Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ο Κωστένογλου και το ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ 3-0

Παρακολουθώντας το παιχνίδι από το γήπεδο θα ήθελα να δώσω τη δική μου άποψη, χωρίς να επηρεαστώ από τις αυριανές εφημερίδες.
Η απόδοση της ομάδας δεν ξέφυγε από τη μετριότητα του τελευταίου διμήνου. Ο λόγος βέβαια προφανής. Δεν μπορεί να παίξει καλύτερα και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος της σαιζόν. Δεν υπάρχει συνοχή, αυτοματισμοί, δύναμη, ταχύτητα, φυσική κατάσταση και ψυχολογία.
Οι παρεμβάσεις του Κωστένογλου έχουν μέχρι στιγμής κάποια επιτυχία, πλην όμως η συνολική εικόνα δεν γίνεται να αλλάξει.
Και λέγοντας επιτυχημένες παρεμβάσεις, εννοώ τη χρησιμοποίηση επιτέλους μπακ που να μπορούν με άριστα το 10 να φτάσουν στο 5 ή 6 (δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι οι Αρουαμπαρένα και Ράμος (αμυντικά) να ξεπέρασαν ποτέ το 2 ή 3. Ξέχωρα από αυτό, η ομάδα δείχνει να κερδίζει 2 ελληνόπουλα (Πλιάτσικας, Μπούρμπος) που μέχρι χθες φαίνονταν ξεγραμμένα.
Επιτυχημένη έμπνευση και η μονιμοποίηση (επιτέλους ελπίζω) του Μάχο κάτω από τα γκολπόστ. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να προτιμηθεί τόσο καιρό ο Μορέτο από τη στιγμή που, αφενός ήταν δανεικός με υψηλή ρήτρα (ενώ ο Μάχο κανονική μεταγραφή) και αφετέρου με βιογραφικό πολύ φτωχότερο του Μάχο.
Στα θετικά του Κωστένογλου θα μπορούσα να προσθέσω και τη δικαιοσύνη που προσπαθεί να αποδώσει, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους σχεδόν του ποδοσφαιριστές, γεγονός που πέραν των 2 μπακ επιβεβαιώνει την πολυτιμότητα και των Μπλάνκο, Καλόν αλλά και του ξεχασμένου Σέζαρ, ο οποίος χάρη στον Κωστένογλου αποδεικνύεται (δυστυχώς) καλύτερος του πολυδιαφημισμένου Λαγού.
Όσο για το θάψιμο το Μανού, θα συμφωνήσω λόγω της υψηλής ρήτρας που υπάρχει στη μεταγραφή του χωρίς τελικά να την αξίζει και παρά το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια θα μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις.
Μοναδική παραφωνία κατά τη γνώμη μου στα παραπάνω, θεωρώ το θάψιμο του Τόζερ. Ο Τόζερ πραγματικά είναι ο πιο αδικημένος φέτος. Όχι γιατί δεν πήρε ευκαιρίες (επί Φερέρ πήρε αρκετές), αλλά γιατί φέτος δεν έπαιξε ποτέ στη θέση του. Εκτιμώ ότι θα μπορούσε άνετα να μοιράζεται το χρόνο του 90λεπτου με το Ρίμπο.
Επιπλέον, θεωρώ ότι η επιμονή στον Καφέ αντί του Ενσαλίβα κάνει ζημιά στην ΑΕΚ. Ο Καφές δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει κόφτης αλλά και ούτε επιθετικό χαφ, γιατί δεν υπήρξε ποτέ αμυντικό χαφ και γιατί στην ομάδα υπάρχουν καλύτεροι επιθετικογενείς από αυτόν.
Τέλος, να τονίσω ότι η επιλογή τελικά του Κωστένογλου μάλλον θετικά μπορεί να εκληφθεί. Αποδεικνύεται ικανός στην εκτόνωση της κρίσης του τελευταίου μήνα και δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει αξιοπρεπώς την ομάδα μέχρι τη λήξη. Από κει και πέρα βέβαια χρειάζονται πολλά, πάρα πολλά…. Και το ζήτημα είναι αν η παρούσα Διοίκηση είναι διατεθειμένη να οδηγήσει την ομάδα σε δρόμους που έχουν ξεχαστεί τα τελευταία 14 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: