Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η ατυχία και οι ελλείψεις κόστισαν στον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
1-1

Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Βερόν, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς. Αυτή είναι κανονικά η βασική 11άδα του ΠΑΟΚ φέτος. Ε λοιπόν από αυτούς τους 11, οι 6 (δηλαδή πάνω από τους μισούς) δεν ήταν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το χτεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Και αν κάπου συμφωνούν όλοι για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι στο ότι οι αναπληρωματικοί του υπολείπονται αρκετά σε ποιότητα σε σχέση με τους βασικούς. Αν προσθέσουμε στις βασικές αυτές ελλείψεις την καλή φόρμα (έρχεται από ισοπαλία με ΠΑΟ) και την ανεβασμένη ψυχολογία του Αστέρα (αλλαγή προπονητή και κλίματος) καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι το έργο των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολο.



Ο Σάντος επέλεξε (σωστά) να ξεκινήσει το ματς με ένα ενισχυμένο κέντρο χρησιμοποιώντας και τα 3 αμυντικά χαφ που είχε στη διαθεσή του (Μπιζέρα, Μπαλάφας, Ηλιάδης). Οι παίκτες αυτοί δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί ούτε... στην προπόνηση και αυτό είναι ενδεικτικό της 11άδας "ανάγκης" που κλήθηκε να παρατάξει ο Σάντος. Στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι από το προηγούμενο ματς καθώς ο Μάρκος Αντόνιο συνεχίζει να αντικαθιστά τη μόνη έλλειψη του ΠΑΟΚ στο χώρο αυτό (Κοντρέρας), ενώ η έκπληξη ήρθε στην επίθεση αφού ο Σάντος άφησε στον πάγκο τόσο τον πολύ φορμαρισμένο Μπακαγιόκο (από τους καλύτερους με ΑΕΛ, Θρασύβουλο), όσο και τον νεαρό Αθανασιάδη που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του ματς με τον Θρασύβουλο την προηγούμενη αγωνιστική. Έτσι, μόνος προωθημένος έπαιξε ο Αναστασάκος έχοντας βοήθειες από τον Κονσεϊσάο στα αριστερά και τον Λάκη στα δεξιά. Η 11άδα:



Παρόλες τις ελλείψεις όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση στο α' μέρος ωθούμενος και από την ενθουσιώδη υποστήριξη των 20.000 οπαδών του που βρέθηκαν στην Τούμπα. Ο "Δικέφαλος" υπερίσχυσε ολοκληρωτικά του Αστέρα σε αυτό το α' ημίχρονο και ευτύχησε να προηγηθεί στο 16' με γκολ του Αναστασάκου, που έκλεψε την μπάλα μετά από απρόσεχτη απομάκρυνση του Μαρσελάο και τελείωσε τη φάση με ωραίο ψύχραιμο σουτ. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ τον Αστέρα ώστε να πετύχει ένα 2ο γκολ και έχασε 3 πολύ καλές ευκαιρίες. Ενδεικτικό της πίεσης του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός ότι κέρδισε 9 κόρνερ σε 45 λεπτά! Ο Αστέρας αντίθετα σχεδόν δεν ακούμπησε στην περιοχή του Χαλκιά ενώ οι κεντρικοί του αμυντικοί έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.



Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε σχετικά καλά, αν και όχι με το πάθος με το οποίο τελείωσε το α' ημίχρονο. Ένα κενό διάστημα του "Δικεφάλου" από το 59' μέχρι το 65' απέφερε το γκολ για τον Αστέρα στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι Αρκάδες σε όλο το ματς. Σκόρερ και πάλι ο Τσέζαρεκ που αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός τη φετινή χρονιά. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα φάνηκαν οι πολλές βασικές ελλείψεις του ΠΑΟΚ. Οι 3 κεντρικοί χαφ (Μπιζέρα, Μπαλάφας, Ηλιάδης) δεν κατάφεραν να βάλουν σε τάξη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να τροφοδοτήσουν την επίθεση της ομάδας. Ο μεν Μπιζέρα, που ανασταλτικά τα πήγαινε καλά μέχρι εκείνο το σημείο, κουράστηκε και αντικαταστάθηκε, ο δε Ηλιάδης- που ήταν καλός στο α' ημίχρονο- άρχισε τα αβίαστα λάθη και τις κακές μεταβιβάσεις παίζοντας νευρικά και αγχωμένα μέχρι το τέλος του ματς. Με μία τέτοια εικόνα στη μεσαία μας γραμμή δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από την διατήρηση της ισοπαλίας. Παρολαυτα, ο Σάντος ρίσκαρε -έστω και καθυστερημένα- κυνηγώντας το 2-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελειώσαμε το ματς με 3 επιθετικους στην 11άδα (Αναστασάκος, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης). Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα ανέβασε στροφές και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Πρώτα ο Μπαλάφας έχασε κεφαλιά ολομόναχος (83'), ο Αναστασάκος έπιασε δυνατή κεφαλιά στο 87' που "έβγαλε" δύσκολα ο Αμπάρης σε κόρνερ και το αποκορύφωμα ήταν η κεφαλιά του Αναστσάκου στις καθυστερήσεις που κατάφερε να τη στείλει πάνω στον Αμπάρη παρότι τα 2/3 του τέρματος ήταν αφύλαχτα και ο Αμπάρης σχεδόν εξουδετερωμένος!



Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ατυχία, αλλά από την άλλη ίσως οι ελλείψεις του ΠΑΟΚ να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο αφού ο Μουσλίμοβιτς, για παράδειγμα, μία ευκαιρία σαν αυτή του Αναστασάκου στις καθυστερήσεις θα την είχε μετατρέψει σε γκολ κατά 99%, ενώ από την άλλη οι δημιουργικές ικανότητες του Βερόν έλειψαν πολύ από τον ΠΑΟΚ αφού ο Ηλιάδης αποδείχτηκε πολύ λίγος για να καλύψει το κενό του. Ο Αστέρας από τη μεριά του μετέτρεψε σε γκολ τη μία και μοναδική αξιόλογη επίσκεψή του στην περιοχή του ΠΑΟΚ και μετά το 1-1 έπαιξε φουλ άμυνα προσπαθώντας εμφανώς να κρατήσει την ισοπαλία με την οποία θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Τα πανηγύρια άλλωστε των παικτών του μετά τη λήξη του ματς φανερώνουν το στόχο του Αστέρα. Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν ίσως είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να πάρουμε το 3ποντο απέναντι σε μια ομάδα που κυρίως είχε στο μυαλό της την άμυνα, αλλά από την άλλη έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Την τύχη που είχαμε με τη Λάρισα και τον Θρασύβουλο δεν την είχαμε στο χτεσινό ματς με τον Αστέρα.

Η γκρίνια δεν θα ωφελήσει πουθενά. Άλλωστε όλοι περιμέναμε ότι με τόσες απουσίες ίσως να φέρναμε κακό αποτέλεσμα με τον Αστέρα. Σίγουρα μένει μια πικρία για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και για το οτι η ομάδα παρουσιάστηκε πιο καλή απ'ό,τι την περιμέναμε (ειδικά στο α' ημίχρονο), αλλά παρολαυτά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Εγώ θα κρατήσω την εμφάνιση του α' μέρους και το πάθος που έδειξαν οι αναπληρωματικοί παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά της ομάδας. Η γκρίνια απέναντι στον Σάντος, τον Μπαλάφα και τον Ηλιάδη μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Νομίζω αποδείξαμε ότι η ομάδα έχει ταυτότητα και δεν στηρίζεται μόνο στους Μουσλίμοβιτς-Κοντρέρας-Βερόν. Άλλωστε ο στόχος μας παραμένει πάντα η έξοδος στην Ευρώπη και η εξυγίανση της ΠΑΕ. Και αυτός ο διπλός στόχος βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, άρα δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση και γκρίνια.

Ακολουθεί ένα κρίσιμο ματς με την Ξάνθη στην Τούμπα όπου θα έχουμε σίγουρα τον Βερόν στην 11άδα και ευελπιστούμε να επιστρέψουν και οι Ίβιτς-Κοντρέρας. Μόνος στόχος η επιστροφή στις νίκες απέναντι σε μια ομάδα που είναι κοντά μας στη βαθμολογία.

by Stepas

Δεν υπάρχουν σχόλια: