Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο Μπακαγιόκο και πάλι τη λύση


ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ
1 - 0

Πολύ πιο εύκολα απ'ό,τι δείχνει το φτωχό 1-0, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα, παραμένοντας για μία ακόμη αγωνιστική μόνος 2ος και μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχασε βαθμούς στο "Αλκαζάρ".



Η επιστροφή βασικών παικτών στην 11άδα του ΠΑΟΚ βοήθησε την ομάδα να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα 2 προηγούμενα ματς. Ο Κοντρέρας επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας και ξαναέφερε την ηρεμία στα μετόπισθεν, ενώ οι Βερόν και Ίβιτς επέστρεψαν και πήραν θέση στο κέντρο του γηπέδου προσφέροντας στον ΠΑΟΚ την κυκλοφορία της μπάλας που είχε λείψει από τα ματς με Θρασύβουλο και Αστέρα Τρίπολης.



Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Γηπέδου της Τούμπας, ο οποίος είχε συσσωρευμένη μεγάλη ποσότητα νερού λόγω της βροχόπτωσης και σε κάποια σημεία του η κυκλοφορία της μπάλας ήταν σχεδόν αδύνατη. Ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν καλύτερος από την Ξάνθη, αφού κατάφερε να δημιουργήσει πάρα πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος από την Ξάνθη και κυνήγησαν ανοιχτά το γκολ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ατύχησαν όμως να πέσουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Γκσπούρνινγκ, ο οποίος έχει κάνει φέτος εκπληκτικές εμφανίσεις, αλλά νομίζω ότι η σημερινή του στην Τούμπα ήταν η καλύτερη. Πραγματικά είχε κατεβάσει ρολά και έλεγε απανωτά "όχι" στις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ για γκολ. Ο ΠΑΟΚ έχασε πάμπολλες ευκαιρίες οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν : με Ίβιτς (6'), με Μάρκος Αντόνιο (3 φορές :19', 33' δοκάρι, 54'), με Μπαλάφα, (41') με Βερόν (79'), με Κωνσταντινίδη (88'). Τελικά η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε με τον συνήθη...λυτρωτή Μπακαγιόκο να περνά σαν αλλαγή στο β' ημίχρονο (61') και λίγα δευτερόλεπτα μετά να πετυχαίνει το γκολ για την ομάδα μας. Από την άλλη η Ξάνθη δεν απείλησε σχεδόν καθόλου σε όλη τη διάρκεια του ματς! Ήταν μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ, απέναντι σε μία ομάδα σκληρή και πειθαρχημένη που σήμερα όμως ήταν σαφώς λιγότερο παθιασμένη και αποφασισμένη, πράγμα που ίσως ωφείλεται και στην πίεση του ΠΑΟΚ.


Λυτρωτής και πάλι ο Μπακαγιόκο



Αξίζει να σημειωθεί ότι:

  • Η Ξάνθη ήταν όχι απλά αήττητη εκτός έδρας πριν το ματς της Τούμπας, αλλά δεν είχε δεχτεί ούτε ένα γκολ! Το στατιστικό αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην νίκη αλλά και στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ
  • Στους 8 βαθμούς αύξησε τη διαφορά του ο "Δικέφαλος" από την Ξάνθη, που μέχρι την προπερασμένη αγωνιστική ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟΚ.
  • Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού και επανέφερε την διαφορά στους 4 βαθμούς
  • Παραμείναμε αήττητοι εντός έδρας και με αυτό το αήττητο θα κλείσουμε τον α' γύρο, αφού το επόμενο ματς (τελευταίο για τον α' γύρο) είναι εκτός έδρας (με τον Πανσερραϊκό)
  • Σημαντική η απόφαση του Σάντος να βάλει τον Μπακαγιόκο στο ματς σχετικά νωρίς στο β' ημίχρονο και να βγάλει τον μέτριο Μπαλάφα που "φλερτάριζε" με την 2η κίτρινη κάρτα
  • Βερόν και Κοντρέρας επανέφεραν με την επιστροφή τους στην 11άδα την ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας μας
  • Χρειαζόμαστε μεταγραφική ενίσχυση στα άκρα της μεσαίας γραμμής και στη θέση του "οργανωτή". Τρίτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η θέση του σέντερ φορ
  • Πολύ καλοί σήμερα όλοι οι παίκτες με μόνη εξαίρεση τον μέτριο Μπαλάφα. Ξεχώρισαν Κοντρέρας, Βερόν, Κονσεϊσάο, Μάρκος Αντόνιο, Λάκης και Μπακαγιόκο




2 σχόλια:

teo είπε...

Φίλε στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αγχωτικό!Ή κερδίζεις ή χάνεις!Ο ΠΑΟΚ καλώς κέρδισε και έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να πετάξει ακόμη 2-3 μπαλάκια.Απλά περιμένω να δώ η κωλοφαρδία της ΞΑΝΘΗΣ ώς που θα κρατήσει!

Stepas είπε...

Αυτο ακριβως έγραψα κι εγώ. Απλά επεσήμανα, για όσους δεν είδαν το παιχνίδι, ότι το 1-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς καθώς ο ΠΑΟΚ με βάση τις ευκαιριες θα μπορούσε να έχει βάλει τουλάχιστον άλλα 2 γκολ.

Πράγματι, η Ξάνθη ήταν κάπως τυχερή μέχρι τώρα. Στο ματς της Τούμπας της κόστισε πολύ η απουσία του Ζουέλα που είναι ο πιο αξιόπιστος αμυντικός της φέτος. Το σερί της στα εκτός έδρας ματς στηριζόταν στην άμυνα, που ήταν πολύ καλή γενικά. Διατηρούσε πάντα το 0 και έψαχνε πάντα ένα γκολ για τη νίκη. Από τη στιγμή που η άμυνά της δεν πήγε καλά στην Τούμπα (και λόγω της καλής εμφάνισης του ΠΑΟΚ) ήταν λογικό να χάσει και μάλιστα αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας θα έτρωγε πολλά γκολ.