Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αντίο πρόεδρε...


Ο μεγαλύτερος και γνησιότερος παράγοντας που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο έφυγε από κοντά μας.

Ο μεγάλος Γιώργος Παντελάκης υπέκυψε στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη μετά από χτύπημα που δέχτηκε από μοτοσυκλέτα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως.

Ο Γιώργος Παντελάκης αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ξεκίνησε το 1954, ως μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη εφόρου στο τμήμα μπάσκετ. Το 1959 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ, ενώ τα επόμενα χρόνια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από το τμήμα στίβου, αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο υπηρέτησε από το πόστο του γενικού γραμματέα και του προέδρου από το 1975 έως το 1984. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας «ΠΑΟΚ» υπογράφοντας το 1979 τη μετατροπή της από ερασιτεχνικό τμήμα σε Ανώνυμη Εταιρία.



Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Γιώργου Κούδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συντελώντας στην επιστροφή του "Μεγαλέξανδρου" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ομάδα και ήταν αυτός που με τη διορατικότητά του δημιούργησε τη Χρυσή Ομάδα της δεκαετίας του ’70.



Ήταν ο άνθρωπος που αντιστάθηκε στο ΠΟΚ, ο άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του στη χούντα που ήθελε τον Κούδα στο γαύρο, ήταν ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ και τον έκανε τη μεγαλύτερη ομάδα της Β. Ελλάδας.



Ο Θεός να τον αναπαύσει. Εμείς ο Λαός του ΠΑΟΚ θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, θα μας λείψεις...



ΥΓ Η διοίκηση αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

1 σχόλιο:

Hades είπε...

Ο Παντελάκης ήταν όντως μεγάλη μορφή.
Θυμάμαι μια αστεία ιστορία που μου είχε πει ένας φίλος που σπούδαζε τότε στην θεσσαλονίκη: έπαιζε ο Αίαντας Σαλαμίνος με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Πριν τον αγώνα λοιπόν ακούγεται από τα μεγάφωνα η εξής ανακοίνωση: ο πρόεδρος του Αίαντα, κύριος Παντελάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία. Απλή συνωνυμία, αλλά από τις λίγες φορές που πάγωσε η Τούμπα μιας και όλοι νόμιζαν ότι ο Παντελάκης είχε και δεύτερη ομάδα και δεν το γνώριζε κανείς... :)

Πάντως -αν και δεν το θέτω για φαγωμάρα- στην υπόθεση Κούδα πρακτικά δεν είχε καμία ανάμιξη, όχι επειδή δεν ήθελε αλλά επειδή δεν μπορούσε. Ο λόγος που τελικώς ο Κούδας δεν πήγε στον Ολυμπιακό (που είχε υπογράψει) ήταν ότι η χούντα απαγόρευσε τις μεταγραφές (και όχι ότι μας τον πλάσαρε κιόλας).

Να ζήσετε να τον θυμάστε, γιατί του αξίζει.