Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Πράσινη μαγεία

Δεν πιστεύω στις προκαταλήψεις γενικά στην ζωή μου. Όσον αφορά όμως τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, θεωρώ τον εαυτό μου αλλά και την παρέα μου γκαντέμηδες. Όσες φορές βρισκόμαστε στο γήπεδο, πάντα κάτι στραβώνει. Από το 0-2 με τον γαύρο μέχρι το 2-1 στον τελικό του Βόλου. Έτσι, ανεβαίνοντας στην Βρέμη με αμαρτωλό παρελθόν και την ομάδα να μην είναι στα καλύτερα της, δεν θα μπορούσα να χαρακτηριστώ και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος στον πλανήτη.

Να όμως που η ομάδα με διέψευσε με τον καλύτερο τρόπο!!! Όχι μόνο πήραμε ένα τεράστιο διπλό μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά η νίκη συνδυάστηκε με τρομερή εμφάνιση, πολλές ευκαιρίες και πολύ όμορφο ποδόσφαιρο! Θυμάμαι που στο δρόμο από το Βερολίνο για την Βρέμη συζητούσαμε για τον Τζιόλη και τις μεγάλες πιθανότητες που συγκέντρωνε σύμφωνα με τα νέα που έρχονταν από την Αθήνα για να ξεκινήσει το ματς. Όλοι ήταν αντίθετοι προς την χρησιμοποίηση του και όλοι χαζολογούσαμε λέγοντας πως όχι μόνο θα παίξει αλλά θα βάλει και γκολ. Τελικά, ο Αλέκος έπαιξε τρομερά και έβαλε και ένα πολύ όμορφο γκολ, κλείνοντας μας τα στόματα και μπράβο του.

Όσο για την υπόλοιπη ομάδα, ποιον να ξεχωρίσεις. Ο Μάντζιος σκόραρε και πάλι και ήρθε προς την κερκίδα πράγμα που δεν το συνηθίζει!! Ο Ζιλμπέρτο νομίζω πως έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την πράσινη φανέλα ενώ ο Γιώργος έδωσε πραγματική κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο με ένα εξαιρετικό γκολ ποίημα.

Πάντως, όσοι έχετε την δυνατότητα και το θέλετε, να πραγματοποιήσετε όσο το δυνατόν συντομότερα μια εκδρομή με τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό. Εκεί καταλαβαίνεις με τον πλέον απλό τρόπο ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, τι σημαίνει το σύνθημα "ελλας-ευρώπη-παναθηναϊκός", τι πάει να πει στηρίζω την ομάδα με το τριφύλλι στο στήθος. Θα γνωρίσετε παιδιά από όλη την Ευρώπη, που έχουν αγνή και απίστευτη αγάπη για την ομάδα!!

Δυο λόγια και για την Werder. Άλλος πολιτισμός, άλλος κόσμος, θέλουμε χιλιόμετρα για να τους φτάσουμε. Κυκλοφορούσαμε με τα διακριτικά ανάμεσα στους οπαδούς της Βέρντερ ενώ ακόμα και μετά το 0-3 όταν τους φωνάζαμε Αουφίντεζεν(δεν ξέρω πως γράφεται στα γερμανικά) αυτοί χαμογελούσαν και πολλοί από αυτούς μας χαιρετούσαν. Ακόμα και μετά την λήξη, φωνάζαμε μπροστά στα μούτρα τους και αυτοί χαμογελούσαν. Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους. Αν είχε γίνει αυτό στο Ελλαδιστάν θα τους είχαμε ανοίξει τα κεφάλια.

ΥΓ: Όπου κι αν παίζεις μαζί σου πάω...ΥΓ2:Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ. Ένα μόνο σου ζητώ..

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

aufwiedersehen γράφεται.
Θέλω να κάνω μερικά ταξίδια με τον Παναθηναϊκό τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με το μπάσκετ.
Σίγουρα θα ειναι φοβερή εμπειρία.
Στο ματς της Βρέμης θα ήθελα να ειμαι μεσα κι εγω.
Και την Κυριακή ενα μόνο ζητώ κι εγω.

Α, και άλλο ενα, όχι ασχήμιες απο τον κόσμο, να δείξουμε τι μπορούμε να είμαστε. Τραγουδάμε κι αγαπάμε.

tzonakos είπε...

Τραγουδά-με, κι αγαπά-με,
ό-που πας, εσυ θα πάμεεεε,
...

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για ευρωπαϊκό ταξιδάκι με τον ΠΑΟ από το ματς της 26ης Νοεμβρίου στο Μιλάνο. Είναι σχετικά κοντά επομένως και ξεκούραστα πηγαίνεις και φθηνά, θα δεις μεγάλη ομάδα και τρομερό γήπεδο, έναν σπουδαίο αγώνα όπου καμιά απο τις δυο ομάδες δεν θα είναι αδιάφορη και μια απίστευτη κερκίδα με 5.000 και πλέον Παναθηναϊκούς μέσα στο Μεάτσα.

Ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν οι εκδρομές..

ΥΓ: Εννοείτε πως αύριο πρέπει να είμαστε κύριοι, δίχως έκτροπα, φασαρίες και αχρείαστες προβοκάτσιες. Πάμε να βοηθήσουμε tην ομάδα να φτάσει στην νίκη με την παρουσία μας και την φωνή μας. Αλήθεια, ποιο sold out είναι αυτό? Το πέμπτο? Εχω χάσει το μέτρημα..

tzonakos είπε...

Εγω θα ηθελα να πάω Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία, Σκανδιναβία με ΠΑΟ.
Αλλα προτιμώ μια 4ήμερη εκδρομή για να δω και λίγο το μέρος.
Εντάξει το οικονομικό ειναι ενα θέμα.
Στο Μιλάνο ναι, ειναι καλή φάση.
Το σκέφτομαι ήδη αλλα δε θέλω να πάω με πλοίο, πολλές ωρες.
Πάντως πιο πολλές ευκαιρίες για ...εναλλακτικό τουρισμό εχει το ΟΥΕΦΑ :)
Η Βρέμη ηταν που ηταν πράσινη, πρασίνισε κι άλλο !