Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ο όμιλος ξεκινάει από την αρχή



Είχα χρόνια να κατέβω στο Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, από το ματς με την Ουκρανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας όταν και χάσαμε εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Μπασινά. Χθες, τον ρόλο του Άγγελλου ανέλαβε να παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος με δύο λάθη χάρισε δύο γκολ και τη νίκη στους Ελβετούς. Μου φαίνεται πως η παρουσία μου στο γήπεδο κάθε άλλο παρά γουρλίδικη είναι για τα εθνικά μας χρώματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η βραδιά ξεκίνησε με μια επίσκεψη στην μπουτίκ του ΟΣΦΠ. Είναι αυτό που λέμε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αφού πέρασα μάλλον με άριστα την δοκιμασία στην οποία με υπέβαλαν οι γαύροι φίλοι μου, ξεκινήσαμε για την θύρα μας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και οι εξέδρες δεν θύμιζαν σε τίποτα την απογοητευτική εικόνα του Σαββάτου. Σε μια γωνιά, είχαν στριμωχτεί και περίπου 500 Ελβετοί οι οποίοι έδιναν ξεχωριστό χρώμα στην βραδιά( έστω και κόκκινο).

Πάμε στα αγωνιστικά τώρα. Έχεις κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες, οι αντίπαλοι σου έχουν σκοντάψει απροσδόκητα οι μεν με το Λουξεμβούργο οι δε με την Λετονία, παίζεις στην έδρα σου με τον κόσμο στο πλευρό σου, έχεις την ευκαιρία να τους πατήσεις και να τελειώσεις την πρόκριση και αντ 'αυτού μπαίνεις μέσα στο γήπεδο με φανερό στόχο να διασφαλίσεις πρώτα το χ. Γιατί, μια ομάδα η οποία σε ένα ολόκληρο ημίχρονο έχει κάνει μόλις δύο ευκαιρίες(ένα σουτ με τον Σαμαρά και άλλη μια στημένη φάση με τον Μπασινά) δεν πείθει πως στοχεύει στην νίκη.

Και αυτός ο μίζερος τρόπος παιχνιδιού, προκαλεί την ποδοσφαιρική Νέμεση. Σε μια ανύποπτη φάση, η μπάλα έφτασε μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Παπαδόπουλος με τον Τοροσίδη (αν δεν κάνω λάθος, δεν είδα replay) ανατρέπουν τον Ελβετό παίκτη και με αυτόν τον τρόπο δίνουν το πρώτο ανέλπιστο δώρο στους Ελβετούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, φάνηκε μια αλλαγή στην τακτική της ομάδας. Πιο επιθετική, με περισσότερη όρεξη για δημιουργικό ποδόσφαιρο. Ο Καραγκούνης πήρε την θέση του Σαμαρά και έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα η οποία κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει ύστερα από ωραία κίνηση του Χαριστέα. Αυτός ο άνθρωπος, ήταν από τους χειρότερους μέσα στο γήπεδο και όμως κατάφερε και πάλι να σκοράρει. Από κει και πέρα, και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε για ισοπαλία ή ακόμα και για νίκη της Ελλάδας, ήρθε αυτό το τραγικό λάθος του Αβραάμ που δώρισε ουσιαστικά το δεύτερο γκολ και τη νίκη στην ελβετική ομάδα.

Πλέον, ο όμιλος γίνεται κόλαση. Ελβετία, Ισραήλ και Ελλάδα έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες πρόκρισης και τα επόμενα δύο ματς με το Ισραήλ θα κρίνουν κατά πολύ την εξέλιξη του ομίλου. Προηγείται φιλικό στις 19 Νοεμβρίου με την Ιταλία στο Φάληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: