντας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πρότασης δυσπιστίας κατά της διοίκησης Laporta κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει το άρθρο 49 του καταστατικού του FC Barcelona.
Τεκμηριώνει το αίτημά του υποστηρίζοντας πως επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα έχει καταγράψει αποτυχίες τα δύο τελευταία χρόνια, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να καταφύγει σε πολυδάπανες μεταγραφές γιά να ξανακερδίσει τον κόσμο του συλλόγου και ο ίδιος (ο Giralt) αμφιβάλλει κατά πόσο είναι ικανή να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του FC Barcelona.
Τώρα ο σύλλογος υποχρεούται να τυπώσει ένα έντυπο συλλογής υπογραφών και να του το διαθέσει εντός 5 ημερών.
Εκείνος θα προσπαθήσει μέσα σε 10 εργάσιμες να συγκεντρώσει 5882 υπογραφές (δηλαδή το 5% των ενήλικων μελών του FC Barcelona που είναι μέλη παραπάνω από ένα χρόνο).
Αν τα καταφέρει, τότε θα συγκροτηθεί εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από 2 αντιπροσώπους του και έναν αντιπρόσωπο της καταλανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και θα διεξαχθεί ψηφοφορία.
Σε αυτήν, αν ψηφίσουν παραπάνω από 11764 ενήλικα μέλη με την ιδιότητά τους σε ισχύ παραπάνω από ένα χρόνο (δηλαδή το 10%) και υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας παραπάνω από τα 2/3, η διοίκηση πρέπει να παραιτηθεί και να προκυρηχθούν άμεσα εκλογές.
Αν το αίτημα απορριφθεί, ο ίδιος δεν μπορεί να επανέλθει με το ίδιο αίτημα πριν παρέλθει ένας χρόνος (μπορεί να επανέλθει με κάποιο άλλο σκεπτικό).
Με το κλίμα γενικευμένης δυσαρέσκειας να είναι πολύ έντονο στην Βαρκελώνη, ο Oriol Giralt είναι πολύ πιθανό να συγκεντρώσει τις 5882 υπογραφές που του είναι απαραίτητες γιά να οδηγήσει την υπόθεση σε ψηφοφορία.
Ισως μάλιστα να το είχε ήδη καταφέρει αν ήταν από χθες έτοιμα τα έντυπα και μπορούσε να τα διαθέσει μετά το τέλος του αγώνα της Μπάρσα με την Μαγιόρκα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτή η υπόθεση δείχνει με τον πιό ανάγλυφο τρόπο ότι υπάρχει τρόπος να διοικηθούν οι΄ομάδες έξω απ την παντοκρατορία του ενός "πρόεδρα" και να θεσπιστούν ασφαλιστικές δικλείδες διαρκούς ελέγχου.
Στην Ελλάδα του 2008 εκστασιαζόμαστε με το "πράσινο" εγχείρημα της πολυμετοχικότητας.
Στην Βαρκελώνη, από το 1899, υπάρχει ένας σύλλογος που διοικείται από τα μέλη του και είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: