Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ

Παρόλες τις απουσίες (Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Μπιζέρα, Βιεϊρίνια) και την κούραση από τα συνεχή σκληρά παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων (τρία ντέρμπι με τον Άρη μέσα σε 15 μέρες), ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία ακομη σημαντική νίκη επικρατώντας του Εργοτέλη στην Τούμπα με σκορ 2-0.

Ο Σάντος είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απουσιών, ωστόσο η παρουσία του πολυθεσίτη Σορλέν αλλά και οι επιστροφές των Κονσεϊσάο-Κοντρέρας επέτρεψαν στον Πορτογάλο τεχνικό να καλύψει τα κενά. Ο Σάντος επέλεξε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα σε σχέση με τα ματς απέναντι στον Άρη, όπως συνηθίζει άλλωστε στα εντός έδρας ματς με αντιπάλους θεωρητικά κατώτερους. Στην άμυνα επέλεξε τους Αραμπατζή, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο (από τα δεξιά προς τα αριστερά), με τον τελευταίο να επανέρχεται σε θέση αριστερού μπακ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Βερόν σαν κλασικό αμυντικό χαφ και ο Ίβιτς σε θέση οργανωτή. Αριστερά ξεκίνησε ο Ολιβιέ Σορλέν και δεξιά επανήλθε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Στην επίθεση ο Αναστασάκος κληθηκε να καλύψει το κενό που άφηνε η απουσία του τιμωρημένου Μουσλίμοβιτς, ενώ σε ελεύθερο ρόλο μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπακαγιόκο που επανήλθε σε αποστολή του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε πριν 10 μέρες με τον Σάντος. Η παράταξη του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα:



Ο ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο ήταν μέτριος με τη γνωστή του βέβαια σταθερότητα στην άμυνα αλλά και μια αδυναμία να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Ό,τι καλό πήγαινε να δημιουργηθεί στην επίθεση ήταν συνήθως από ατομικές προσπάθειες των Μπακαγιόκο- Κονσεϊσάο-Λίνο χωρίς ωστόσο να καταγραφεί κάποια πολύ μεγάλη φάση. Ο Αναστασάκος ήταν αρνητικός σε αυτό το πρώτο ημίχρονο και αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Πόζα. Ο Εργοτέλης από την άλλη δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Χαλκιά παίζοντας καλή άμυνα, μπλοκάροντας τους μέσους του ΠΑΟΚ και ψάχνοντας τον Κουτσιανικούλη στις αντεπιθέσεις.

Στο β' ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε κατά τα πρώτα λεπτά του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Ώσπου ο Σάντος προέβη σε μια σημαντική κίνηση αφού αποφάσισε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας βάζοντας τον νεαρό στράικερ Αθανασιάδη στη θέση του Μπακαγιόκο σχετικά νωρίς (στο 59ο). Ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιάκά να γίνεται πιο επικίνδυνος με τον Κονσεϊσάο να χάνει την πρώτη καλή φάση 66'. Έξι λεπτά αργότερα, σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "λυσει το γρίφο" και να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τη "χρυσή αλλαγή" του Σάντος, τον Αθανασιάδη, να εκμεταλλεύεται εξαιρετική σέντρα του Λίνο από πλάγια αριστερά πλασάροντας σωστά τον Πόζα. Ακολούθησε μία ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή από τον Κονσεϊσάο με την μπαλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 77' ήρθε και το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με τον Αναστασάκο να πιάνει ωραία κεφαλιά μετά από μία ακόμη εξαιρετική σέντρα του Λίνο από πλάγια αριστερά. Έτσι, με δύο ασίστ του νεοαποκτηθέντα Λίνο μέσα σε μόλις 5 λεπτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "καθαρίσει" ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μία επικίνδυνη και καλοδουλεμένη ομάδα.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά αφού ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο σχεδόν αλάνθαστος Κοντρέρας, ο ουσιαστικός Σορλέν, ο Λίνο που δημιούργησε τα δύο γκολ και φυσικά ο νεαρός Αθανασιάδης που αποδείχθηκε για 2η φορά φέτος killer (είχε πετύχει το νικητήριο γκολ και στο Θρασύβουλος-ΠΑΟΚ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: