Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Συνεντεύξεις Τζίγγερ και Ανδρέα Βγενόπουλου 21/05/08

Ο ΤΖΙΓΓΕΡ δήλωσε...

Καλημέρα σε όλους.

Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε έκπληξη, αφού ξέρετε το θέμα της συζήτησης. Θα αναπτύξω το σχέδιο για την πολυμετοχικότητα. Καταρχάς, στις 6 Ιουνίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί η διαφοροποίηση του Δ.Σ. και η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με δημόσια εγγραφή. Εφόσον συμπληρωθεί το ποσό των 80 εκ. ευρώ, η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα παραμείνει κάτοχος του 50% της ΠΑΕ.

Αφού συζητήσαμε με διάφορους γνώστες, αποφασίσαμε ένα μοντέλο διοίκησης δημοκρατικό και ευέλικτο. Ένα διευρυμένο Δ.Σ. 20μελές, ζυγός ο αριθμός, που εκπλήσσει ορισμένους. Από την οικογένειά μου θα υπάρχουν δέκα μέλη. Σε αυτό το Δ.Σ. θα εκλέγεται ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι με αυξημένη πλειοψηφία, θα χρειάζονται τα 2/3 για να βγει ο κάθε ένας από αυτούς.

Ανάλογη, θα είναι η διαδικασία για τον γενικό διευθυντή. Αναλυτικό οργανόγραμμα σε λίγο καιρό, με προσπέκτους. Στο θέμα του προϋπολογισμού, προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία, θα χρειάζεται τα 2/3 του Δ.Σ. για να εγκρίνεται. Θα υπάρχει εκτελεστική επιτροπή 4μελής, από πρόεδρο, αντιπρόεδρο, μέλος του Δ.Σ και Γενικό Διευθυντή. Όργανο που θα εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ο λόγος ύπαρξης της είναι να υπάρχει ευέλικτο σχήμα, καθώς απαιτείται στο ποδόσφαιρο. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αποτυπωθούν όλα αυτά σε χαρτί.

Θα υπάρχει και μία επιτροπή 3μελής, από μέλη του Δ.Σ., που θα κάνουν διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα θα υπάρχει μία επιτροπή για τα 100 χρόνια, και για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Όλα θα ξεκαθαριστούν στο ενημερωτικό φυλλάδιο. Στην ΠΑΕ θα ανήκει και το νέο γήπεδο. Θα προβλεφθεί διαδικασία για την εκμετάλλευση των εσόδων, από τις πωλήσεις. Οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ δεν θα ανήκουν στην ΠΑΕ, όπως συμβαίνει και τώρα. Θα παραχωρηθούν αρχικά δωρεάν για κάποιο διάστημα και μετά θα καθοριστεί νέος τρόπος για το τι θα γίνει.

Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα;

Υπάρχουν συζητήσεις με ορισμένους ανθρώπους, όπως με τους κ. Βγενόπουλο και κ. Πατέρα. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι του καθενός, αλλά περιμένουμε την αύξηση του Μ.Κ. και μετά θα υπάρξουν προτάσεις προς υλοποίηση.

Θα καλυφθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αλλά ελπίζω πως ναι. Ένα πράγμα που ξέχασα να σας πω, είναι ότι θα υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσό εγγραφής, 10.080 ευρώ. Δεν θα υπάρχει όριο προς τα πάνω, θεωρητικά μπορεί ένα πρόσωπο να καλύψει μόνο του την αύξηση του Μ.Κ.

Αν δεν καλυφθεί το ποσό, θα το κάνει η οικογένεια;

Αν δεν καλυφθεί, θα μείνει απλά ακάλυπτο.

Τοποθέτηση για Γιαννακόπουλο;

Συμβολική και σημαντική τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και την καλωσορίζουμε. Πιστεύομε ότι δείχνει το καλό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.

Αν οι ψήφοι είναι 10-10, τι θα γίνεται;

Θα μετράει η διαφορά τερμάτων (ΓΕΛΙΑ). Το θεωρώ αδιανόητο να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Είναι μόνο θεωρητικό.

Μπάτζετ;

Το μπάτζετ δεν είναι δική μου απόφαση. Θα το δούμε μετά. Πρέπει να περιμένουμε. Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούνε για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα. Επίσημα, γίνεται σήμερα και ανεπίσημα από τον Τύπο τον τελευταίο καιρό. Στη συνέχεια, θα υπάρχει το ενημερωτικό φυλλάδιο. Δεν μου επιτρέπεται να πω ονόματα.

Πότε θα λειτουργεί το νέο μοντέλο;

Δεν είμαι σε θέση να το πω επακριβώς. Αφού βγουν οι επίσημες ημερομηνίες, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και μετά θα παρθούν αποφάσεις.

Για το Δ.Σ.;

Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσουμε σαν Παναθηναϊκός. Είναι νωρίς να πούμε αν θα παραμείνω στην προεδρία. Θα χρειαστεί αυξημένη πλειοψηφία για να οριστεί ο Διευθυντής ποδοσφαίρου που θα έχει την ευθύνη για όλο το τμήμα του Παναθηναϊκού.

Πώς ονειρεύεστε τον νέο πολυμετοχικό ΠΑΟ;

Με ένα καινούργιο γήπεδο. Αν υπάρχει αυτό, θα αλλάξει διάσταση ο ΠΑΟ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ένα πολυμετοχικός ΠΑΟ θα χρειάζεται ανθρώπους που θα στέκονται δίπλα του και στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα του, όχι όπως τα τελευταία χρόνια. Ένα πολυμετοχικός ΠΑΟ πρέπει να μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του και να τον φέρει κοντά του.

Για Μπάγεβιτς;

Ότι ψάχνουμε για προπονητή είναι δεδομένο. Ο Μπάγεβιτς είναι καλός προπονητής. Δεν απαγορεύεται να μιλάει ομάδα με προπονητή, αλλά απαγορεύεται να μιλάνε ομάδες με παίκτες. Αν βρούμε μια λύση με τον Άρη, μπορούμε να προχωρήσουμε. Υπάρχει μία προσέγγιση. Πάντως, δεν κρεμόμαστε από έναν τεχνικό, ο ΠΑΟ μπορεί να βρει πάντα προπονητή. Μπορούμε να μιλάμε με 2-3 προπονητές ταυτόχρονα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θεωρώ άσχημο να υπάρχει δυσφορία σε άτομα και να μην τους δίνουμε την ευκαιρία να προσφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει να δείχνει την αγάπη του σε οποιονδήποτε πάικτη και προπονητή.. Και αντίστοιχα, οι προπονητές και παίκτες να αγαπάνε την ομάδα και να προσφέρουν.

Τη λύση με τον Άρη ποιος θα την βρει;

Η συνέντευξη Τύπου δεν είναι για τον προπονητή. Εγώ αναφέρθηκα σε δεδομένα, γιατί υπάρχουν σενάρια. Θεωρήθηκε αντιδεολογικό ότι συζητάμε με προπονητή. Δενι σχύει κάτι τέτοιο για να μιλάς με κάποιον προπονητή. Μόνο για παίκτες ισχύει αυτό.

Υπάρχει πλάνο για ευρωπαϊκή καταξίωση;

Μια ομάδα για να ξεχωρίσει στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει λύσει το γηπεδικό και ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα. Μετά πρέπει να υπάρχει μία διοίκηση για να στηρίζει την ομάδα. Αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Εμένα μου αρέσει το μοντέλο διαχείρισης της Πόρτο και θα ήθελα να το έχει και ο Παναθηναϊκός.

Πώς θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο;

Με την ανάποδη πρακτική που υπήρχε. Δηλαδή, ότι πρέπει να πειστεί να γυρίσει για την ομάδα και όχι για μένα προσωπικά. Στήριξη σημαίνει ότι συμμετέχω στην προσπάθεια που γίνεται και φωνάζω υπέρ αυτής. Θεωρώ ότι πρέπει να μετέχουν όλοι οσοι ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι αγαπάνε την ομάδα τους και ζητάνε μονάχα τη νίκη. Όσο πηγαίνουν στο γήπεδο, βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε για συγκεκριμένους λόγους, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Για το γήπεδο;

Προχωράέι κάπως αργά, αλλά προχωράει. Δεν έχουμε κολλήσει.

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η «ταμπελοποίηση» των ονομάτων;

Νομίζω, ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσει ο κάθε Παναθηναϊκός ότι πολιτκοποιείται βάζοντας μια ταμπέλα πίσω από αυτό που αισθάνεται. Αυτό είναι στο παρελθόν. Το πως και το γιατί το αφήνουμε πίσω. Οφείλουμε εμείς που είμαστε στη δημοσιότητα να το διαφυλάξουμε. Να μην είμαστε διασπαστικοί, γιατί ο κόσμος δεν φταίει να ζει κάτω από αυτή τη λογική. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός στο πόλο, το βόλεϊ κτλ. Ένας είναι ο Παναθηναϊκός και οφείλουμε να το στηρίζουμε.

Για το νέο Δ.Σ.;

Δεν μιλάμε για πρόσωπα. Τα δέκα μέλη θα τα ορίζει η οικογένεια, ένα μέλος στον Ερασιτέχνη βάσει νόμου και μετά ανάλογα με τις μετοχές. Θα υπάρξει μία συμνολική επανεκλογή των μελών του Δ..Σ.

Για την επενδυτική εταιρεία;

Αυτό το σχέδιο μένει πίσω, είναι δεδομένο μέχρι να ολοκληρώσουμε το σχήμα που φτιάχνουμε τώρα. Μερικά πράγματα, όμως, από αυτό το σύστημα, θα ισχύσει για τον τρόπο αγοράς παικτών.

Μην προεξοφλείται αποχωρήσεις (π.χ. Βέλιτς). Η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι θέση που υπήρχε σε ένα άλλο σχήμα. Έχει αποφασιστεί να μην έχουμε τεχνικό διευθυντή σαν έκφραση. Θα υπάρχει Διευθυντής Ποδοσφαίρου, που θα διαχειρίζεται το υλικό. Εκεί εμπίπτουν οι ακαδημίες, ο προπονητής και οι παίκτες. Δεν σημαίνει ότι θα φύγει ο Βέλιτς.

Τι θα κάνει ο πρόεδρος;

Πρακτικά ο πρόεδρος θα είναι πρόεδρος και υα έχει εντολή να εκτελέσει το έργο του. Θα είοναι πρόεδροες της εκτελεστικής επιτροπής και του Δ.Σ. Θα ακούει τις εισηγήσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου, και των συνεργατών του και θα πράττει αναλόγως.
----

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε...


«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης για όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και για τις εκ. «πράσινες» καρδιές. Ο Παναθηναϊκός περνάει σε μια εποχή ομόνοιας και αγάπης και θα είμαστε όλοι μαζί στις δύσκολες και εύκολες στιγμές. Προχωράει για να γίνει πραγματικότητα. Η ΠΕΚ δημιουργήθηκε σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν διαιρεμένη και η δραστηριότητα που κάναμε οι φίλοι του Παναθηναϊκού, με την συμπαράσταση 32.500 ατόμων ήταν σημαντική.


Δώσαμε έναν αγώνα με συνέπεια. Οι άνθρωποι που διοικούσαν τον Παναθηναϊκό είχαν κάτι που τους ένωνε μαζί μας, την η αγάπη τους για την ομάδα. Αυτός ο αγώνας έχει φτάσει στο τέλος του και σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ενιαίο και πολυμελή Παναθηναϊκό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ευτυχώς σύντομης περιόδου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πιθανό να διαπράξαμε κάποια λάθη, όπως όλοι αυτοί που δουλεύουνε στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια και έχουν προσφέρει. Όλα αυτά πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ανήκουν στο παρελθόν. Η σημερινή κατάστασης είναι ότι η ΠΑΕ θα γίνει πολυμετοχική, όπως το παρουσίασε ο κ. Βαρδινογιάννης. Υπάρχει υπόσχεση από τον ΠΑΟ Αθλητικό Όμιλο ότι θα χαμηλώσει το κόστος της ετήσιας συνδρομής, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πολλές δεκάδες χιλιάδες μέλη, που στηρίξουμε τον αθλητικό όμιλο.

Στα πρόθυρα της υλοποίησης της πολυμετοχικότητας της ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να αμφιβάλουμε για τις ειλικρινείς προθέσεις όλων των πλευρών. Μπορούμε να πούμε ότι η ΠΕΚ θα αναστείλει τις δραστηριότητές της, αλλά βέβαια θα παραμείνουμε πάντοτε θεματοφύλακαες της παναθηναϊκής ενότητας. Θα διατηρήσουμε το ρόλο κριτικής. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να υπάρχουν άλλες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η ενότητα. Αυτή έχει αποκατασταθεί κι έχει ανοίξει νέους δρόμους.

Αύριο θα κάνουμε ενημέρωση στους συνδρομητές μας, προκειμένου να βοηθήσει ο καθένας και να γραφεί στον Παναθηναϊκό.

Να συγχαρώ τον κ. Βαρδινογιάννη, που απέδειξε ότι η αγάπη του στον ΠΑΟ είναι πάνω απ’ όλα, να συγχαρώ την οικογένεια Γιαννακόπουλου, γιατί απέδειξαν ότι και στο καινούργιο κάλεσμα είναι παρόντες. Χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για ενιαίο ΠΑΟ. Τους συγχαίρω και εκ μέρους του κόσμου, ο οποίος τους λατρεύει.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Σταθοκοστώπουλο, που πρόσφερε στο βόλεϊ. Οποιοσδήποτε προσφέρει στον ΠΑΟ, με ανιδιοτελείς σκοπούς, έχει την ευγνωμοσύνη μας. Τους καλώ να συναντηθούν για να βοηθήσει από οποιοδήποτε μετερίζι να προσφέρει ο κ. Σταθοκοστώπουλος.

Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του ΠΑΟ, που με την τοποθέτησή του, δίπλα σε όλους, Γιαννακόπουλους, Βραδινογιάννης, ΠΕΚ, έχει παίξει σημαντικό ρόλο για να οδηγηθούμε σε αυτές τις εξελίξεις.

Στην καινούργια εποχή όλοι οι άνθρωποι που πήραμε κόστος κυρίως της δημοσιότητας που δεν επιθυμούσαμε. Να παίξουμε το ρόλο του ανθρώπου που θα βοηθήσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά μια και αποσύρομαι από την αθλητική επικαιρότητα και συνεχίζω στο ρόλο του μετόχου, που θα συμμετέχει στις αποφάσεις στην αρχή της περιόδου δίχως να διεκδικώ θέση στο ΔΣ ή άλλο ρόλο παράγοντα. Ευχαριστώ όλους και τον Τύπο, παρά τις παρερμηνείες, νομίζω ότι γενικώς το μήνυμα που πέρασε στον κόσμο ήταν μια εξέλιξη θετική και όσους συνέλαβαν σε αυτό. Καλή για τον Παναθηναϊκό αυτή η εξέλιξη και για την κοινωνία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά μια και ανεβάζει τον πήχη και έτσι στο μέλλον πιθανώς να έχουμε καλύτερο θέαμα και περισσότερες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και να αποφύγουμε ίσως να παίζεται το ποδόσφαιρο μακριά από τα γήπεδα αφού θα φτιαχτούν μεγάλες ομάδας.

Σχόλιο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να αποδείξουμε ότι ο κ. Μπάγεβιτς είναι κα΄λός προπονητής. Δεν υπάρχει καμία παρανομία να επικοινωνείς με άλλον προπονητή. Μόνο με παίκτη, όταν αυτός έχει συμβόλαιο. Επίσης, ο κ. Βαρδινογιάννης δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει ακόμα τους όρους του συμβολαίου του κ. Μπάγεβιτς. Αν έγινε μία διερευνητική κίνηση για να μάθει, αυτό δεν είναι κακό. Επίσης, πρέπει να πω, ότι καλός ο κ. Μπάγεβιτς, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχουν άλλες τρεις περιπτώσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Αν δεν αποδεχθεί τους όρους μας ο κ Μπάγεβιτς, τότε ο ΠΑΟ θα ασχοληθεί με τις άλλες περιπτώσεις. Ελπίζουμε ότι ο προπονητής που θα πάρουμε θα μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟ.

Θα εκλέγεται 20μελες ΔΣ από ορισμένους μεγάλους μετόχους όπως εμείς και οι Γιαννακόπουλοι. Θα υπάρχει ειδική ρύθμιση με συμφωνία ώστε να εκλέγουμε μέλη του ΔΣ. Ο κ. Βαρδινογιάννη θα εκλέγει τα 10 μέλη και οι υπόλοιποι 10 θα εκλέγονται από τους μικρομετόχους. Ζητήσαμε από τον κ. Βαρδινογιάννη να κρατήσει τα 30 εκ. ευρώ από τα 80 και να μας αφήσει τα υπόλοιπα 50 ώστε να τα καλύψουμε εμείς. Από την στιγμή που ο Γιαννακόπουλος θα δώσει 10 εκ. περισσεύον 40. Εγώ θα καλύψω 20 και περισσεύουν άλλα 20. Όλοι οι άνθρωποι της ΠΕΚ θα συμμετάσχουν ή σχεδόν όλοι. Είναι λάθος να μετριέται πάντως η παναθηναϊκοφροσύνη με την αύξηση του ΜΚ. Να μη γίνονται συγκρίσεις ποσών. Το θέμα της «Holden Company» το αποκλείσαμε, μια και αυτό θα ήταν σαν πόλωση και εμείς θέλαμε την ενοποίηση του Παναθηναϊκού, θα ήταν σα να είμαστε δύο μεγάλοι (αντίπαλοι) μέτοχοι. Δεν ισχύει η καχυποψία που εκφράζεται ότι ο Τζίγγερ θα πάρει κι άλλο ποσοστό. Έχει δεσμευτεί ένα μεγάλο ποσοστό θα βρίσκεται στα χέρια άλλων κι όχι δικά του. Τα ποσά που συζητάμε είναι τεράστια. Να μη χάνουμε την αίσθηση του μέτρου. Υπάρχει μία αισιοδοξία, ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και θα καλυφθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Θα μας πείτε ονόματα;

Όχι. Αποφασίζεται η αύξηση του Μ.Κ., μετά κατατίθεται ενημερωτικό δελτίο. Ορισμένοι μέτοχοι, που θέλουν να επενδύσου σοβαρά χρήματα, θα συναντηθούν με τον κ. Βαρδινογιάννη. Εγώ σας είπα το ποσό που θα βάλω, για να γνωρίζετε όλοι τι γίνετε. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Θα ακολουθήσουν διάφορες διεργασίες, που οι διάφοροι μέτοχοι θα δηλώσουν τα ποσά που θα καταβάλουν. Υπάρχει αισιοδοξία ότι η αύξηση του Μ.Κ. θ υπερκαλυφθεί. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Όλοι οι Παναθηναϊκοί θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Ταύτιση απόψεων με Τζιγγερ;

Είχα βγάλει και ανακοίνωση. Συμφωνήσαμε με τη διοίκηση με αυξημένη πλειοψηφία, η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο με ίσα δικαιώματα, η αξιοποίηση των παλαιμάχων σε διάφορα πόστα και μία διαφορετική συνεργασία με τον ΠΑΟ ΑΟ, ώστε να δέσουμε την εικόνα του συλλόγου ως ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν συζητήθηκαν ονόματα προέδρου, αντιπροέδρου κτλ. Ο ΠΑΟ έχει μία συνέχεια διοίκησης, τώρα υπάρχει διοίκηση. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα προσπαθήσει με τους υποψήφιους μεγάλους μετόχους, να βοηθήσει, έστω κι αν δεν ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ. Θα γίνει μία συνάντηση με τον κ. Βαρδινογιάννη, για να αρχίσουμε να λειτουργούμε όπως έχουμε πει, ατύπως, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Οι αποφάσεις θα παρθούν συναινετικά μέχρι να αλλάξει η κατάσταση. Οι μεγάλοι μέτοχοι θα κληθούν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στις αποφάσεις από τον κ. Βαρδινογι΄ννη. Η πολυμετοχικότητα δεν εύκολο εγχείρημα, απλά είναι καλύτερο σύστημα από αυτό του... ενός ανδρός αρχή, ο οποίος παίρνει πάνω του τις τύχες μιας ομάδας. Θα πρέπει να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και να κάνουμε σύνθεση απόψεων και να βγαίνουν ομόφωνα οι αποφάσεις. Η μειοψηφία όταν διαφωνούμε σε κάτι δε θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Η ομάδα θα βγάζει με μια κοινή φωνή και θα μιλάει κοινά. Υπάρχει όμως μεγάλη γκρίνια και κριτική και δημιουργείτε ένα νοσηρό κλίμα. Να είναι αξιοπρεπείς οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν. Ο Παναθηναϊκός πάνω από όλα χρειάζεται αγάπη και ομόνοια. Να φτάσουμε στο σημείο το σύνθημα «στις χαρές και στις λύπες μαζί» να ισχύει. Να υπάρξει μια σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η κριτική και οι προβληματισμοί έχουν συγκεκριμένη περίοδο στην αρχή, που γίνονται. Μακριά όμως από το να μιλάει ένας-ένας στη διάρκεια της σεζόν. Τα σημεία που θα διαφωνήσω αν χρειαστεί είναι αυτά των φιλάθλων, παλαιμάχων και οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη. Πιστεύω και ελπίζω .ότι θα είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε μια και δε θα συμμετάσχω στο ΔΣ. Έχω πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθώ, δεν μπορώ να βάλω στη ζωή μου το ποδόσφαιρο.

Έχω μία αρχή. Όταν κάποιος πεινάει, υπάρχουν δύο τρόποι να το αντιμετωπίσεις. Να του δώσεις ένα ψάρι να φάει ή να του μάθεις να ψαρεύει. Στην πρώτη περίπτωση λύνεις το πρόβλημα για 5 λεπτά, ενώ στη δεύτερη για πάντα. Είμαι εναντίον λειτουργιών σε συλλόγους όπου στηρίζεται στην καλή διάθεση ανθρώπων να πληρώνουν χρήμα, πρέπει να υπάρχει οργάνωση για να γίνει η εταιρεία βιώσιμη. Άλλο ο ΠΑΟ με 700 μέλη, κι άλλο ο ΠΑΟ με 80.000 μέλη. Αν φτάσουμε εκεί, και θέλει πολύ χρόνο για να γίνει αυτό, ο ΠΑΟ Α.Ο. θα είναι αυτοδύναμα οικονομικά βιώσιμος. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Ο λόγος που έγινε η ΠΕΚ ήταν ότι υπήρχαν δύο άνθρωποι (Γιαννακόπουλοι), που ανέλαβαν να κουβαλήσουν ένα μεγάλο φορτίο, χρηματοδοτώντας τον Ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει δείκτης Παναθηναϊκοφροσύνης. Όταν κάποιος δεν έχει λεφτά να βάλει, θα του πούμε ότι δεν είσαι καλός Παναθηναϊκός;

Δεν ισχύει η δήλωση όπως έχει γραφτεί, ότι δηλαδή θα βάλω μόνος μου 80 εκ. Αυτό δεν οδηγεί σε πολυμετοχικότητα, το αιτούμενο είναι όποιος ο παράγοντας θέλει να συνεισφέρει, να βοηθήσει. Η αύξηση θεωρώ ότι θα καλυφθεί. Η ΠΕΚ θέλω να μείνει στην Ιστορία ως μια ομάδα που ήθελε να βοηθήσει. Θεωρώ το ποσό (τα 80 εκ.) είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα. Όλοι μαζί έχουμε περισσότερα από τον Αμπράμοβιτς όπως ξαναείπα και ισχύει. Υπάρχει χρόνος, να δούμε τις εξελίξεις και με ποιον τρόπο θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Πόσο χρόνος απαιτείται για να φτάσουμε σε ανοικτό στον κόσμο Ερασιτέχνη; Ας πούμε ο κ. Βαρδινογιάννης θα διατηρήσει το 50% στην ΠΑΕ.

Συγκρίνετε δύο ανόμοια άτομα. Η μία είναι εταιρεία, η δεύτερη εταιρεία μη κερδοφόρου σκοπού. Δεν είναι σωστό ότι ο κ. Βαρδινογιάννης διατηρεί τον έλεγχο. Ο κ. Θανάσης Γαννακόπουλος είναι πρόεδρος και αιμοδότης του Ερασιτέχνη. Είναι βαθύτατα παθιασμένα Παναθηναϊκός, που δεν είχε αντίρρηση να μπει. Ποτέ δεν θα σκεφτεί το θέμα ελέγχου του ΠΑΟ Α.Ο. Θα έρθουν άνθρωποι, που θα μπούνε, θα βάλουνε χρήματα και να προσχωρήσουν. Υπάρχει ένα Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, που θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν σύντομα. Υπάρχουν λόγοι, για τους οποίους αυτό το πράγμα δεν έχει γίνει πράξη μέχρι σήμερα.


«Από τη στιγμή που είμαι μέτοχος και μπορώ με την ψήφο μου να επηρεάσω τις εξελίξεις, θα το κάνω. Παρόλα αυτά είμαι συνυπεύθυνος σε επιτυχίες και αποτυχίες. Εγώ πάντως θέλω κυρίως να είμαστε όλοι μαζί, με τον κόσμο. Ο λόγος που δε θα συμμετάσχω στο ΔΣ, είναι επειδή δεν μπορώ. Εξάλλου, δεν έχω τις γνώσεις για να συνεισφέρω έμπρακτα. Μιλάω μόνο ως απλός φίλαθλος. Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Αναλαμβάνω την ευθύνη από τώρα σε ό,τι γίνει, σε επίπεδο μετόχου. Δεν πρόκειται όμως ΠΟΤΕ να με δείτε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη ή του ΔΣ της ΠΑΕ».

4 σχόλια:

teo είπε...

Οι άλλοι ξεκίνησαν μεταγραφές και εμείς ειμαστε ακόμη στις συνεντευξεις!Θα ανάψει ποτέ το πράσινο φώς να δούμε τι παίζεται πάλι φέτο?Μη ξαναμείνουμε πάλι στα ιδια για να έχουμε να συζητάμε!

Lexaionarios είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΕΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ....
ΕΔΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΡΟΝΙΑ ....ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΩΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ...

teo είπε...

TI ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΑΠΛΩΣ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Π Α Ο!

Lexaionarios είπε...

ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!!!!

ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!!