Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Δεν αλλάζει...


Μετά το Euro του 2004 και την κατάκτηση του τίτλου από την χώρα μας πιστέψαμε πως πιάσαμε την κορυφή της Ευρώπης !Πιστέψαμε πως πιάσαμε το επίπεδο των μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και πως μπορούμε να συναγωνιστούμε ομάδες όπως Ρεαλ Μαδριτης,Μπαρτσελονα,Αρσεναλ,Τσελσι και των υπολοίπων μεγάλων ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη(και στον κόσμο).Τελικά μετά από σχεδόν 4 χρόνια καθόμαστε και πάλι στη μιζέρια μας και ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε και το όνειρο μας τελείωσε και βρεθήκαμε πάλι στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν.
Δυστυχώς ο λόγος που βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο δεν είναι ένας αλλά πολλοί και μάλιστα έχουν τόσο
βαθιές ρίζες που αμφιβάλω αν ποτέ καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Καταρχήν το βασικότερο εμπόδιο είναι τα χρήματα, δυστυχώς η ευτυχώς όπως και όλα τα πράγματα στον κόσμο έτσι και το ποδόσφαιρο απαιτεί χρήματα.
Μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι πλέον μια επιχείρησαν βάλεις λεφτά θα έχεις κέρδος αν δεν βάλεις δεν θα έχεις
ποτέ κέρδος, δεν εννοώ βεβαία κέρδος για την τσέπη του εκάστοτε προέδρου η παραγόντων μιας ομάδας αλλά το κέρδος για τα ταμεία και το όνομα μιας ομάδας. Αν τα πάρουμε λογικά και το σκεφτούμε λίγο για να έχει μια ομάδα κέρδος πρέπει να έχει κόσμια να φέρεις κόσμο στο γήπεδο βασική προϋπόθεση είναι να έχεις γήπεδο. Στην Ελλάδα εκτός από την Ξανθή καμιά άλλη ομάδα δεν έχει καθαρά ιδιόκτητο γήπεδο το οποίο σημαίνει ότι ένα μέρος των εισιτηρίων πάνε στο κράτος, αλλά το βασικότερο είναι ότι δεν έχει το δικαίωμα για να το εκμεταλλευτεί εμπορικά(καφετερίες, εστιατόρια, σκαν τα κέρδη του Ολυμπιακού με το νέο Καραϊσκάκη σε σχέση με το παλιό, και βαλτέ λίγο την φαντασία σας τι θα γινόταν αν στη θέση των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν κάποιοι άνθρωποι της Αρσεναλ και έφτιαχναν ένα γήπεδο σαν το Emirates πόσες φορές παραπάνω θα ήταν τα έσοδα του Ολυμπιακού!! είδα τον τραβάει και μια καλή ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο(πρώτη φορά το ακούμε στην Ελλάδα αυτό)!
Οι πρόεδροι των ελληνικών ομάδων θέλουν να έχουν μια επιτυχημένη ομάδα με όσο το δυνατών
λιγότερο μπατζετ (αν γινόταν και με μηδενικό).Τα πράγματα είναι απλά ΟΤΙ δίνεις παίρνεις! Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και η Αεί να θέλουν να κοντράρουν τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης με το 1/20 των χρημάτων που έχουν σαν μπατζετ. Είναι φυσάν αδυνατών! Και θα φέρουμε σαν παράδειγμα τον Ολυμπιακό που φέτος μετά από πολλά χρονιά έκανε μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη. Απλά σκεφτείτε την ομάδα την περσινή για να μην πάμε πιο παλιά(Μαρίας, Ρεζιτς και δεν συμμαζεύεται),η ομάδα Πέρση είχε το 1/5 του φετινού μπατζετ. Πιο απλά ποσό διαφορετικός έδειξε με την προσθήκη Έλουα-Έλουα, Γκαλετι και Κoβασεβιτς, παικτών με μεγάλη εμπειρία και πάνω από όλα σωστή ποδοσφαιρική παιδικέ η Αεί βεβαία που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αν και κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν και μετά το παιχνίδι με την Τάφε έλεγαν <<αν είναι δυνατόν να αποκλειστούμε από κάποια Χεταφε>>. Δεν είναι δυνατόν να είσαι γνωστής του ποδοσφαίρου και να λες <<κάποια Τάφε>>. Αν το πάρουμε με μια απλή κοινή λογική κάποιος από την Τάφε μπορεί να σου πει <<ποιος Ζεραλδο η ποιος Σεζαρ>> που έχουν παίξει αυτοί; Για να μην συνεχίσουμε γιατί αν εξαιρέσεις κάποιους λίγους που είχαν ένα όνομα και μια πορεία(πριν χρονιά βεβαία) δεν υπάρχει κάποιος που να αξίζει να παίζει στην Αεί(εκτός του Παπασταθοπουλου βεβαία που είναι μια άμυνα μονός του και του Μπλανκο που δεν του δίνουν σημασία).Όσο για τον Παναθηναϊκό...έχει μεν την πιο ομάδα σαν σύνολο από τις άλλες δυο και βεβαία μια από τις καλύτερες τα τελευταία χρονιά αλλά μέχρι εκει, και γιατί συμβαίνει αυτό !;Μήπως γιατί η ομάδα αξίζει όσο ο Μπελουτσι στον Ολυμπιακό ;Μήπως επειδή κάποιος (ποιος άραγε;)που έχει την ευθύνη δεν έχει δώσει λεφτά για να φέρει έστω και ένα παίκτη τύπου Σούζα που έκανε την διαφορά μονό με την κλάση του ;Συμφωνώ καλά τα εργαλεία σε μια ομάδα αλλά από μονά τους δεν κάνουν την διαφορά.
Και ας πούμε ότι σαν πρωτάθλημα δεν έχουμε τα έσοδα και τους πόρους των άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης τι κάνουμε γη αυτό ;Ούτε η Γαλλία ούτε η
Ολλανδία δεν έχουν τα χρήματα των άλλων πρωταθλημάτων αλλά έχουν βρει τον τρόπο να πρωταγωνιστούν-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ -Λέξη τουλάχιστον άγνωστη για τα Ελληνικά δεδομένα, που προτιμούν να φέρουν έναν παίκτη από το εξωτερικό που θα τους τον έχει προτείνει κάποιος μάνατζερ και πρώτη φορά θα τον δουν να κλοτσάει μπάλα μετά την υπογραφή του συμβολαίου παρά να προετοιμάσουν και να εμπιστευτούν έναν Έλληνα από μικρή ηλικία που παίζει χρονιά στην ομάδα κα ξερόυν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει και θα παίξει και για τη φανέλα πάνω από όλα!!! Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που το επίπεδο του πρωταθλήματος μας είναι εκεί που είναι και οι λύσεις σίγουρα πολλές αλλά το βασικότερο είναι τα χρήματα και θα πρέπει οι ομάδες να αρχίσουν να το σκέφτονται περισσότερο αν θέλουν πραγματικά να φτάσουμε στο επίπεδο που ονειρευόμασταν πριν 4 χρονιά.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SPOTBET

1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Καλά, ούτε συζήτηση. Κατ' αρχήν, τα παιδιά που αφήσαν εποχή στο Euro 2004 ήταν παίχτες που παίζαν έξω, με διαφορετική νοοτροπία και τεχνική. Προπονητής καταξιωμένος, διάλεξε αυτούς που έπρεπε, όχι τα φιλαράκια του. Με άλλα λόγια, είμασταν μια "ξένη" ομάδα, Ελληνική μόνο στο όνομα. Όχι ότι με πειράζει, 4 Αυγούστου του 2004 ήταν μία από της ωραιότερες μέρες της ζωής μου. Αυτό που προσπαθώ να πω και δεν με βγαίνει είναι η νοοτροπία μας, κάτι που πρέπει να αλλάξει... Ίσως στα επόμενα 50 χρόνια, αφού αυτοί που έχουν την τωρινή νοοτροπία εξαλείψουν...