Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΠΕΡΙ ΝΤΟΥΣΑΝ BAJEVIC...


Είχα την τύχη, μικρό παιδί ακόμη να ζήσω στο ιστορικό γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας το φοβερό δίδυμο Θ. Μαύρου- Ντ. Μπάγιεβιτς. Θυμάμαι πως όταν είχε έρθει ο "πρίγκηπας" στη Φιλαδέλφεια έπαθε ένα κάταγμα στο ζυγωματικό και έμεινε για λίγο εκτός ενώ κάποιοι φοβόντουσαν μην και δεν αποδώσει αυτά που ήξεραν από τον άσσο της Γιουγκοσλαβίας που είχε διαπρέψει στο παγκόσμιο του 1974.

Η αγάπη στον πρίγκηπα έγινε έρωτας παράφορος και η επιστροφή του ως προπονητής το1988 γέμισε χαρά τους φίλους της ΑΕΚ. Θυμάμαι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη όλους τους γνωστούς μου (ως επί το πλείστον οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης) να στήνονται στις τηλεοράσεις τους να δουν "ΑΕΚ". Η ομάδα που δημιούργησε ο Ντούσαν πέταγε φωτιές και έβγαζε μάτια. Όλοι ήθελαν να υπάρχει τρίτο ημίχρονο να βλέπουν κι άλλο ΑΕΚ. Βέβαια υπήρχε και ο Μελισανίδης από πίσω. όμως η αξία δεν αμφισβητείται... Μετά ήρθαν τα γεγονότα του 1996 και η αγάπη έγινε μίσος.

Ποτέ δεν μπόρεσα να μισήσω τον Μπάγιεβιτς. Ακόμη κι όταν τον είδα με τους παλέμαχους του ΟΣΦΠ. Το μόνο που του χρεώνω είναι ότι ποτέ δεν μίλησε -και φοβάμαι ότι δεν θα το κάνει- για τις μέρες του Τροχανά.

Ο Μπάγιεβιτς ήθελε σιγουριά πίσω του και σταθερές απόψεις. Δεν μπορούσε τις πολλές εμφανίσεις στα μέσα, ακόμη και σήμερα έτσι είναι.

Τις προάλλες τον είδα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με την αποστολή του Άρη. Αυτός και άλλος ένας αποκομμένοι από τον κόσμο, πίσω από ένα ντεσκ εισητηρίων συζητούσαν χαμηλόφωνα. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος. Όμως δεν μπορώ μέσα μου να δεχτώ ότι ο πιο μεγάλος προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα τελικά τα'κανε όλα γιατί απλά ήταν φιλοχρήματος. Και όπου πήγε το έργο του αναγνωρίζεται άσχετα αν τα τυφλά οπαδικά ένστικτα μπορεί μετά να λένε διάφορα.

Όλα ξεκινούν από την αίσθηση των οπαδών ότι υπάρχει συναίσθημα και στους παίκτες, τους προπονητές και τους διοικούντες.

Σε κάποιους λίγους, ακόμη υπάρχει. Όμως από κει μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει η απόσταση της γης από τη σελήνη. Μήπως όλοι αυτοί οι κύριοι επενδυτές στον Παναθηναϊκό βάζουν χρήματα από την αγνή αγάπη τους για το σύλλογο; μήπως δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα της ΠΑΕ και την εκμετάλευση του γηπέδου; μήπως αδιαφορούν για την "θεοποίηση" από τους οπαδούς; γιατί τότε δεν δωρίζουν μια μεταγραφή στο σύλλογο και απαιτούν συμμετοχή στη διοίκηση που μέχρι πριν 2 μήνες ήταν "ανίκανη", "μη σκεφτόμενη τα συμφέροντα του συλλόγου" και άλλα που αν τα γράψω κινδυνεύω με αγωγή από τον κ. Βγενόπουλο, που είναι και της μόδας τώρα τελευταία;;;

Πως ξαφνικά ο κ. Βαρδινογιάννης μετετράπη σε σώφρων, λάτρη του ΠΑΟ κ.α;;;

Επειδή ξέφυγα από τον Μπάγιεβιτς θέλω να πω ότι μπορεί πλέον ο καθένας να έχει μια "οπαδική" τοποθέτηση αλλά δεν σημαίνει ότι σήμερα όλα είναι όπως μέχρι το1980. Κι όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλοι εμείς που μας αρέσει το τόπι και πληρώνουμε τα ευρώ μας στους επιχηρηματίες του ποδοσφαίρου τόσο λιγότερα αίσχη θα βλέπουμε στα γήπεδα όπως εχθές στον αγώνα Ιωνικού -Καλαμάτας γιατί μπάλλα δεν είναι μόνο η super-league (ο θεός να την κάνει)...

Κατά τ'άλλα ο Μπάγιεβιτς έχει αποδείξει τη δουλειά του όπου κι αν έχει πάει, και όλοι αυτοί που μιλάνε απαξιωτικά για τη δουλειά του ας μην ξεχνούν καλύτερα... Γιατί μπορεί να είμαι φίλος με την original21 αλλά το ότι στο φιλμάκι αναδρομή της έναρξης της εκπομπής τους στο blue-sky όπου δεν υπάρχει πουθενά πλάνο με τον Μπάγιεβιτς μόνο μικροψυχία δείχνει. Ευτυχώς που δεν έκοψαν και τον Νικολαίδη. Η ιστορία μιας ομάδας είναι ιστορία και όταν αναφέρεσαι σ'αυτή δεν κάνεις κοπτοραπτική... (Sorry Δημήτρη...)

1 σχόλιο:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Kαι ο Νικολαίδης θα κοπεί όπου να ναι..μην ανησυχείς φίλε..Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα και η κωλοτούμπα έχει γίνει το κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων.