Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Mentality

Αυτό που συμβαίνει στον φετινό Παναθηναϊκό δεν έχει προηγούμενο. Η ομάδα γεμίζει σιγά-σιγά και μετά κόπων και βασάνων την καρδάρα με το γάλα, νικώντας μέσα στο Χαριλάου, νικώντας μέσα στο Μεάτσα, μέσα στη Νέας Σμύρνη, μέσα στην Βρέμη και ξαφνικά έρχονται κάτι παιχνίδια στο ΟΑΚΑ με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς όπως ο Ηρακλής, ο Εργοτέλης και χθες ο Αστέρας, και δίνουμε μια και χύνουμε όλο το γάλα που είχαμε μαζέψει ως τότε. Ακυρώνουμε με τις εμφανίσεις μας την δική μας αξία και προσπάθεια!!

Σε κάθε ένα από τα ματς του Πρωταθλήματος που χάσαμε βαθμούς μέσα στο ΟΑΚΑ(εξαιρουμένου αυτού με τον ΟΣΦΠ) βάλαμε πρώτοι γκολ και μάλιστα από το ημίχρονο. Και με τον Ηρακλή όπου τελικά μας ισοφάρισε, και με τον Εργοτέλη όπου τελικά μας νίκησε και με τον Αστέρα όπου χθες όλοι είδατε τι έγινε. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ευτυχώς έχουμε έναν προπονητή που βλέπει και ξέρει τι του γίνεται: ο Ολλανδός το ονόμασε mentality, εγώ το ονομάζω πρόβλημα νοοτροπίας/καβάλημα στο καλάμι/ σταρχιδισμός. Γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ που πέτυχε ο νεαρός Πετρόπουλος(το τρίτο του φετινό παρεπιπτόντως)στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν έκανε ουσιαστικά καμία ευκαιρία για να βάλει δεύτερο γκολ και να κλειδώσει το ματς. Όχι πως έκανε ο Αστέρας αλλά διάολε, δεν είναι ο Αστέρας αυτός που κυνηγάει του βαθμούς σε ένα τέτοιο ματς!!

Και από την στιγμή που οι παίκτες του ΠΑΟ έδειξαν ακίνδυνοι επιθετικά στο β΄ ημίχρονο, το μοιραίο δεν άργησε να έρθει. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο της τρομερής αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟ: σέντρα από τα δεξιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπαστιά βρίσκεται ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας μας και με δυνατό μονοκόμματο σουτ κάνει το 1-1.

Το συμπέρασμα είναι πως η ομάδα αυτή χτίζεται και είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της: από την μια να νικάει Ιντερ και Βέρντερ και από την άλλη να χάνει βαθμούς από τον Ηρακλή και την Τρίπολη. Ακούγεται ως φτηνή δικαιολογία στα αυτιά κάποιων αλλά είναι η πραγματικότητα: ο H10C ανέλαβε ένα άρρωστο συνοθύλευμα με δημόσιους υπαλλήλους και προσπαθεί να το μεταμορφώσει σε ομάδα. Σε αυτήν του την προσπάθεια έχει κάνει λάθη τα οποία έχει την δυνατότητα(και το χρέος απέναντι στον εαυτό του και την ομάδα) να τα καλύψει την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Και έχει χρόνο μπροστά του για να πάρει τα κεφάλια εκείνων που κατά την άποψή του, πάσχουν στο θέμα του mentality.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα έχουν ένα μεγάλο τίμημα: μια ακόμα κούπα στα χέρια του οσφπ. Αν ήμασταν σε άλλο πρωτάθλημα, στο αγγλικό ή στο νιγηριανό, θα σας έγραφα πως τίποτε δεν έχει τελειώσει, αλλά γνωρίζοντας πως λειτουργεί το υπάρχον σύστημα στην χώρα, πιστεύω πως ο γαύρος δεν θα χάσει αυτό το Πρωτάθλημα(ναι, του το χαρίσαμε για μια ακόμα χρονιά). Τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟ? Να στραφεί στο Κύπελλο και την Ευρώπη, να πάρει το maximum από αυτούς τους δύο θεσμούς. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να παρατήσει τους αγώνες του πρωταθλήματος

Το μεγαλύτερο στοίχημα όλων εδώ που φτάσαμε, είναι ο κόσμος του ΠΑΟ τα νεύρα του οποίου είναι τεντωμένα και δεν θέλει πολύ να ξανασπάσουν. Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε ένα ακόμα Πρωτάθλημα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας μεγάλης ομάδας? Ο καιρός και η εικόνα του ΟΑΚΑ θα το δείξουν..

Πάντως χθες ήμασταν ελάχιστοι...και δεν θεωρώ την βροχή που προηγήθηκε 5 ώρες πριν την έναρξη του ματς δικαιολογία. Και δεν κατηγορώ ούτε αυτούς που έχουν οικογένεια, ούτε αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Κατηγορώ αυτούς που μένουν έναν τέταρτο από το ΟΑΚΑ και προτίμησαν να καθίσουν σπίτι για να μην κρυώσει το κωλαράκι τους. Στα μεγάλα ματς ωστόσο, όλοι οι πανηγυρτζίδες κλαίγονται για ένα εισητηριάκι.

ΥΓ: Το γκολ το δεχτήκαμε και πάλι όταν ο Σϊλβα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου... Σύμπτωση? Δείτε τα στατιστικά.
ΥΓ2: Επόμενο ματς στις 6 του Δεκέμβρη στην Ξάνθη...

2 σχόλια:

geokalp είπε...

συγγνώμη για το στυλ σχολιασμού αλλά νομίζω ότι βολευει

"Αυτό που συμβαίνει στον φετινό Παναθηναϊκό δεν έχει προηγούμενο"
έχει συμβεί πάμπολες φορές - πχ παλαιότερα ο ΠΑΟ έχανε βαθμούς ΠΡΙΝ από ευρωπαϊκά ματς "για να μην χαλάει δυνάμεις"

"ομάδες μικρότερου βεληνεκούς"
τέτοιες τις κάνει το στυλ παιχνιδιού που επιλέγουν: άμυνα-φανέλλα-σύστημα "σταυρός", σχεδόν ότι επιδιώκουν ελληνικές ομάδες όταν παίζουν εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς (με ελάχιστες εξαιρέσεις)

"πρόβλημα νοοτροπίας"
εγώ το ονομάζω πρόβλημα ποιότητας παικτών
ΔΕΝ υπάρχει Ριβάλντο/Ρότσα να περάσει 3 και να δώσει ασίστ
σε συνδυασμό με ένα πρωτάθλημα που είναι δυσκολότερο και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ από όσο φαίνεται
(πόσες φορές κέρδισε το ΠΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης είπαμε;)

"ο H10C ανέλαβε ένα άρρωστο συνοθύλευμα με δημόσιους υπαλλήλους"
αυτό είναι το κατεξοχήν κλισέ του Γκόντζου!!
μιλάμε για ΠΑΟ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, στα τόσα χρόνια που το ακούω θα έπρεπε να έχει λυθεί - ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!

"μεταγραφική περίοδο"
του καλοκαιριού ήταν μάλλον τραγωδία, μόνο και μόνο λόγω μη αγοράς κεντρικού αμυντικού (για μέτρα πόσα γκολ έχει φάει στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟ και πχ πόσα ο γαυρος ενώ κάνε και διαχρονική σύγκριση)
από την άλλη €20εκ. φαίνεται ότι αγοράζουν μόνο από 1 έως 5 καλούς παίκτες (20 έκανε ο ..Καστίγιο!)

"ο κόσμος του ΠΑΟ τα νεύρα του οποίου είναι τεντωμένα"
ο κόσμος θα πρέπει να πιέσει ώστε να αποκτηθούν φαντεζί παίκτες για να χαίρεται ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα θα έρθουν
λεφτά φαίνεται ότι υπάρχουν!

φίλε Θόδωρα εάν ο ΠΑΟ έπαιζε τόσο καλή μπάλα το γήπεδο θα ήταν γεμάτο

τέλος, κι εμένα μου φαίνεται ότι ο Σιλβα είναι πολύ καλύτερος από ότι έδειξε στις αρχές
όμως τέτοιες βεντέτες αγοράζονται για να κάνουν τη διαφορά που φαίνεται κι όχι τη διαφορά στα στατιστικά, όπως στην Άρσεναλ
η διαφορά που φαίνεται στην Ελλάδα λέγεται ΓΚΟΛ!

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Φίλε νομίζω πως δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη από κανένα, το σχόλιο σου ήταν πολύ εύστοχο. Απλά επέτρεψε μου κάποια σχόλια πάνω στο σχόλιο.

Όταν γράφω "δεν υπάρχει προηγούμενο" εννοώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο σε άλλες ομάδες. Πχ ο ΟΣΦΠ κέρδισε την Μπενφίκα,κέρδισε τον Πανιώνιο. Εμείς δεν δείχνουμε την ανάλογη συνέπεια.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμος όντως αποδεικνύεται τραγωδία, και αυτό γιατί δεν ενισχύθηκε η ομάδα εκεί που πονούσε.

Ορισμένοι παίκτες είναι όντως δημόσιοι υπάλληλοι. Δημόσιος υπάλληλος: κατέχω μια θέση από την οποία δεν μπορεί να με κουνήσει κανένας, όποτε γουστάρω δουλεύω και όποτε γουστάρω ξύνομαι.

Το γήπεδο έπρεπε να ήταν γεμάτο το Σάββατο γιατί η ομάδα τρεις μέρες πριν κέρδισε μια απο τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη μέσα στο σπίτι της.

Τέλος, ο Σϊλβα δεν αποκτήθηκε για να σκοράρει, δεν είναι αυτός ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο.