Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εξέπνευσε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, είχε παρασυρθεί από μηχανή μεσαίου κυβισμού στην Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που έβγαινε από πάρκινγκ όπου καθημερινά αφήνει το αυτοκίνητό του . Η σύγκρουση αποδείχθηκε μοιραία...


Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τόσες πολλές επιτυχίες. Ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει την ομάδα που μπροστά της υποκλίθηκε όλη η χώρα. Δύο κύπελλα, ένα πρωτάθλημα πήρε η ομάδα υπό της προεδρία του


Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε την ανάμειξή του με την ομάδα από βοηθός εφόρου στο μπάσκετ, έγινε αργότερα γενικός γραμματέας του συλλόγου, για να ανέβει τελικά στη θέση του προέδρου την οποία υπηρέτησε για χρόνια με τεράστια επιτυχία. Άνθρωπος με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις, μεγάλη διορατικότητα και πραγματικά ταγμένος μαχητής στην ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ.


Συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες που έδωσε κόντρα στο αθηναϊκό κατεστημένο, αλλά και την ενδοξότερη περίοδο της ιστορίας του συλλόγου, την εποχή που ο ΠΑΟΚ έφερνε στη Θεσσαλονίκη κύπελλα και πρωτάθλημα.


Πρόεδρος στην ομάδα ανέλαβε το 1975 . Στη θέση αυτή τον βρήκε η επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου (υπέγραψε το 1979 τη μετατροπή από ερασιτεχνικό σωματείο σε ανώνυμη εταιρία) και φυσικά πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι το 1984.

Η εποχή Παντελάκη- μιλάμε για εποχή γιατί πραγματικά ο άνθρωπος άφησε μεγάλη προσωπική σφραγίδα στον ΠΑΟΚ- άρχισε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Κούδα, όταν με δικές του προσωπικές ενέργειες ο παίκτης έμεινε στην ομάδα μας και στα επόμενα χρόνια την οδήγησε σε κορυφαίες στιγμές δόξας.

Τα αδέρφια μας στον ουρανό βρήκαν τον πρόεδρο τους...



Την Τετάρτη ο λαός θα πάρει τη νίκη για τον "πρόεδρο"... Την Τετάρτη θα "οργανώσει" και αυτός κερκίδα από κει ψηλά...

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πληροφορούμενο τον αδόκητο θάνατο του Γεώργιου Παντελάκη, ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του συλλόγου και επί σειρά ετών Προέδρου, συνεδρίασε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

* Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

* Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να καταθέσει στεφάνι.

* Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

* Να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε ίδρυμα στη μνήμη του εκλιπόντος.


Η κηδεία θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας το μεσημέρι της Τρίτης,για να πούμε ένα τελευταίο αντίο και καλή αντάμωση.

1 σχόλιο:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ..