Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Αν σκοπός μιας ομάδος που λέγεται Ολυμπιακός είναι μόνο το αποτέλεσμα,τότε μόνο χαρούμενοι μπορούν να είναι παίχτες και οπαδοί για την νίκη της ομάδος τους επί της ασήμαντης βάση βιογραφικού Νόρτζελαντ η οποία να τονίσουμε ότι κατάφερε να αγωνιστεί στο κύπελλο UEFA λόγω της καλής της συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος Δανίας,ασχέτως εάν βρισκόταν στις χαμηλές θέσης της βαθμολογίας.
Οι κόκκινοι φαίνεται στην άκρη του μυαλού τους είχαν νωπές τις μνήμες από την κατρακύλα με την Ανόρθωση και καμία όρεξη δεν είχαν να ξαναζήσουν τον ίδιο εφιάλτη.Γι'αυτό ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρολεύκων ετοίμασε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές η οποία δεν θύμιζε τον επιθετικό προσανατολισμό που είχε παρατάξει στους αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και στον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση στο γήπεδο Καραισκάκι.Με τον αποκλεισμό του Κοβάσεβιτς και τον Ντιόγο στον πάγκο,η μόνη επιθετική παρουσία ήταν αυτή του Μήτρογλου,δείχνοντας έτσι πως ο έλεγχος του κέντρου ήταν ο σκοπός,ελπίζοντας πως Μπελούτσι και Γκαλέτι δεν θα έχουν πρόβλημα να βοηθήσουν στο σκοράρισμα.
Οι Ερυθρόλευκοι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και ξεκίνησαν σε αυτόν τον ρόλο. Κατοχή της μπάλας, έλεγχος της μεσαίας γραμμής και πίεση για ένα γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 18ο λεπτό, με μοναδική ευκαιρία ένα σουτ του Πατσατζόγλου από μακρινή απόσταση, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χάνσεν. Κάπου εκεί ο τροχός γύρισε… Οι Δανοί πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο και με συνεχόμενες επιθέσεις απειλούσαν τον Ολυμπιακό. Κάτι η τύχη, κάτι η απειρία εμπόδισαν τους γηπεδούχους να προηγηθούν. Στο 19’ ο Ρίχτερ βρήκε χώρο έφτασε μέχρι την περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ξανά, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ. Η Νόρτζελαντ πέρναγε με ευκολία την μεσαία γραμμή και τα συνεχή σουτ έγιναν ρουτίνα.
Στο β' ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν να καταλαβαίνουν πως η εικόνα τους μόνο θετική δεν ήταν και μπήκαν για να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο 48’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Λεονάρντο που έκλεψε την μπάλα πάνω στην τελική γραμμή, έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Μήτρογλου αλλά ο Έλληνας επιθετικός από το ύψος της μικρής περιοχής όντας αμαρκάριστος κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Η Νόρτζελαντ, όπως και στο πρώτο μέρος, αφού ξεπέρασε την πίεση των πρώτων λεπτών ισορρόπησε την κατοχή και θα μπορούσε να κάνει την «ζημιά», όταν ο Νικοπολίδης έκανε ένα τραγικό λάθος, έδωσε την μπάλα στον Μπερνιέ, όμως αυτός πλάσαρε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στέλνοντάς την μακριά από την εστία του Έλληνα γκολκίπερ.
Το 73ο λεπτό ήταν αυτό που δημιούργησε την διαφορά για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, όταν, έπειτα από λάθος διώξιμο των αμυντικών της Νόρτζελαντ, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που στόπαρε με το στήθος και έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Χάνσεν. Στο 90’ έπειτα από συνεχόμενα λάθη της άμυνας των Δανών, η μπάλα έφτασε στον Λέτο που πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-0, κάνοντας ευκολότερο το έργο της ρεβάνς. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να κέρδισαν, όμως για άλλη μια φορά, είναι ικανοποιημένοι μόνο και ΜΟΝΟ με αυτό.
Νόρτζελαντ (Μόρτεν Βίγκχορστ): Χάνσεν, Κίλντεντοφτ, Κιμπέμπε, Λούντμπεργκ, Σ. Ρίχτερ, Νακατζίμα - Φαράν, Νταλ, Κάρλσεν, Μπερνιέ, Τ. Ρίχτερ, Μπέρνμπουργκ.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Αντζας, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Μπελούτσι, Μήτρογλου.

2 σχόλια:

teo είπε...

Αν ο ΟΣΦΠ έπαιζε με καμιά σοβαρή ομάδα και είχε κάνει αυτά τα λάθοι νηπιαγωγίου-που ανέφερες-παραπάνω θα επέστρεφε πίσω με βαρύ σκόρ και ο Βαλβέρδε θα έπερνε πτήση κατευθείαν ΔΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ χωρίς επιστροφή.

Periandros είπε...

Συμφωνώ.Όλοι όσοι παρακολουθούν την ομάδα τα τελευταία χρόνια έχουν καταλάβει πως ο πρόεδρος για το καλό της ομάδας (όπως το σκέφτεται αυτός) δεν λογαριάζει ούτε συμβόλαια ούτε χρήματα και φήμη.Μπορεί να δείχνει πως στηρίζει τον Βαλβέρδε και να καταπίνει τα νεύρα του όμως όταν πάψει να βοηθάει η τύχη τον Ολυμπιακό και αρχίσουν τα στραβοπατήματα, ο Βαλβέρδε θα είναι ο πρώτος που θα γυρίσει σπίτι.Την πίστωση χρόνου για να στρώσει η ομάδα την ζητάει από την αρχή του περυσινού πρωταθλήματος η ομάδα όπου σε όλη τη χρονιά δεν κατάφερε να δείξει αυτά που μπορεί.Επειδή ο Βαλβέρδε παρουσιάζει την ίδια ή και χειρότερη εμφάνιση από τον περυσινό Ολυμπιακό βλέπω τον Ισπανό να μην προλαβαίνει ούτε την παράλαση.