Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Επιστροφή και Ολυμπιακό πνεύμα

Καλως σας ξαναβρισκω.
Επιστρεφω απο δουλεια και διακοπες μαζι (διεστραμμενα πραγματα) αλλα η Κρητη ηταν πανέμορφη έστω και για λίγο.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό (μιας και ειναι φρέσκο) ειναι σχολια που ακουω για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δηλαδή τα κλασσικά εν Ελλάδι για ντόπες και δε συμμαζεύεται. Πολλά έχω να πω επ' αυτού αλλά ίσως σε ένα επόμενο άρθρο όταν συμμαζέψω λίγο τα κομμάτια μου και ξαναμπώ σε ρυθμούς ... κανονικούς.

Για την ώρα δυο μονο παρατηρησουλες.
Οσοι μιλανε για Ολυμπιακα πνευματα και αηδίες και κανουν τους απηυδισμένους με "το θεμα του ντοπινγκ" και αλλα φαιδρα, ας διαβασουν πως εκαναν Ολυμπιακους οι αρχαιοι Έλληνες και ποσα σκανδαλα ,μέχρι και δολοφονίες, είχαν να επιδείξουν. Απο καταβολής ανθρώπου όπου μπαίνει μέσα το κέρδος, μπαίνει και η διαφθορά. Και οι Ολυμπιακοί δεν αποτελουσαν ποτέ εξαίρεση. Αφήστε το ντοπινγκ ελεύθερο σε ολους επιτέλους και ας αποφασίσουν οι ίδιοι οι αθλητές αν θα πεθανουν ή όχι, και οι υπόλοιποι απλά απολαύστε το θέαμα! Δεν παρατάμε λεω κι εγώ τις υποκρισίες...

Το δεύτερο το είπε καποιος γνωστος και μου άρεσε...
Εγω νομιζω οτι ηταν καλοι αγωνες και τα περισσοτερα αγωνισματα ειχαν ενδιαφερον. Πχ το τουρνουα του ποδοσφαιρου ηταν σκαλες ανωτερο απο αυτο των ολυμπιακων της Αθηνας, που σπρωχναν με τα χιλια την Ελλαδα οι διαιτηταρες κι αυτη μαζευε 3αρες αβερτα. Κι ειχαμε ως μοναδικη ατραξιον την εθνικη του...Ιρακ.

Στο μπασκετ παλι ειδαμε τρομερες ματσαρες που δεν ειχαμε δει στην Αθηνα. Η κολυμβηση ηταν συναρπαστικη, στο στιβο ειχαμε πολλες μαχες, αυτα που ηταν καπως βαρετα ηταν καποια σπορ χαμηλης ακροαματικοτητας στα οποια σαρωναν οι Κινεζοι χωρις αντιπαλο.

Οργανωτικα νομιζω οτι δεν υπηρξε καποιο προβλημα, γενικα ηταν καλοι αγωνες. Βεβαια "το ωραιο, το μεγαλο και το αληθινο" τα'στειλαν για χεσιμο οι αθανατοι, αλλα αυτο συμβαινει απο το 1984 κι εκτοτε σε ολες τις διοργανωσεις ολυμπιακων αγωνων μη εξαιρουμενης κι αυτης των Αθηνων. Μη ξεχασω να εξαρω τη συμπεριφορα των κινεζων φιλαθλων που ηταν αψογη και χειροκροτησαν ολους τους αγωνιζομενους, οι συγκρισεις με τους ελληνες προκαλουν θλιψη δυστυχως.

Και παλι καλως σας βρισκω
Βρασιδας.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Καλωσήρθες Βρασίδα ντε Κάφρο.
Πόσο δίκιο έχεις.
Οντως το επίπεδο αγώνων σε αρκετά αθλήματα ηταν σπουδαίο. Εμένα δεν με ενόχλησε κάτι στους Αγώνες αυτούς περαν της γλώσσας κάποιων Ρόγκ και Κυριακού και λοιπών αθανάτων του κ...
Α, ναι, ντοπαρίστηκα !
Βλέποντας τον Μπόλτ να τρέχει σαν βολίδα ντοπαρίστηκα μέσω ΤιΒί.
Κατα τα άλλα και πάλι καλά που πήρε και τέσσερα μετάλλια -ολε- η Ελλάς.
Καλά ειναι τα 4 μεχρι 7-8.
Απο κει και πάνω χμμμ ...

Panagiotis είπε...

Κάτσε ρε Βρασίδα (καλώς ήρθες κατ' αρχήν), στην Αθήνα, στην τελετή ενάρξεως μέχρι και τους Αμερικάνους χειροκροτήσαμε, εκεί ήμουν και το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό. Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε τεράστιες διαφορές από τους Κινέζους ως κουλτούρα. Ο Έλληνας έχει το ηγετικό μέσα του, ο Κινέζος είναι "οπαδός" και ακολουθά.
Τις ματσαράνγκες τους τις κάναν και αυτοί όμως. Κάτι ψιλοδολοφονίες, κάτι απάτες με τα πυροτεχνήματα, κάτι το κοριτσάκι που δεν τραγουδούσε αλλά κουνούσε τα χείλια μόνο επειδή το άλλο κοριτσάκι λέει δεν ήταν τόσο χαριτωμένο, κτλ. Μας έπρηξαν και μ' εκείνη τη φωλιά του πουλιού. Μου θύμισε το ανέκδοτο με τα σώβρακα, "πάρτε κλουβιά για τα πουλιά σας".
Και ο λόγος που αράδιασα τα στραβά? Όχι τίποτ' άλλο, αλλά κάποιος μπαγλαμάς, Αγγλικής προελεύσεως μου φάνηκε, έγραψε στο yahoo.com ένα άρθρο, ότι τα δικά μας τα γήπεδα καταστράφηκαν και ότι στήσαν οι γύφτοι τσαντήρια, ενώ τα Κινέζικα θα μείνουν όπως είναι και δεν θα πειραχτούν, κτλ. Διαβάζει το μέλλον αυτός ο τύπος τώρα. Αλλά πότε μας πήγαν εμάς τα εγγλεζάκια? Θέλω να δω πως θα πάει το Λονδίνο σε μερικά χρόνια, έτσι που δεν τους χωνεύουν... ;ο)