Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

3 Ενστάσεις Κατά Μπάγεβιτς

Οι λόγοι της χθεσινής καλής και όχι απλά υποφερτής εμφάνισης της ΑΕΚ του α` ημιχρόνου, δεν είναι πολλοί ούτε και σημαντικοί, όπως δεν ήταν σημαντική και η γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού.
Ο Μαϊστόροβιτς, συνέχισε και χθες την ανοδική του πορεία, αποδεικνύοντας τελικά πόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι. Πλέον, έχει καταφέρει, όχι μόνο να βγει από τη σκιά του Κυργιάκου, αλλά να παίρνει και τις περισσότερες προσπάθειες.
Ο Πλιάτσικας, τουλάχιστο αμυντικά ήταν θετικός, δεδομένου ότι οι περισσότερες προσπάθειες του Πανθρακικού ΕΥΤΥΧΩΣ έγιναν από τη μεριά του.
Το δίδυμο των αμ χαφ Καφέ και Ενσαλίβα, πραγματικά ήταν τα κλειδιά της νίκης. Απροσπέλαστοι και δημιουργικοί.
Τέλος, η συνεχής κίνηση και οι εναλλαγές από τα άκρα, συνέθεσαν ένα καλό ημίχρονο, που για πρώτη φορά φέτος, ο αντίπαλος της ΑΕΚ όχι μόνο φοβήθηκε πραγματικά, αλλά ήταν ανήμπορος να εκδηλώσει επίθεση και αρκέστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο με πολλαπλά λάθη λόγω της πίεσης που του ασκήθηκε.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα παραπάνω, αποτελούν έργο Μπάγεβιτς, όπως και το ξεφούσκωμα του β` ημιχρόνου, έργο Δώνη. Επιπλέον, την ανυπαρξία της ΑΕΚ σε θέσεις όπως του αρ μπακ και της εν γένει δημιουργίας από τα μπακ.
Ο Μπάγεβιτς αναμφισβήτητα, έχει την ικανότητα να φτιάξει μία υποφερτή ομάδα με το υπάρχον υλικό. Οι μοναδικές κινήσεις του, που πραγματικά δε συνάδουν με τη φιλοσοφία του, είναι η επιμονή του:
- Στο Χουανφράν, που είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε. Βαρύς, αργός, αδύναμος, που προσπαθούσε με τη κλασική μακρινή μπαλιά απλά να διώξει τη μπάλα από τα πόδια του. Όταν πέφτει κάτω δίνει την εντύπωση ότι δεν θα ξανασηκωθεί ποτέ. Πραγματικά έπεσε πολύ γέλιο στην κερκίδα και απορώ που υπάρχουν ακόμη απόψεις υπέρ του. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες ρεαλιστικές: «Ο χειρότερος ξένος αμυντικός που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ΑΕΚ» Σωτηρακόπουλος. «Είναι πραγματικά κατόρθωμα να βρεις με τα ίδια λεφτά αρ μπακ χειρότερο του Αρουαμπαρένα» Χελάκης. Αναρωτιέμαι, ο Λαγός πόσο χειρότερος θα ήταν στη θέση αυτή; Ο επιτυχημένος για 2η συνεχή χρονιά Κωστένογλου, μήπως ήξερε κάτι παραπάνω, που πέρυσι προτίμησε το μηδαμινό Μπούρμπο αντί του Αρουαμπαρένα;
- Στο Μπασινά, που κατ` εμέ αποτελεί παρόμοια περίπτωση. Η απουσία του σίγουρα ωφέλησε.
- Στην ενίσχυση της ομάδας με λατίνους. Δεν πιστεύω ότι μία ελληνική ομάδα, μπορεί να αφομοιώσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό λατινοαμερικάνων. Ειδικότερα, όταν είναι γνωστό ότι οι καλοί καταλήγουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι υπόλοιποι, χωρίς να είναι φτηνοί αποτελούν μεγάλο ρίσκο.

Ο Μπάγεβιτς πρέπει από τα Χριστούγεννα να ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας με την παλιά δική του συνταγή. Νεαροί Έλληνες και Ευρωπαίοι με φιλοδοξίες.
Πολλοί θυμούνται τους Κασάπη, Δημητριάδη, Αλεξανδρή, Τσιάρτα, Οκόνσκι, Σαβέφσκι, Μπορμπόκη, Μπατίστα, Κετσπάγια, Σαββίδη, ως τις μεγάλες μεταγραφές που έκαναν μεγάλη την ΑΕΚ. Ξεχνούν προφανώς ότι τις χρονιές που όλοι αυτοί ήρθαν στην ΑΕΚ, άλλοι ήταν που μεσουρανούσαν και φυσικά πήγαν σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, ακόμη και στον ΠΑΟΚ του Μπατατούδη με τα πράσινα χρήματα. Οι Κασάπης και Αλεξανδρής ήταν άγνωστοι από τη β` εθνική, ο Τσιάρτας ήταν στη σκιά του Μάρκου στη Νάουσα, ο Δημητριάδης ήταν ήδη 28 με μέτρια καριέρα στον ΑΡΗ, οι Οκόνσκι και Σαβέφσκι ασήμαντοι ανατολικοευρωπαίοι ασήμαντων πρωταθλημάτων, ο Μπορμπόκης στη σκιά των Ιωαννίδη και Αμανατίδη στην Καλαμαριά που πήγαν ΟΣΦΠ, ο Μπατίστα απλά ένας άγνωστος αφροπορτογάλος που είχε φέρει ο Εθνικός, οι Κετσπάγια, Σαββίδης απλά καλοί από Κύπρο, ο Κετσπάγια μάλιστα την 1η χρονιά λόγω τραυματισμού, δεν είχε φανεί αλλά δεν αντικαταστάθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων από την τότε διοίκηση του Τροχανά.
Με τέτοιες μεταγραφές και πολλές άλλες ακόμη πιο φτηνές (Παπαδόπουλος, Μ. Βλάχος, Σλίσκοβιτς, Κοπιτσής, Κωστένογλου, Β. Καραγιάννης κλπ) χτίστηκε η ΑΕΚ που θαύμασε όλη η Ελλάδα.

Η έλευση ποδοσφαιριστών κατώτερων σε όνομα των Λεντέσμα και Νούνιες (τουλάχιστο κάτι τέτοια ψάχνει ο Μανωλάς ως άλλος Παθιακάκης, που αν άξιζαν θα είχαν ήδη φύγει από τη φτώχεια) αποτελεί ρίσκο με άγνωστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: