Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

...Απορίες ενός αφελούς φιλάθλου, που πιστεύει ότι παρακολουθεί ένα νορμάλ ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα:

- Ο Ολυμπιακός, αφού δεν έχασε ούτε παίζοντας χάλια σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, πότε ακριβώς θα χάσει;;

- Η ΑΕΚ, αφού δεν έχασε ούτε παίζοντας χάλια στην πιο δύσκολη και καυτή έδρα του πρωταθλήματος, πότε ακριβώς θα χάσει;;

- Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, εκτός των μεταξύ τους ντέρμπι, προτίθενται να χάσουν φέτος κανένα άλλο παιχνίδι ;;

- Υπάρχει γραφείο στοιχημάτων που να δίνει απόδοση έστω 1,01 ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος;;

- Αν ένας διαιτητής σφυρίζει τόσο συχνά ώστε να είναι αδύνατο να παιχτεί μπάλα για πάνω από ένα λεπτό συνεχόμενο, με αποτέλεσμα να μη φτάνει η μπάλα στις μικρές περιοχές, να μη δημιουργούνται ευκαιρίες και να μην έχει αμφισβητούμενες φάσεις, θεωρείται πετυχημένος;;

- Γιατί ο μοναδικός έλληνας διαιτητής που κρίνεται από τις διεθνείς αρχές άξιος να διαιτητεύει κρίσιμα διεθνή ματς δεν κρίνεται από τις ελληνικές αρχές άξιος να διαιτητεύει ματς του δικού μας υπερπρωταθλήματος, αλλά και όταν παρ' ελπίδα παίξει, κάνει λάθη;;

- Ο Κασναφέρης, τι ακριβώς κάνει στον πάγκο της Ξάνθης;;

- Ο Μποροβήλος, τι ακριβώς κάνει στον πάγκο της Τρίπολης;;

- Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος, πατέρα;;

15 σχόλια:

tzonakos είπε...

Απορίες. Κάθε χρόνο τέτοιες απορίες απο πολλούς απλούς φιλάθλους.
Κάτι λέγαμε και προχτές για γκέλες.
Μισή απάντηση στις δικες σου ειναι οτι αυτες οι τρείς ΠΑΕ εχουν επενδύσει τα περισσότερα.

Να προσθέσω άλλη μία μόνο... αν κι εχω κι άλλες :
Πότε θα δούμε δύο επαρχιακές ομάδες ποδοσφαίρου στην τελική τετράδα ;

NOVITO είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ....ΟΠΟΤΕ Ή ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή... ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ

wert01gf είπε...

Γιατί καθόμαστε και παρακολουθούμε κάτι που δεν μας αρέσει στην τελική;

zagr είπε...

για να σε βοηθήσω να λύσεις τις απορίες σου, θα σου κάνω την εξής πρόταση (υποθετική):
φέρε έναν ξένο και βάλε τον να δει σε βίντεο όλα τα παιχνίδια του ελλ. πρωταθλ. της τελευταίας 3ετίας ή και παραπάνω και μετά ζήτησέ του να σου πει, ποια η διακαιότερη κατάταξη των ομάδων.
Πιστεύεις ότι θα σου απαντήσει κάτι διαφορετικό από την πραγματικότητα;

Μοναδικές ενστάσεις θα υπάρξουν στην κατάταξη των 3 πρώτων, αλλά αυτό είναι μία άλλη πικρή ιστορία...

zagr είπε...

δικαιότερη

Κώστας είπε...

n cave,
αν ρωτήσει ο ξένος που θα δει τα ματς της τελευταίας τριετίας, γιατί δεν τερματίζουν άλλες ομάδες στην πρώτη τριάδα εκτός απο τις γνωστές, τί του απαντάμε?

Εκεί είναι οι δύσκολες απαντήσεις...

Καλό βράδυ.

zagr είπε...

Κώστα,
εσύ πιστεύεις ότι αδίκως δεν μπορούν να τερματίσουν άλλοι στην τριάδα;

takola είπε...

wert01gf,

εύστοχο το ερώτημά σου. Η προσωπική μου απάντηση, η οποία ισχύει φαντάζομαι και για αρκετούς ακόμα οπαδούς, είναι ότι είμαι άρρωστος με τον ΠΑΟΚ. Αν ήμουν απλά ένας φίλαθλος, ούτε που θα ασχολούμουν με το ελληνικό πρωτάθλημα. Δόξα τω Θεό, πρωταθλήματα ωραιότατα υπάρχουν στην Ευρώπη.

Από κει και πέρα, για όσους τυχόν δεν είναι φανατικοί κι επιμένουν να ασχολούνται με το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι φαντάζομαι σύμπτωμα μυωπίας, επαρχιωτισμού και έλλειψης οριζόντων και κοσμοπολιτισμού.

takola είπε...

n_cave,

άρρωστο σε κόβω και σένα. Δέχεσαι ότι υπάρχει αδικία, αλλά μόνο εναντίον της ΑΕΚ. Ωραίος είσαι...

Όσο για το ερώτημά σου, είναι τελείως υποθετικό, γιατί αν βάλω έναν ξένο να δει ελληνικό πρωτάθλημα θα αρρωστήσει μετά από κανα-δυο παιχνίδια και θα φύγει τρέχοντας.

Η ουσία πάντως είναι ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για αξία ομάδων όταν το παιχνίδι δεν παίζεται με ίσους όρους. Δηλαδή στον ΠΑΟΚ γιατί να έρθει κάποιος να επενδύσει όταν βλέπει ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη; Εδώ δεν μας χαρίζουν χρέη 18 εκ. τη στιγμή που σε σας χαρίσαν 80 εκ. Δικαιοσύνη το λες εσύ αυτό;

teo είπε...

O ΠΑΟ η ΑΕΚ και ΟΣΦΠ θα χάσουν όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες από το 1,οο1!!!
Περασν 2 αγωνιστικές και τι είδαμε?Την ΑΕΚ να κερδίζει ΠΑΟ δεν είναι κάπως παράδοξο από την στιγμή που ο ΠΑΟ ενισχύθηκε σημαντικά φέτος?Μετά η ΑΕΚ πήγε ΤΟΥΜΠΑ ξανά σχεδόν ολοι χαμένη την είχαν και όμως πάλι έφυγε αλόβητη και λίγο έλλειψε να φύγει με το διπλό!!!!!!!!!Στα δυο αυτά ματς η ΑΕΚ έκανε περίπου 70 φάουλ βάλε και τα πλάγια και τα υπόλοιπα...Απορω αν και στα 2 ματς παιχφηκε συνολικός χρόνος ποδοσφαιρου 40'λεπτών!Για πιο ποδόσφιρο μιλάμε και τι να δει ο ξένος από αυτό!Τι να πρωτοκρατήσει!!Αυτούς ενδιαφέρει το θέαμα υπάρχει??ΜΠΡΡΡΡ!

'Οσο για Κασναφέρη και Μποροβήλο τι να πώ.Λίγη μπάζα ακόμη δεν βλάπτει!!

zagr είπε...

takola,
νέος ήμουν και γέρασα παρακολουθώντας τα χρέη του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα να χαρίζονται, ειδικότερα από τις πράσινες κυβερνήσεις.

Η ΑΕΚ ήταν διαλυμένη και όμως, υπήρχε κόσμος που έβαζε λεφτά και μάλιστα πολλά (ENIC, NENTMED και τώρα Νοτιάς κλπ), για αυτό δεν έχασε ποτέ την επαφή με την τριάδα και μάλιστα σε κάποιες χρονιές έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε για αδικία.

Η Θεσ/νίκη θα φτιάξει ομάδες, μόνο αν επενδυθούν χρήματα. Μέχρι τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για αδικίες.

Και κάτι τελευταίο,
ο μόνος κερδισμένος μέχρι σήμερα, από την είσοδο Βγενόπουλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο ΠΑΟΚ!!!

takola είπε...

n_cave,

αφού παρακολουθείς τα χρέη του ΠΑΟΚ να χαρίζονται σε όλα τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ αθλήματα, εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί ΔΕΝ χαρίζονται και στο ποδόσφαιρο. Σου υπενθυμίζω ότι σε ΟΛΕΣ τις άλλες ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο κλπ.) χαρίστηκαν. Μονό ο ΠΑΟΚ έμεινε. Πώς θέλεις να έρθει ο άλλος να επενδύσει στον ΠΑΟΚ όταν τα πρώτα 18 εκατομμύρια που θα βάλει θα καταλήξουν στο... ΙΚΑ και την Εφορία. Ούτε ο Αμπράμοβιτς δεν είναι τόσο... φιλάνθρωπος.

Και κάτι τελευταίο: Δεν θα μας πεις εσύ ποιος έχει και ποιος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Όποιος αδικείται ΦΥΣΙΚΑ και ΕΧΕΙ δικαίωμα να μιλάει για αδικίες και να διαμαρτύρεται με όλο του το πάθος. Και ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί ουκ ολίγες φορές. Χωρίς να έχει πλούσια ομάδα. Μόνο με την αμιγή του αξία.

zagr είπε...

Όλοι κρινόμαστε για αυτά που γράφουμε εδώ μέσα.
Τόσο εσύ, που πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να σπάσει την τριάδα λόγω του κατεστημένου της Αθήνας, όσο και γω, που πιστεύω ότι το πρώτο βήμα είναι καθαρά θέμα χρημάτων.

ΥΓ.
Η ομάδα Ζαγοράκη, τι λεφτά έχει βάλει στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα; (πλην των χρημάτων Βγενόπουλου βέβαια)

takola είπε...

n_cave,

με κούρασες. Άλλα σε ρωτάω, άλλα απαντάς. "Κρινόμαστε όλοι"... Ανατρίχιασα. Αν πάντως πραγματικά εκτιμούσες τον Νικ Κέιβ θα είχες μάθει ότι τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία. Κι αν πίστευες στη Βίβλο θα ήξερες ότι ο αγώνας για Δικαιοσύνη δεν αποτιμάται σε χρήμα.

Άντε γεια

zagr είπε...

Η ανατριχίλα μεταφέρθηκε τώρα σε μένα...
Όταν συγχέονται έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η πίστη και η ευτυχία με το χρήμα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το Κόκαλη και το Γκαγκάτση...

Δε μας ξεκαθαρίζεις πάντως, γιατί ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να σπάσει τη τριάδα (αυτό δεν είναι το θέμα μας; το θέμα που έθεσες εσύ άλλωστε). Λόγω του κατεστημένου της Αθήνας ή λόγω των χρεών που δε σβήνονται; Και αν δεχτούμε ότι φταίνε τα χρέη, πριν αυτά δημιουργηθούν, τι πέτυχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι πάντως περισσότερα από τη Λάρισα.

Τα χρέη της ΑΕΚ ήταν διαφορετική περίπτωση. Ήταν τέτοια η αναλογία των πιστωτών που σήκωνε άρθρο 44, νόμος που προϋπήρχε στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι διαφορετική περίπτωση και θέλει (δηλ. απαιτεί) ένα νέο νόμο «φωτογραφικό», από τη βουλή για να σωθεί.

Οι ερωτήσεις, μπορούν να απαντηθούν και με άλλες ερωτήσεις, αν προσέξεις τι θέλει να σου πει ο άλλος. Εσύ, απάντησες στις δικές μου;

Όσο για τις μουσικές μου προτιμήσεις, είναι κάτι τελείως ξεχωριστό και δεν το έμπλεξα ποτέ εδώ μέσα. Ούτε και κανένας άλλος εκτός από σένα. Αν θες να μιλήσουμε για το «βασιλιά μελάνι», ευχαρίστως να πάμε σε σχετικό τόπο.

Ας το κλείσουμε εδώ. Άλλωστε πρέπει να ετοιμαστώ για το ματς με το συμπολίτη σου.