Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Καραγκιοζιλίκια


Υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις αθλιότητες που κατά καιρούς συμβαίνουν στα γήπεδα από «επιστήμονες» οπαδούς; Για μένα, ΝΑΙ! Οι αθλιότητες των «παραγόντων» του αθλητισμού.

Κατά καιρούς έχω μιλήσει για τα καμώματα πολλών τέτοιων ανθρώπων που επιχειρούν να καταξιωθούν στην κοινή γνώμη επειδή με τα λεφτά τους πέρα από την… κυρά τους ασελγούν και πάνω σε ποδοσφαιρικές ή μπασκετικές ομάδες.

Τις τελευταίες μέρες ένας «κύριος» πρόεδρος αποφάσισε να ξαναμπάσει στη ζωή μας την παλιά καφρίλα. Μιλάω για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, γνωστό φαρμακέμπορο και πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «κύριος» αυτός και ο νεότερος αδελφός του συμπεριφέρονται χειρότερα κι από τον τελευταίο αλήτη των γηπέδων. Και, φυσικά, δεν είναι οι μόνοι. Κάθε πρόεδρος που «σέβεται» το αξίωμα του (από τον «Ρίγκο» και τον «Τίγρη» μέχρι τον «Αγαπούλα» και τον «Κοκκαλιάρη») «οφείλει» να αποδεικνύει με έργα μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους πως αξίζει να ηγείται των κάφρων της θύρας του. Περίπου το θεωρούν δικαίωμα τους δοσμένο από το Θεό αφού κανείς δεν τους τιμωρεί για πράξεις που αν είχαν γίνει από κάποιο «καλόπαιδο» θα επέσυραν ποινές φυλάκισης. Αλλά, από ποιο κράτος να ζητήσει κανείς την πιστή εφαρμογή των νόμων; Στο δικό μας;

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο με τα κατορθώματα του «υψηλού» (μεταφορικά) αυτού προσώπου είναι πως η τελευταία καφρίλα του είχε στόχο έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του με τον «χρυσό αιώνα» του ελληνικού μπάσκετ. Που αν δεν υπήρχε αυτός αλλά και ο άλλος ΓΙΓΑΝΤΑΣ του αθλήματος οι κύριοι Κόκκαλης, Γιαννακόπουλοι και οι λοιποί επιχειρηματίες ακόμα θα νόμιζαν πως το basket είναι το καλάθι όπου πετούν τα χαρτιά τους.
Ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχουν σηκωθεί πέρα και πάνω από συλλογικές προτιμήσεις.

Τον πρώτο τον σεβάστηκαν οι πάντες, ακόμα και οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού όταν φορούσε αρχικά τη φανέλα του Άρη και μετά του ΠΑΟ. Μόνο ένας επιχείρησε να τον «κοντύνει» (προφανώς για να μπορεί να τον κοιτά στα μάτια): ο «κύριος» Παύλος που μας στέρησε πρόωρα την παρουσία του από τα γήπεδα..

Τώρα είναι η σειρά του δεύτερου. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τίμησε μεγάλες ομάδες με την παρουσία του. Ανάμεσα τους και αυτή που σήμερα τον αποκαλεί «καραγκιόζη». Και –τι κωμικό- η πρώην ομάδα του είναι η μόνη που μιλά έτσι γι’ αυτόν. Τέτοιες φράσεις δεν θυμόμαστε να ακούστηκαν από αντιπάλους οπαδούς (εκτός αν θεωρηθεί τέτοια το αλήστου μνήμης «κλάψε» που του φώναζαν όποτε διαμαρτυρόταν για κάποιο φάουλ).

Και πάλι πίσω από αυτή τη χυδαιότητα είναι ο ίδιος άνθρωπος. Σύμπτωση; Ή, μήπως, ενδεικτικό του πώς θεωρεί ο «κύριος» αυτός το «ευ αγωνίζεσθαι»; Μόλις εμφανίστηκε ο κίνδυνος μιας συλλογικής ήττας έπαψαν να υπάρχουν τα σύμβολα, τα εικονίσματα γέμισαν από τα σκατά που κρύβει μέσα του αυτός ο «φίλαθλος». Οι ψυχολόγοι λένε πως προσπαθείς να βρωμίσεις αυτό που δεν μπορείς ποτέ σου να γίνεις. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Δεν θα με απασχολούσε τόσο το γεγονός αν ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού δεν ήταν και κάτι περισσότερο: ο προπονητής της Εθνικής, της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθλήτρια κόσμου συντρίβοντας τις ΗΠΑ. Της ομάδας που θα κληθεί να πάει στο Πεκίνο για το «κάτι παραπάνω» με «στρατηγό» τον Γιαννάκη και «φαντάρους» πολλά παιδιά που παίζουν στον ΠΑΟ.

Ο σιχαμερός τύπος δεν σκέφτηκε ούτε καν αυτό όταν έπαιρνε το μικρόφωνο στο ΟΑΚΑ και έλεγε τις εξυπνάδες του πως «οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση σ’ αυτό το γήπεδο». Η ενότητα της Εθνικής μπήκε σε κίνδυνο μόνο για να μην χάσει ο «πρόεδρος» ένα αγώνα.

Και μόνο γι αυτό η τιμωρία του «Θεού» (όπως ο κομπλεξικός απαιτεί από τα τσιράκια του να τον αποκαλούν) θα έπρεπε να είναι παραδειγματική. Αλλά, είπαμε, σε ποιο κράτος; Σ’ αυτό που επιτρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να ηγούνται ομάδων και να κατέχουν θεσμικές θέσεις στα αθλήματα; Ή σ’ αυτό που τους επιτρέπει να βγάζουν και μια φυλλάδα-παράγκα και να βρίζουν κι από κει όποιον δεν γουστάρουν (από Τζίγκερ μέχρι Γιαννάκη) καλυπτόμενοι πίσω από την ελευθερία του… Τύπου;

Τελικά, μου είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα των τελικών. Είτε επικρατήσει η λογική και αναδειχτεί πάλι πρωταθλήτρια η αναμφισβήτητα πληρέστερη ομάδα, είτε γίνει το «θαύμα» κι ανατραπούν τα προγνωστικά. Εμένα με ενδιαφέρει όλη αυτή η μισαλλοδοξία των (από κάθε άποψη) νάνων να μη δημιουργήσει ρήγματα ανάμεσα π.χ. στον Μπουρούση και τον Διαμαντίδη, τον Τσαρταρή και τον Σχορτσιανίτη και κυρίως πάθη ανάμεσα στον «στρατηγό» και τους «φαντάρους» του. Γιατί μπορεί για τους «κυρίους» Παύλο και Θανάση η ζωή να σταματά μετά από μια ακόμα νίκη του ΠΑΟ επί του ΟΣΦΠ αλλά για όλους εμάς συνεχίζεται στην Εθνική.

Ελπίζω όλη αυτή η ιστορία να έχει καλό τέλος. Για το καλό του αθλήματος. Αρέσει δεν αρέσει κάτι τέτοιο στους αδελφούς «Κατσάμπα».

ΥΓ: Τελικά αποδείχτηκε πως στο ΟΑΚΑ «οι καραγκιόζηδες έχουν θέση» και μάλιστα στα επίσημα: δυο τουλάχιστον.


12 σχόλια:

X-myalismenos είπε...

Αγαπητέ φίλε, καμιά αντίρρηση ως προς την βία που γεννούν οι παράγοντες.
Ομως την λογική των "ιερών αγελάδων" δεν την καταλαβαίνω.
Ο Γιαννάκης είναι προπονητής και ανταγωνίζεται με άλλους προπονητές.
Ολοι έχουν τον ίδιο στόχο, την νίκη.
Το ότι ο Γιαννάκης είναι προπονητής της Εθνικής δεν τον νομιμοποιεί να χτυπιέται σε κάθε φάση ως προπονητής του Ολυμπιακού και να εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του ως προπονητής της Εθνικής γιά να περνάει ατιμώρητος.
Ζήσαμε και στο παρελθόν τέτοιες συμπεριφορές του Ιωαννίδη και ξέρουμε τί επακολούθησε (σιφόνια, αυγά, μπουκάλια Κουρτάκη και πάει λέγοντας)
Γιά μένα όσο καθαρό είναι πως στους Γιαννακόπουλους κάποια στιγμή θα πρέπει να αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα, άλλο τόσο καθαρό είναι πως υπάρχουν προπονητές ηθικοί αυτουργοί επεισοδίων.
Η μήπως ο Γιαννάκης με την συμπεριφορά του δεν ήλπιζε πως θα ξεσηκωθεί ο κόσμος εναντίον του;
Να πω πως το ευχόταν;

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ EXARCHIOTIS: Δε μπορώ να διαφωνήσω με τη λογική σου, ούτε με τα επιχειρήματα σου.
Κι εγώ πιστεύω πως πρώτοι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να δίνουν παράδειγμα στους αλλόφρονες κάφρους της εξέδρας.
Παρ' όλα αυτά, δε σου κρύβω πως (το χουλιγκάνικο στοιχείο μέσα μου) προτιμ τους παίχτες-προπονητές που παθιάζονται με τον αγώνα σε ανεκτά πλαίσια από κείνους που απλά συμμετέχουν. Π.χ. γουστάρω το νεύρο του Ομπράντοβιτς που ποτέ δεν ξεπερνά τα όρια όπως και του Λεμονή. Δεν αντέχω ψυχρούς τύπους στυλ Μπάγεβιτς, Μάλκοβιτς κλπ.
Ο Γιαννάκης δε νομίζω πως είναι τίποτα από αυτά. Μεταξύ μας τις αντιδράσεις του θα τις έλεγα περισσότερο "κλαψομούνικες" παρά εμπρηστικές. Σε καμμιά περίπτωση δε μοιάζουν με κείνους του Ιωαννίδη.
Όπως και νάχει, θα μπορούσα να δικαιολογήσω σχεδόν όλες τις αντιδράσεις των παιχτών και προπονητών με μόνο δικαιολογητικό την ένταση που νοιώθουν.
Δε μπορώ να πω το ίδιο για τους Κοκκαλογιανακοπουλαίους που εν ψυχρώ οργανώνουν σώου (κότες στο ΣΕΦ παλιότερα, μικρόφωνα σήμερα στο ΟΑΚΑ, χυδαία ηχητικά εφέ και στα 2 μέρη κλπ) σε βάρος των αθλητών, του αθλήματος και -τελικά- της νοημοσύνης και της αισθητικής μας.
Αυτό ήταν το πνεύμα μου.
Χάρηκα που τα είπαμε.
Φιλικά.
Αμετανόητος

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ EXARCHIOTIS: (ΥΓ) Φυσικά δεν πιστεύω σε ιερές αγελάδες. όλοι κρίνονται διαρκώς. Κι ο πρότερος βίος κάποιου δε φτάνει για να δικαιολογεί μια βλακεία του σήμερα.
Όμως, ρωτάω: σήμερα διαπιστώθηκε ο χαρακτήρας του Γιαννακη; Ως τώρα δε μας ένοιαζε; Όταν ανάλογα έκανε ως παίκτης και προπονητής σε όλες τις ομάδες απ' όπου πέρασε;
Τελικά, μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει, αλλά να τον αποκαλούν καραγκίοζη οι "τίποτα" πολύ δεν πάει; Τα ίδια θα ισχυριστώ και για τον Ομπράντοβιτς αν αντιμετωπιστεί ανάλογα από τη διοίκηση του ΟΣΠΦ στο ΣΕΦ.
Επιτέλους, να μάθουμε να τιμάμε αξίες όπου κι αν αυτές βρίσκονται. Ακόμα κι αν "μας κλείνουν το σπίτι".

smile είπε...

Σαφως και εχεις δικιο φιλε αμετανοητε...απλα εγω σαν φιλαθλος εχω βαρεθει να καθομαι να τσακωνομαι με τον καθενα για 2 με 3 ηλιθιους του αθλητισμου....και αν τα βαλεις κατω ηλιθιοι ειναι και ο γιαννακης και ο προεδρος ο αλλος....οποτε δεν βγαζουμε ακρη...να εισαι καλα....

Lexaionarios είπε...

"Το ότι ο Γιαννάκης είναι προπονητής της Εθνικής δεν τον νομιμοποιεί να χτυπιέται σε κάθε φάση ως προπονητής του Ολυμπιακού και να εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του ως προπονητής της Εθνικής γιά να περνάει ατιμώρητος"

ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΤΑΝ Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΚΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ-ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ)...

ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ...Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ(ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ...

ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ"...
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ(ΚΟΤΕΣ)...
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ)...."ΠΕΦΤΕΙ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ....

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ?

ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ....ΤΟ ΚΑΚΟ?

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

Lexaionarios είπε...

@ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ
....γουστάρω το νεύρο του Ομπράντοβιτς που ποτέ δεν ξεπερνά τα όρια όπως και του Λεμονή. Δεν αντέχω ψυχρούς τύπους στυλ Μπάγεβιτς, Μάλκοβιτς κλπ.

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ?
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....

HAMMER είπε...

αμετανοητε συμφωνω και εγώ μαζί σου.Αυτά που είπε ο Γιαννακόπουλος είναι απαράδεκτα και τα καταδικάζει πιστεύω κάθε υγιής φίλαθλος.Πρέπει να προσέχουν τήν συμπεριφορά τους και οι πρόεδροι αλλά και οι προπονητές.Ομως φίλε μου δέν καταλαβαίνω γιατί τόση ευαισθησία καί τόσες φωτογραφίες τώρα όταν ειδικά στό μπάσκετ οι καθηγητές της ΑΛΗΤΕΙΑΣ(ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,ΚΟΚΑΛΛΗΣ) έχουν κάνει πράγματα που μπροστά τους ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είναι πραγματικά ΝΑΝΟΣ.Αλλό να καταδικάζουμε κάτι και άλλο να λέμε ότι θέλουμε μαι να το διακομοδούμε όπως έκανες εσύ.Γιατί εσύ φίλε έτσι όπως τα έγραψες και με τίς φωτογραφίες μπαίνεις στήν λογική του ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ πού εσύ ο ίδιος καταδικάζεις.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω 2 πράγματα:
1. Το θέμα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' όσο υπολόγιζα
2. Αντιμετωπίζεται απ' όλους σας πολύ πιο νηφάλια απ' όσο το αντιμετώπισα εγώ.
Πάμε λοιπόν:
@ smile: Να μου επιτρέψεις να πιστεύω πως αυτά που γίνονται σήμερα συμβαίνουν επειδή εμείς κάποια άλλα παλιότερα τα αντιμετωπίσαμε με αυτή τη λογική; του "δε βαριέσαι; 2-3 γραφικοί είναι". Συμφωνώ πως δεν αξίζει τον κόπο να μαλώνουμε οι φίλαθλοι για τις βλακείες άλλων. Ας τους μαζέψουμε εμείς (καθένας τους δικούς του στα πρότυπα του ηρωικού '63).

@ Lexaionarios: Κι εγώ δε συμφωνώ με τα δυο ταμπλό. Το κάνουν οι Σέρβοι αλλά εκεί είναι άλλη αθλητική κουλτούρα. Χώρια που Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς παράλληλα με την εθνική τους δούλευαν σε ομάδες του εξωτερικού.

@ HAMMER: Με έπιασες! Ναι, το ομολογώ. Έχω ιδιαίτερο μένος εναντίον του φαρμακοποιού λόγω της συμπεριφοράς του στο Νίκο Γκάλη. Άλλοι έχουν κάνει μεγαλύτερα καφριλίκια από αυτόν. Όμως, κάθετι που κάνει αυτός εγώ πάντα το κρίνω από αυτή την άποψη. Μεροληπτικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κόψω. Όμως, ομολογώ: είμαι ένοχος σε όλες σου τις κατηγορίες. Και το χειρότερο: μάλλον θα το ξανακάνω αν μου δώσει αφορμή.

HAMMER είπε...

αμετανόητε είναι καιρός νά μετανοήσεις.ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ έχουν στηρίξει το μπάσκετ τα τελευταία 10 χρόνια δαπανώντας πολλά λεφτά καί φέρνοντας τίτλους στήν ΕΛΛΑΔΑ.Καί επειδή παρακολουθώ πολλά χρόνια μπασκετ οτι λαθος έχουν κάνει όπως στον πρώτο αγώνα,το έχουν κάνει απαντώντας πάντα στίς προκλήσεις τών καθηγητών της ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΕΚΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ)είδες και μόνος σου πώς μεταμορφώνετε.Οσο γιά τόν ΓΚΑΛΗ περιμένω νά πείς τί του έκανε ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ γιατί τήν ξέρω καλά τήν ιστορία...

Lexaionarios είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΩ ΤΕΛΙΚΟ....ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ "ΔΡΑΚΟ"


ΡΕ ΤΙ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΡΕΕΕΕ.....
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΤΣΙ.....
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ...

Υ.Γ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τσακάλι, έπεσες σε όλα μέσα.
Σου συστήνω Bepanthol για τις αιμορροίδες.

Αιντε και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

λίγα για τον Παυλάρα αντικειμενικέ τραγικέ και γραφικέ, γράψε πρώτα για ανθρώπους που έχουν φεσώσει ομάδες, γράψε για τους επιστήμονες του Σεφ και τα αυτούς έχουμε δεν τους αλλάζουμε του πράκτορα και όχι για αυτούς που με τα λεφτά τους έχουν κρατήσει ζωντανό το ελληνικό μπάσκετ φέρνοντας 5 ευρωπαικά. Εκτός αν και εκεί υπάρχει παράγκα...