Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οι Βδέλλες Επανήλθαν

Τελικά οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται. Ο Μπάγεβιτς είναι αλήθεια ότι στη χώρα μας απέκτησε πολλούς θαυμαστές αλλά και φανατικούς εχθρούς. Και αν η ύπαρξη των θαυμαστών είναι αυτονόητη, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να έχει τόσους εχθρούς. Αν οι λόγοι είναι εξωαγωνιστικοί, δικαιολογούνται μόνο οι φανατικοί (πχ original). Σε καμία περίπτωση όμως δε δικαιολογώ τους υπόλοιπους (ρεπόρτερ της ΑΕΚ, φίλαθλοι γενικώς, γαύροι κλπ).
Διαβάζω χθες και σήμερα, για τα εγκλήματα του Μπάγεβιτς, για το –8 του Δώνη που έγινε –19 κλπ, και πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου! Προφανώς, είτε είναι αδαείς, είτε να το πω πιο κομψά, δε γνωρίζουν τι σημαίνει γεωμετρική πρόοδος στα μαθηματικά (η αγωνιστική υστέρηση με παράλληλη καθολική εύνοια του αντιπάλου, είναι αυτονόητο ότι μία διαφορά των –5 το μήνα Νοε μπορεί να φτάσει στο –25 το μήνα Μάρτιο). Άρα είναι επιτυχία που είναι σήμερα στο –19, διότι με το Δώνη θα είχε νικήσει ΗΡΑ ή ΠΑΟΚ;
Πέραν τούτου, λησμονούν ότι την ομάδα αυτή, με το πιο παρανοϊκό χτίσιμο που της συνέβη ποτέ, την κληρονόμησε. Με 1 αριστερό μπακ και αυτό στα 32, με ανύπαρκτους πλάγιους χαφ (θεωρώντας ότι οι Μπερνς, Χετεμάϊ και ο τραυματίας Μαντούκα του αρκούσαν), με ανύπαρκτα αμυντικά χαφ (οι Πελετιέρι και Μπασινάς ήρθαν τελευταία μέρα).
Ξεχνούν επίσης, ότι την περίοδο αυτή επέρχεται η κόπωση και οι τραυματισμοί (πχ ΟΣΦΠ με τα γνωστά αποτελέσματα) και η ενίσχυση του χειμώνα, όταν είναι ποιοτική, παίζει καταλυτικό ρόλο (πχ ΑΕΛ, Ξάνθη κλπ).
Ξεχνούν ότι απέναντι στον ΟΣΦΠ είχε 15 ευκαιρίες, όταν ο Δώνης με πιο φρέσκια ομάδα, δεν είχε καταφέρει ούτε τις μισές σε ολόκληρη τη θητεία του στην ΑΕΚ!
Ξεχνούν παιχνίδια όπως με Ηλισιακό, που ο αντίπαλος προπονητής παρακαλούσε να φάει γκολ και δε μπορούσε!
Ξεχνούν αφορισμούς ποδοσφαιριστών. Ο Ταχτσίδης και ο Ενσαλίβα, πού θα βρίσκονταν σήμερα με Δώνη; Μήπως σε καμιά Μπολώνια; Το Ράμος, ο οποίος σήμερα θα μπορούσε να βοηθήσει, ποιος τον έδιωξε;
Οι επικριτές λοιπόν που βιάστηκαν να βγάλουν τα φτυάρια, ορμώμενοι κυρίως από ιδεοληψίες του παρελθόντος, καλό είναι να ηρεμήσουν γιατί θα εκτεθούν όπως πολλάκις στο παρελθόν.
Τα σημάδια υπάρχουν, αρκεί να βγει η τσίμπλα. Και είναι σημάδια «Μπάγεβιτς»:
-Ταλέντα ξεπετάγονται (Ταχτσίδης) και που είσαι ακόμη.
-Οι δύστροποι μπαίνουν στη θέση τους (Εντίνιο).
-Σούπερ σταρ επαναξιολογούνται (Σκόκο με 2 ενέργειες ανά παιχνίδι είτε παίζει πλάγια είτε άξονα και μετά τίποτα, Τζεμπούρ κλπ).
-Σεμνοί επαγγελματίες αναδεικνύονται (Μαϊστόροβιτς, Ενασαλίβα κλπ).
Η λύση τελικά για τη φετινή ΑΕΚ είναι μόνο μία. Ανάδειξη ταλέντων και φιλτράρισμα των υπολοίπων για να βγει η χρονιά όσο πιο ανώδυνα γίνεται, γιατί από στόχους, μόνο αν μας τους χαρίσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: