Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα θησαυροφυλάκιο δίχως κλειδαριά

Είχα διαβάσει στην εφημερίδα «Εξέδρα» πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο, ένα άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου που παρομοίαζε την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού ως ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο δεν έχει κλειδαριά. Ο αρθρογράφος εννοούσε σαφώς πως η ομάδα απόκτησε φέτος πολύ καλούς παίκτες, έκανε σημαντικές επενδύσεις στο κέντρο (Σϊλβα, Ίβανσιτς, Μάτος) και την επίθεση (Ρουκάβινα, Σόουζα) αλλά δεν φρόντισε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν της.

Και αυτό έγινε φανερό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου ο Παναθηναϊκός πλήρωσε λάθη της άμυνας του. Θυμίζω πως η φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ προήλθε ύστερα από διπλό λάθος του Γκαλίνοβιτς και του Βύντρα (ασχέτως αν δεν υπήρχε πέναλτι, αν δεν είχε κάνει το λάθος ο Βύντρα δεν θα υπήρχε καν φάση) ενώ στο τελευταίο ματς με τον Πανθρακικό η συμπαθέστατη ομάδα της Κομοτηνής δημιούργησε τρεις με τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα σε εκείνο το ματς, οφείλεται καθαρά στην δυστοκία των παικτών του Πανθρακικού.

Αύριο ωστόσο, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού θα βρεθούν αντιμέτωποι με μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, όπως ο Αντριάνο και ο Ιμπραϊμοβιτς. Πρόκειται για παίκτες που δεν πρόκειται να χαριστούν σε λάθη τύπου Σιμάο ή τύπου Γκαλίνοβιτς, που σε μια έξοδο του στον αγώνα με τον Πανθρακικό κόντεψε να βάλει μόνος του την μπάλα μέσα στο τέρμα. Αν η εμφάνιση της πράσινης άμυνας είναι παρόμοια με αυτήν του Σαββατιάτικου ματς, τότε ο ΠΑΟ δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στους νερατζούρι.

Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος της διοίκησης το γεγονός ότι δεν φρόντισε να πάρει ένα στόπερ υψηλού επιπέδου και αυτό το λάθος τονίζεται ακόμα περισσότερο στην σκέψη πως ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός επιθυμούσε να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας, όμως λόγοι «ηθικής» τον έστειλαν σε βασικό αντίπαλο στην διεκδίκηση του τίτλου.

Πέρα από τον Σπυρόπουλο και τον Γιάννη Γκούμα, δεν βλέπω ποιος άλλος αμυντικός έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του ΠΑΟ, ειδικά απέναντι σε επιθετικές γραμμές όπως αυτές τις Inter και της Werder. Εύχομαι πάντως να με διαψεύσουν, αρχής γενομένης από αύριο , αλλά τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής τους δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανένα φίλαθλο της ομάδας να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: