Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Για να έχουμε καλή απάντηση

Θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις σχετικά με την συλλογιστική που αναπτύσσει ο Hades γύρω από το θέμα του CAS κτλ.

Αρχικά να συμφωνήσω μαζί του 100% πως δεν πρέπει να βοηθάμε την βία και πως οι θερμοκέφαλοι όλων των ομάδων πρέπει να απομονωθούν.

Φυσικά, ο Ντέμης έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κινήσεις που έχουν και προσωπικό κόστος (να θυμίσω DVD, να θυμίσω τα συνθήματα στα Εξάρχεια Αρντέμη Μάτσα κτλ.). Περιμένω ακόμη να δω αντίστοιχες κινήσεις από τον ΟΣΦΠ και κάθε άλλη ομάδα, παρόλο που είχε καλύτερη ευκαιρία και μεγαλύτερο λόγο (κλείσαμε ήδη χρόνο από την δολοφονία στην Μαραθώνος).

Όσον αφορά το CAS.  Για κάθε μεμονωμένο περιστατικό μπορείς να έχεις μια καλή επιχειρηματολογία. Είτε ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και δεν μπορεί να παίζει παίκτης που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, είτε πως ο ρόλος της ΕΠΟ είναι η διασφάλιση της καλής λειτουργίας του πρωταθλήματος και άρα είχε υποχρέωση να απαγορεύσει στην Καλαμαριά την χρήση του παίκτη. Στο σκάκι είναι αντικανονικό να μετακινήσεις τον βασιλιά σε θέση που απειλείται. Ο Γκαγκάτσης είναι εδώ για να διασφαλίζει πως οι αγώνες παίζονται στα γήπεδα και όταν αυτό δεν γίνεται είναι δική του αποτυχία.

Κάθε άποψη έχει τα υπέρ και τα κατά της αλλά σε τελική ανάλυση κάθε μια μπορείς να την υποστηρίξεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αυτό που σε κάνει άνθρωπο και για το οποίο μπορεί κάποιος να σε κρίνει ή κατακρίνει, είναι μια σειρά απόψεων σου σε βάθος χρόνου. Δεν μπορεί να θέλεις οι αγώνες να παίζονται μέσα στα γήπεδα όταν σε συμφέρει, στα δικαστήρια όταν είναι υπέρ σου, με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις όταν είναι πρόσφορο κ.ο.κ.

Γίνετε λοιπόν άντρες (και πολλοί από τους συνοπαδούς σου είναι) και πείτε: Ήταν σφάλμα η ένσταση, τα γαμήσαμε έτσι που τα κάναμε και τώρα δεν έχουμε καμμία νομιμοποίηση. Το πήραμε μπράβο αλλά η νίκη είναι Πύρρειος.

Το χειρότερο, και αυτό που αποκαλύπτει το πόσο αδίστακτος είναι ο Κόκκαλης είναι πως είχατε δρόμο να ξεφύγετε. Το πρωτοβάθμιο σας έβγαλε να ξαναπαίξετε. Έτσι, κουτσά στραβά θα είχατε κάποια νομιμοποίηση. Θα είχατε παίξει τους βαθμούς σας. Αλλά δεν σας έφθανε. Βλέπεις δεν είχατε εμπιστοσύνη πως θα καταφέρνατε να κερδίσετε. Οπότε λουστείτε τα τώρα.

Το ότι η ΑΕΚ δεν είναι σοβαρή ομάδα,φαίνεται από το γεγονός πως δεν κινητοποιήθηκε κατά της απόφασης παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. Σε αυτό συμφωνούμε. Αυτό την κάνει ανίκανη αλλά δεν της δίνει άδικο. Κατάλαβέ το.

Τα περί πριμ άστα καλύτερα.  Το ποια ομάδα είναι καλύτερη στο γήπεδο φάνηκε στην τεσσάρα, στο μόνο ματς που δεν μπορούσατε να έχετε στο τσεπάκι πριν ξεκινήσει (όπως αυτά της Ξάνθης, του Ηρακλή ή του Λεβαδειακού). Μπήκατε στο γήπεδο με ομάδα των είκοσι πέντε εκατομμυρίων (μόνο ο Μπελούτσι κοστολογείται 15) και φάγατε τέσσερα με τα χέρια κάτω.

Οπότε εγώ θα το έδινα το πριμ. Εσύ που πληρώνεις αυτή την ομάδα είσαι ευχαριστημένος; Τα λεφτά σου πιάσαν τόπο; Ήρθε ο Ίβιτς και σκόρπαγε τα μύρια σαν μαρουλόφυλλα και τι έχετε να επιδείξετε; Το πρωτάθλημα που και η γιαγιά μου πιστεύει πως σας το δώσανε ενώ δεν το αξίζατε. Μια τεσσάρα και όλων την πεποίθηση πως δεν το χάνατε με τίποτε γιατί αν παίζατε στα Play off θα ερχόσασταν πέμπτοι. Τόσο καμμένοι είσαστε.  Ενώ εμείς συνεχίσαμε με την ψυχολογική κατάσταση στο ναδίρ και ρίξαμε πεντάρα. Κάτι που δεν ξέρετε πως γίνεται.

Και τι σας έμεινε λοιπόν; Η καλή πορεία στην Ευρώπη. Μπράβο σας. Μόνο που έγινε αντιστρέφοντας την φιλοσοφία σας τόσα χρόνια πως πάτε να παίξετε μπάλα. Το μόνο επιχείρημα (δεν είχε λάθος βάση) που είχατε  κατά των επιτυχιών του ΠΑΟ στην Ευρώπη, ήταν πως εσείς παιζατε ανοιχτά και χάνατε στο τελευταίο τέταρτο ενώ αυτός έπαιζε κλειστά σαν ομαδούλα για το αποτέλεσμα. Και τώρα γίνατε ο Αστέρας Τρίπολης της Ευρώπης. 4-5-1 με αντεπιθέσεις και όσο κάτσει. Έκατσε μέχρι την Τσέλσι οπότε και ξεφούσκωσε.

Το ρεζουμέ: Δώσατε τόσα λεφτά και δεν κάνατε ομάδα. Εμείς με το ένα εικοστό του μπάτζετ σας μπορούμε να τριγυρνάμε και να το παίζουμε πρωταθλητές. Το στήσιμο της παράγκας φανερό (με ονόματα πια) ακόμη και σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Η γελοιότητα ξεσκεπασμένη.

Αν ο Κόκκαλης ασχολιόταν να φτιάξει ομάδα αντί παράγκα, θα είχατε λίγα λιγότερα πρωταθλήματα αλλά θα είχατε και ομαδάρα. Τώρα...

Με λίγα λόγια. Ο ΟΣΦΠ του Κόκκαλη απαξίωσε κάθε έννοια πρωταθλήματος. Αυτό μαζεύτηκε για χρόνια, και τώρα σπάει με μεγαλύτερο θόρυβο από όσο δικαιολογούν τα φετινά γεγονότα. Το ότι έγινε το ίδιο και παλαιότερα με κυρίαρχες άλλες ομάδες δεν σας δικαιολογεί. Ο κλέφτης είναι κλέφτης άσχετα αν κλέβουν και άλλοι.

Και εσείς είστε κλέφτες. Καιρός να το βροντοφωνάξουμε. Καιρός να το καταλάβετε.
Blogged with the Flock Browser

3 σχόλια:

Βάσκες είπε...

Καλό Πάσχα σε όλους μας.

Hades είπε...

Φίλε μου, κάτσε μισό λεπτό διότι με έχεις παρεξηγήσει σε πολλά πράγματα και θα ξεκινήσω απ'αυτά.

Πρώτον, ποτέ δεν είπα ότι φέτος στην Ελλάδα παίξαμε μπάλα. Απεναντίας, εδώ και μήνες έγραφα πως με προβληματόζει το γεγονός ότι δεν διορθωνόμαστε με τίποτε.
Δεύτερον, ποτέ δεν έγραψα ότι οι νόμοι δεν πρέπει να τηρούνται αν έχει γίνει κάτι που δεν θα'πρεπε υπέρ του Ολυμπιακού. Όπως έχω την απαίτηση να τηρούνται για'μένα, έτσι έχω να την απαίτηση να τηρούνται και για τους άλλους. Έχω γράψει μάλιστα, πως ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην οποίαν διαχρονικά έχουν εφαρμοστεί οι νόμοι με κάθε αυστηρότητα (και ελπίζω να μην διαφωνείς σε αυτό) και απαιτώ ως γαύρος να συνεχιστεί αυτό.
Τρίτον, αναφορικά με την πρωτόδικη απόφαση, είχα γράψει σεντόνι ολόκληρο ότι αν και ερχόταν σε αντίθεση με τους νόμους, ήμουν σύμφωνος διότι το θεωρούσα μη χείρον-βέλτιστον και κατά πολύ δικαιότερο απ'όσα επακολούθησαν. Και είχα εξηγήσει από τότε τους λόγους.
Τέταρτον, για την ένσταση είχα πάρει θέση από το ίδιο κιόλας βράδυ του αγώνα με την Καλαμαριά: ήμουν σφόδρα αντίθετος και εξακολουθώ να είμαι. Και ήταν ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να πάρουμε το φετινό πρωτάθλημα (ο κυριότερος ήταν η συμπεριφορά στον Λεμονή). Την ένσταση την θεώρησα εξαρχής ανήθικη, ακριβώς επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήμασταν άθλιοι.
Πέμπτον, για την τεσσάρα από την ΑΕΚ δεν είχα πει τίποτε λιγότερο από το ότι και λίγα φάγαμε. Ούτε μείωσα τη νίκη της ΑΕΚ, ούτε έψαξα για δικαιολογίες. Έτσι όπως παίξαμε ήμασταν άξιοι της μοίρας μας.
Έκτον, εξ αρχής είχα γράψει ότι κατ' εμέ η κίνηση του Κόκκαλη και για την ένσταση και για την έφεση ήταν σαφής: ότι ο δεύτερος θα έμπαινε σε περιπέτειες. Αν και ο Κόκκαλης είναι κάφρος τις περισσότερες φορές, θεωρώ ότι πιο πολύ αυτό τον φόβισε φέτος, παρα΄η ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος.
Έβδομον, σε διαβεβαιώ ότι οι περισσότεροι γαύροι το φετινό πρωτάθλημα ΔΕΝ το επιθυμούσαμε. Μην κρίνεις από τον κόσμο που πάει στο γήπεδο μόνο, ή από τους 5-20-73 που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και προπαγανδίζουν το αντίθετο. Από τον Πειραιά είμαι, φόλα γαύρος ειμαι και αν μη τι άλλο ξέρω πολύ καλά αν τον τίτλο τον θέλαμε ή όχι. Κι αν ο καθένας δεν τον ήθελε για τους δικούς του λόγους, υπήρχε κι ένας λόγος τον οποίον είχαμε όλοι στο μυαλό: ότι όπως ο Κόκκαλης βγαίνει και συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται σε διάφορους, έτσι έπρεπε και ο Κόκκαλης με κάποιον τρόπο να πάρει το μάθημά του, ότι ιδίως αυτός έχει ευθύνες και δη, τις μεγαλύτερες.
Όγδοον, ουδέποτε αρνήθηκα ότι επί Κωστένογλου η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και απεναντίας έχω γράψει αυτό που οι ίδιοι οι αεκτζήδες κατά κόρον έχουν πει ότι αν είχε διώξει τον Φερέρ έστω ένα μήνα νωρίτερα πολύ πιθανώς να το είχε πάρει το πρωτάθλημα.

Με λίγα λόγια, στα περισσότερα που μου απευθύνεις έχω πάρει εδώ και μήνες θέση και στο μπλογκ μου και εδώ απλά προφανώς δεν έτυχε ποτέ να διαβάσεις. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα.

Θα ξεκινήσω με κάτι που γράφεις κοντά στη μέση του κειμένου σου και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Λες: "Κάθε άποψη έχει τα υπέρ και τα κατά της αλλά σε τελική ανάλυση κάθε μια μπορείς να την υποστηρίξεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα."
Θα προσθέσω κάτι που διάβασα πολύ πρόσφατα στον Φίλαθλο και το οποίο μου άρεσε πολύ. Ιδίως το ποδόσφαιρο είναι μια ενασχόληση συναισθήματος. Γι'αυτόν τον λόγο σπανίως υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε αφού ο καθένας με το συναίσθημά του βλέπει τη δικη΄του πλευρά.
Εδώ θα προσθέσω και το εξής: τουλάχιστον ας προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά και από τη μεριά μου θεωρώ ότι αυτό κάνω. Το ότι είπα φερ'ειπείν εξαρχής πως την ένσταση τη θεωρούσα ανήθικη δεν συνεπάγεται ότι ήταν κι εκτός νόμου. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο δηλαδή.

Λες -και σωστά- πως για κάθε μεμονωνμένο περιστατικό μπορώ κι εγώ κι ο οποιοσδήποτε να έχω και μια καλή επιχειρηματολογία. Σαφώς.
Το θέμα όμως είναι ότι -αν προσέξεις- δεν έχω δει τίποτε μεμονωμένα. Απεναντίας τα έχω δεί όλα συνολικά. Δεν έγραψα τυχαία ταυτόχρονα με όλα αυτά ότι η Σούπερ Λίγκα απέδειξε ότι είναι ανίκανη να διοργανώνει προωτάθλημα, ούτε φυσικά εξύμνησα την ΕΠΟ για τις διοικητικές ή οργανωτικές της αρετές. Σε κάποια σημεία όμως πρέπει να γίνονται διαχωρισμοί, όχι επειδή έτσι αρέσει σε'μένα αλλά απειδή κάποια πράγματα δεν έχουν σημεία τομής. Για παράδειγμα: πολύς κόσμος λέει ότι αν η ΕΠΟ είχε καθαρογράψει νωρίτερα την απόφαση θα ήταν διαφορετική η απόφαση του CAS. Αυτός είναι μεν ένας ισχυρισμός που μπορεί να ικανοποιεί πολλούς, όμως καλώς ή κακώς ΔΕΝ ισχύει διότι απλούστατα το δικαστήριο απεφάνθη πως ο Βάλνερ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Δηλαδή και η ΕΠΟ να είχε καθαρογράψει την απόφαση νωρίτερα, πάλι δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής δηλαδή πάλι θα ήταν ίδια η απόφαση. Με το συγκεκριμένο θέλω να καταδείξω ότι -ναι- μπορεί όντως να υπήρξε κάτι ηθικά μεμπτό στην όλη στάση της ΕΠΟ αλλά αυτό είναι τελείως ανεξάρτητο από την όποια απόφαση του δικαστηρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το ότι εμπλέκονται διάφορες παράμετροι στην ίδια υπόθεση δηλαδή δεν σημαίνει ότι και όλες οι παράμετροι τέμνονται μεταξύ τους. Αυτό εννοώ.

Αναφέρεις ότι τα ματς πρέπει να παίζονται μέσα στα γήπεδα, και όχι κατά το δοκούν ανά περίπτωση. Συμφωνώ απόλυτα. Κοίτα πλάκα όμως: εγώ για τους δικούς μου λόγους που δεν αφορούν του Κόκκαλη με κάθε ευκαιρία που μου δίνει του τα χώνω. Όπως όμως θα του τα χώσω, έτσι και θα του αναγνωρίσω πότε έχει δίκιο. Ναι, τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται μόνο στα γηπεδα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Γι'αυτό υπάρχουν οι κανονισμοί. Και να σου πω και κάτι; Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καινοφανής στο ελληνικό ποδόσφαιρο: έχουν ξανακριθεί και άλλοι τίτλοι σε εξωθεσμικές αποφάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Και πρόσεξε: δεν το αναφέρω ως δικαιολογία. Το αναφέρω υπό το πρίσμα αυτού που έγραψα και πιο πάνω, ότι καλό είναι να τα βλέπουμε όλα σφαιρικά και συνολικά.

Για την ΑΕκ τώρα. Κατ' αρχήν για το πριμ έγραψα πως ήταν ειρωνικό σχόλιο -που νομίζω φαινόταν ούτως ή άλλως. Το αν η ΑΕΚ δεν είναι σοβαρή δεν με απασχολεί. Είναι ζήτημα της ΑΕΚ. Όπως όμως έχω πει ότι τα περί ενστάσεως από πλευράς Κόκκαλη ήταν εσφαλμένα (ηθικά), έτσι έχω πει και ότι η ΑΕΚ θυμήθηκε να ασχοληθεί με την όλη υπόθεση μετά το 4-0. Διότι να σου πω κάτι; Όπως σωστά είπες ότι ο Κόκκαλης έκανε ό,τι έκανε επειδή με αυτά που έβλεπε στο γήπεδο δεν είχε εμπιστοσύνη ότι θα κέρδιζε το "επαναληπτικό" παιχνίδι (συμφωνα με την πρώτη απόφαση), έτσι το πιθανότερο είναι ότι και η ΑΕΚ δεν είχε ασχοληθεί μέχρι το 4-0 ακριβώς επειδή δεν πίστευε ότι θα κέρδιζε. Γι'αυτό παρέθεσα και τις προ μηνός δηλώσεις Νικολαϊδη, για να καταδείξω την αντίφαση.

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το απαξιώνει ο Κόκκαλης. Αυτό είναι μέγα σφάλμα. Απαξιώνει το πρωτάθλημα κάποιος που φέρνει παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς; Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα το απαξιώνουν όλες οι ομάδες στο σύνολό τους, με την όλη στάση και συμπεριφορά τους. Ο Κόκκαλης δεν κάνει τίποτε άλλο παρά αν συνεχίσει αυτό που πιο πριν έκανε ο Μελισσανίδης, ο καβούριας, ο Νταϊφάς κλπ: προστατεύει τις επενδύσεις του. Κοιτάει την πάρτη του και τη δικη΄του τσέπη ΜΟΝΟ. Δεν είναι πρωτόγνωρα τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο -και το'χω πει κατ' επανάληψιν- αλλά ο καθένας θέλει να βλέπει μόνο τα εις βάρος της δικής του ομάδας. Πάντα έτσι γινόταν, πάντα έτσι θα γίνεται. Και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο φυσικά. Και όταν εμείς -οι καθημερινοί φίλαθλοι- δεν το βλέπουμε, συμμετέχουμε κι εμείς στην περαιτέρω απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως συμμετέχουμε και πετώντας κέρματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, φωτοβολίδες κλπ, ή βρίζοντας τη μάνα του κάθε παίκτη ή διαιτητή που μας έχει μπει στο μάτι. Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι, αλλά έχουμε λησμονήσει ότι η μπόχα πάει ως την ουρά.

Και αναφορικά με τα όποια τυχόν επεισόδια λάβουν χώρα, δεν περιμένω κάτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Ούτε ο Ολυμπιακός θα κάνει κάτι, ούτε η οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ουδέποτε έκαναν, ουδέποτε θα κάνουν. Θα ξαναδούμε αφιερώματα για τη βία, θα ξαναθυμηθούμε όλους εκείνους που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί βαρειά σε τέτοιες βίαιες συρράξεις και θα συνεχίσουμε αγέρωχοι προς τα επόμενα επεισόδια οπότε και πάλι θα έχουμε αφιερώματα, αφορισμούς κλπ.
Αν το κράτος δεν βάλει λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους και δεν μπουζουριάσει στο φρέσκο μερικές εκατοντάδες άτομα, δουλειά δεν πρόκειται να γίνει.

Καλό Πάσχα εύχομαι.

Βάσκες είπε...

Φίλε Hades σε ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντησή σου.

Καταρχήν να ομολογήσω πως δεν έχω διαβάσει το μπλογκ σου αλλά μόνο τα ποστ που γράφεις εδώ από τον καιρό που γράφω και εγώ.

Σου ζητώ συγγνώμη λοιπόν αν κάποια πράγματα τα έχεις ήδη πει και δεν τα έχω διαβάσει.

Δεν θέλω να γράψω άλλο κατεβατό, είναι βαρετό άλλωστε. Θα προσπαθήσω γρήγορα να απαντήσω σε μερικά σημεία.

Πρώτα και γενικά, πιστεύω πως συμφωνούμε στα περισσότερα και διαφωνούμε σε λίγα.

Συμφωνούμε π.χ. για την μπάλα που δεν παίξατε, για τον ερασιτεχνισμό της διοίκησης της ΑΕΚ.

Δεν πιστεύω πως έχουν στον ΟΣΦΠ εξαντλήσει την αυστηρότητα. Η αντιστροφή της πρωτόδικης απόφασης με τον Πανιώνιο πριν τρία χρόνια ήταν πολιτική απόφαση και για αυτό χρειάστηκαν συνεντεύξεις τύπου κτλ. αλλά και η συναίνεση της ΑΕΚ και των άλλων ομάδων όπως του ΠΑΟ.

Αυστηρότητα είναι 24 αγωνιστικές στον Κασάπη.

Για αυτά που λες για το CAS και την υπόθεση Βάλνερ:

Το CAS δεν έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης. Την έχει αγγίξει αλλά δεν ασχολήθηκε με αυτήν. Ασχολήθηκε με τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτά τα απέρριψε γιατί η Καλαμαριά δεν έχει έννομο συμφέρον.

Είναι ανήκουστο να επικυρώνεται η βαθμολογία ενώ εκκρεμεί η απόφαση επί της ουσίας. Αυτό συνιστά την μεθόδευση. Πρώτα καθυστερούμε την συζήτηση επί των ασφαλιστικών. Μετά ρίχνουμε την Καλαμαριά ώστε όταν συζητηθούν να απορριφθούν. Μετά λέμε αν αντέχεις Καλαμαριά, πλήρωνε δικηγόρους από την Β' Εθνική για να κυνηγήσεις το όποιο δίκιο σου. Τέλος επικυρώνουμε την βαθμολογία ενώ εκκρεμεί η απόφαση επί της ουσίας.

Αυτό ήταν το τρυκ Γκαγκάτση. Εγώ να δεχτώ πως η Καλαμαριά έχει 5% πιθανότητα να κερδίσει. Οφείλεις να περιμένεις πριν επικυρώσεις.

Μετά ξεκινάς τα play off και έχεις τετελεσμένα που δεν παίρνονται πίσω.

Αυτά κάνουν οι Τούρκοι με τους εποίκους και οι Ισραηλινοί με τους δικούς καταυλισμούς και το τείχος.

Τέλος πάντων. Και υπάρχει και το ηθικό μέρος πως ο Γκαγκάτσης πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και όχι να παίζει κολπάκια.

Ακόμη: Πότε επιτέλους θα έχουμε πρωτάθλημα που θα βοηθά τους αδυνάτους κατά των ισχυρών; Μαφία έχει καταντήσει το πΟκ. (Βάζω το Ο με κεφαλαία).

Τέλος - ξέρω, τελικά μακρυγόρησα και ζητώ συγγνώμη - το πρωτάθλημα κατήντησε να παίζεται μόνο έξω από τα γήπεδα. Ο Καρπετόπουλος έχει δίκιο επιτέλους. Η Λάρισα δεν αξίζει να είναι 25 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Όσο γίνεται αυτό, ακόμη και τα λάθη δεν τα δεχόμαστε.

Η καχυποψία απαξιώνει το πρωτάθλημα και η καχυποψία ξεκινάει από την νοοτροπία κάποιου πως για να προστατεύσει τα συμφέροντά του θα πρέπει να κάνει τα πάνταγια να το πάρει. Και ματς θα κανονίσει, και δανεικούς και άλλους παίκτες θα δώσει για να έχει δορυφορικές ομάδες, και την αθλητική δικαιοσύνη θα επιρρεάσει και την διαιτησία θα έχει δική του και την ΕΠΟ θα ελέγχει.

Η μόνη νομιμοποίηση που έχει το πρωτάθλημα είναι η όποια δικαιοσύνη υπάρχει στον αγώνα. Αλλιώς έχουμε Κολοσαίο, καταδικασμένους και λιοντάρια. Υπάρχει πιθανότητα να επιζήσεις, αλλά όχι και πολύ μεγάλη.

Θέλω, και ελπίζω να θέλεις μαζί μου, να κερδίζει ο καλύτερος. Θέλω να γίνονται εκπλήξεις. Θέλω να μην νιώθω πως μου κλέβουν αυτό που μου ανήκει. Δεν μπορώ π.χ. να βλέπω την Ξάνθη να ρίχνει τριάρες στον ΠΑΟ και μετά να χάνει πέντε αγώνες στην σειρά.

Κλείνω λέγοντας πως θεωρώ αυτά που γράφεις λογικά και μακάρι πολλοί άλλοι να έβλεπαν έτσι την ομάδα τους.

Και εγώ ήθελα φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά όχι γιατί το αξίζαμε. Ούτε γιατί το χρειαζόμασταν μετά από 14 χρόνια. Αλλά γιατί το μοντέλο πρόεδρος-γαμιάς πρέπει να εκλήψει και για να γίνει αυτό πρέπει να φάει ο αρχιγαμιάς καμμιά σφαλιάρα.

Καλή μας φώτιση.