Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...

Και μιας και είναι στη μόδα το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ας μάθουμε τι έγινε σε παρόμοιες προσπάθειες επανάστασης της περιφέρειας κατά των μεγάλων του ΠΟΚ...

1986-87 Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 12

Ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας, και ας θυμηθούμε παρέα μια από τις πιο μεγαλύτερες υποθέσεις που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 1987 όπου 3 αγ. πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και ενώ ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την 2η θέση ξεσπάει η γνωστή ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 12 . Μια κίνηση που χαρακτηρίσθηκε από όλους ως ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΙΜΗΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ 12 ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
Οι 4 που δεν συμμετείχαν ήταν ο θρήνος, ο βαζέλας, το τσιράκι του ο ΟΦΗ,και ο Πανιώνιος .
Οι υπόλοιπες ομάδες πιστές στις θέσεις τους (αύξηση ποσοστού από το ΠΡΟ-ΠΟ, διευθέτηση των χρεών με το ΙΚΑ,κοινό ταμείο για τις φτωχές ΠΑΕ) ΚΗΡΥΞΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ, ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ κ.λ.π.ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ .
Και αφού μεσολάβησαν σημεία και τέρατα, από την σύλληψη του πρώην προέδρου του ΠΑΣ μέχρι ανοικτή επιστολή του Νταϊφά στην Βουλή, και αφού σιγά σιγά ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ στα νέα αιτήματα που πρόβαλλαν οι 12 (επιστροφή των βαθμών από τους μηδενισμούς) και αφού η στάση των 12 είναι κάθετη μέχρι τελικής δικαίωσης ….έχουμε το πρώτο κρούσμα ο Ηρακλής ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ή … ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ (Γνωστή τακτική του Θεοδωρίδη, να προκαλεί σύγχυση και μπάχαλο).
Οι υπόλοιποι όμως ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ, χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου των 12 Χάρυ Κλυν (πρόεδρος της Καλαμαριάς) ότι «Συνεχίζουμε απτόητοι και ότι μεγαλώνει το χάσμα μας με τον Βαλυράκη»
Και ενώ γίνονται προσπάθειες ανασυγκρότησης έρχεται ο κ. Τσαρούχας (εξουσιοδοτημένος προσωρινός πρόεδρος του άρη,από τον Λ. Ιωαννίδη ) και ανακοινώνει την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ 12 …!!!!!!!!!!!!!!!!!. Παραθέτουμε τις δηλώσεις –μνημείο του…«Αποφασίσαμε με γνώμονα το σωστό του άρη, και είμαστε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία του άρη και στους φιλάθλους του »
Ποιο όμως ήταν το συμφέρον του άρη κ. Τσαρούχα ; ; ; Ότι θα βρίσκατε συμπαραστάτες την Γ.Γ. Αθλητισμού σε έργα του Χαριλάου και σε διάφορες επιχορηγήσεις ; ; ; Αλήθεια ποιο ήταν το συμφέρον του άρη ; ; ;
Την επόμενη υπάρχει ένας γενικότερος αναβρασμός από την διάσπαση του ΜΠΛΟΚ και από το πούλημα του άρη, και τελικά και από το πούλημα του Ηρακλή. Αντιπροσωπευτικές του όλου κλίματος η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜIX. ΚΩΤΙΔΗ :
« Μετά το σπάσιμο της απεργίας, η ΠΑΕ ΑΠ. Καλαμαριάς από λόγους καθαρά αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και ευλάβειας προς των αγώνα των 12, από το οποίο υπήρξαν και τα μεγάλα θύματα όπως ΠΑΟΚ( εκτός Ευρώπης ) και Δόξας Δράμας ( Β’ Εθνική ) ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον φιλικό αγώνα που είχε οριστεί να γίνει στις 24 Αυγούστου, και παραχωρεί την ημερομηνία αυτή στον άρη ο οποίος έχει πλέον την δυνατότητα να δώσει φιλικό αγώνα με τον ομοϊδεάτη του Πανιώνιο »

Απάντηση Τσαρούχα στους επικριτές του : « Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Βαλυράκη, αλλά έκανε ένα βήμα μπροστά…»
Τελικά και οι φήμες που κυκλοφορήσαν μετά την διάσπαση του μπλοκ από τον άρη επιβεβαιώθηκαν….Ορίστε τα λάβαρα της επιβράβευσης που αποκόμισε ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ του Βορρά :
ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Α., + 15 ΕΚ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ, + ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (ΠΡΟ-ΠΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ, + 10 ΕΚ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ .
Βέβαια ο σάλος από την κίνηση του άρη είχε φοβερό αντίκτυπο στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να έχουμε ένα νέο πισωγύρισμα, μια κίνηση ελιγμού που ανέκαθεν οι διοικούντες της συγκεκριμένης ομάδος συνήθιζαν. Ξαφνικά λοιπόν έχουμε επιστροφή του Λ. Ιωαννίδη και από εκεί που ήταν σε «άρρωστος» ή σε διακοπές κατά τους περισσότερους, αμφισβητεί την απόφαση Τσαρούχα – Τσάφη και κοινός τους αδειάζει… και γυρίζει πίσω στο μπλοκ και μάλιστα το ηγείται!!!…. αποτέλεσμα η οριστική υποδούλωση στον Βαλυράκη.
Χαρακτηριστική η ατάκα του Χάρη Σαββίδη μετά την συνέλευση των απεργών… «Μα πόσο λιγούρια είσαστε ; » καθώς ορισμένοι πρόεδροι όρμησαν στα γραφεία του ΟΠΑΠ. Όπως αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση της εφημερίδας Θεσσαλονίκης …«Το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε αμέσως μετά την λήξη της γ. συνέλευσης παρουσιάζει ανάγλυφα τον εκφυλισμό της ενότητας». Αποδείχτηκε όμως η συνοχή αυτή που μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα των εταιριών και μπροστά στο να μην αρχίσει το καινούργιο πρωτάθλημα τινάχτηκε στον αέρα. ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ, ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΙ ΠΑΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.»
Απλώς εκ των υστέρων φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιστροφή του Ιωαννίδη είχε ως μοναδικό σκοπό την αναστροφή της κατακραυγής της κοινής γνώμης ενάντια στους ΔΟΥΛΟΥΣ, μια που η επιστροφή του προέδρου του άρη δεν πρόσφερε τίποτα το ουσιαστικό, παρά μόνο την ευθυγράμμιση των πιο μικρών και ανίσχυρων ΠΑΕ στα ψίχουλα της πολιτείας. (ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ)
Απλώς καλό θα ήταν να σημειωθεί ότι για μερικούς εβδομάδες στις τάξεις της ΠΑΕ άρης υπήρχε ένας εμφύλιος μεταξύ των διοικούντων (με ανακοινώσεις – διαψεύσεις εκατέρωθεν),όχι για την στάση του Τσαρούχα αλλά για την στάση του Ιωαννίδη!!!… όπως και ότι την επόμενη της συνέλευσης στο γήπεδο Χαριλάου όπου παρευρισκόταν ο Ιωαννίδης, εμφανίστηκαν και πολλοί ΟΠΑΔΟΙ και ΜΕΤΟΧΟΙ του ρούλη όπου είχαν διαφορετική γνώμη και ζητούσαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο κατά πόσο η απόφαση της συνέλευσης εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του συλλόγου!
Κάπως έτσι λοιπόν έληξε άδοξα η περίφημη κίνηση των 12, μια κίνηση που τάραξε το κατεστημένο του ποδοσφαίρου, μια κίνηση όμως που λόγω των διαρροών και των πισωγυρισμάτων του άρη και του Ηρακλή έχασε την ισχύ και την ενότητα της και αποδείχτηκε δυστυχώς περίτρανα ότι μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ενάντια στα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου θα είναι τουλάχιστον ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΙ.

ΠΗΓΗ: paokworld

Δεν υπάρχουν σχόλια: