Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Ήμουν έτοιμος να γράψω δυο λόγια χθες, μετά την λήξη ακριβώς του αγώνα μεταξύ ΠΑΟ και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη αλλά σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερο να περάσει λίγο η πρώτη κρυάδα και μετά να γράψω τις σκέψεις μου. Και νομίζω πως έπραξα καλά μιας και από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι άκουσα πάρα πολλές απόψεις από παιδιά που ήταν στο γήπεδο, από blogs, fora και εφημερίδες.

Βρισκόμαστε πάντα στο ίδιο εκείνο σημείο διχογνωμίας και προβληματισμού. Από την μια, υπάρχουν εκείνοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟ που υποστηρίζουν πως φταίει η διαιτησία και εξωθεσμικοί παράγοντες και από την άλλη υπάρχουν αυτοί οι οποίοι ρίχνουν το φταίξιμο στην διοίκηση, τους παίκτες και το προπονητικό team. Για μένα, τώρα που τα βλέπω τα πράγματα κάπως πιο νηφάλια από ότι χθες, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Σίγουρα χθες ο ΠΑΟ είχε πολύ κακή απόδοση. Ορισμένοι παίκτες βρισκόντουσαν εκτός τόπου και χρόνου (Κλέϊτον), άλλοι ήταν φανερά εκνευρισμένοι (Ζιλμπερτο) ενώ και ο προπονητής δεν βρισκόταν στην καλύτερη του μέρα (πχ η τοποθέτηση του Σαριέγκι στην αριστερή πλευρά της άμυνας κρίνεται άστοχη εκ του αποτελέσματος). Όλα αυτά είναι γεγονότα τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν, όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα πρέπει να βάλουν σε σκέψεις όλους μας. Όμως από την άλλη, είναι αντικειμενικό γεγονός πως ο διαιτητής χθες διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Το γκολ του Μάντζιου ήταν πεντακάθαρο όπως καθαρή παράβαση υπάρχει και στη φάση όπου παίκτης του Ηρακλή γυρίζει την μπάλα με το χέρι στον τερματοφύλακα. Επομένως, το παιχνίδι με βάσει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είχε λήξει 0-1 υπέρ του ΠΑΟ.Οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν για όλες τις ομάδες: επομένως το ματς μεταξύ Άρη και οσφπ θα έπρεπε να είχε λήξει 0-1 υπέρ του Άρη μιας και τα δυο γκολ του ολυμπιακού μπήκαν από θέση offside. Άρα τώρα οι εμετικές εφημερίδες του αστικού τύπου δεν θα μιλούσαν για διαφορά +14 και δεν θα προέτρεπαν τους παίκτες του ΠΑΟ να κάνουν αυτοκριτικές και τέτοια αλλά θα μίλαγαν για μείωση της διαφοράς στο +8.. Ολοκληρώνω, δανειζόμενος μια φράση από έναν φίλο στο board των GWF που έγραψε πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για κριτική του αγωνιστικού σκέλους του παιχνιδιού γιατί όλοι ξέρουμε πως πάντα από πίσω το παιχνίδι είναι στημένο μέσω της διαιτησίας.

Υπάρχει άραγε έστω και ένας νοήμων φίλαθλος οποιασδήποτε ομάδας που να μην βλέπει πως το παιχνιδάκι είναι και πάλι στημένο υπέρ του οσφπ??? Οφείλει η διοίκηση της ομάδας να προστατέψει τον Σύλλογο και τις επενδύσεις της με κάθε νόμιμο μέσο. Εμείς γαύρος στην θέση του γαύρου δεν θα γίνουμε ποτέ..Απλά απαιτούμε όλα να παίζονται στο 50-50..

ΥΓ: για τους ΒΛΑΚΕΣ(με κεφαλαία) που αναρωτιούνται ακόμα αν ο ΠΑΟ έχει φέτος καλή ομάδα ή όχι, τους υπενθυμίζω τα ματς με Σπάρτα, Δυναμό, Ίντερ, Werder, Ανόρθωση, ΠΑΟΚ, Άρη και επιφυλάσσομαι και για την συνέχεια..

ΥΓ2: Ο ΠΑΟ πια έχει τρεις τελικούς: τον επαναληπτικό με τον Πανσερραϊκό και τα δυο ματς με Villareal. Δυο προκρίσεις θα είναι βάλσαμο με το Κύπελλο να αποτελεί απαίτηση.

ΥΓ3: Μεγάλη εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα: επαναληπτικός με τον οσφπ στο βόλεϋ για το CEV cup όπου με ένα σετ προκρινόμαστε, την τετάρτη με το Πανελλήνιο στο μπάσκετ για το Πρωτάθλημα, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με τον Πανιώνιο στο μπάσκετ και αποκορύφωμα την Κυριακή το βράδυ ο τελικός του Κυπέλλου με τον γαύρο στο Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: