Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-2: Πέταξε ο Δικέφαλος

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-2 στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2008-2009

Ήμουν πιτσιρικάς 10 χρονών όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελευταία φορά εκτός έδρας σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Τότε είχαμε κερδίσει 1-3 τον Απόλλωνα Αθηνών και εγώ μόλις είχα αρχίσει την πέμπτη δημοτικού. Μιλάμε για την περίοδο 1984-1985, οπότε πήραμε και το τελευταίο πρωτάθλημά μας.

Πέρασαν 24 χρόνια με τον ΠΑΟΚ να μην κερδίζει στις εκτός έδρας πρεμιέρες και ακόμα κι εντός έδρας να δυσκολεύεται και να μας βγάζει την ψυχή. Τελευταία χαλαρή πρεμιέρα ήταν η τεσσάρα που είχαμε ρίξει στο βάζελο (του Σάντος τότε) πριν 6 χρόνια.

Φέτος λοιπόν είδαμε μια χαλαρή πρεμιέρα με έναν εντυπωσιακά άνετο και αρχοντικό ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον αγώνα καθ' όλη τη διάρκειά του, έκανε ευκαιρίες για πολλά γκολ, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έδειξε μια εικόνα τελείως διαφορετική από το περσινό χάλι που είχε ειδικά στα εκτός έδρας.

Εννοείται ότι βοήθησε πολύ και το γρήγορο γκολ με το οποίο προηγηθήκαμε, αλλά η γενική εικόνα του παιχνιδιού λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ούτως ή άλλως.

Ο κύριος λόγος για την πολύ άνετη νίκη στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ είναι ότι είχαμε τον έλεγχο στο κέντρο. Ο Γκαρσία και ο Βερόν ήταν πολύ ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους χωρίς περιττές ενέργειες, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Κονσεϊσάο - Βιερίνια. Ο Κονσεϊσάο έδειξε μεγάλη διάθεση και πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι φέτος μπορεί να αποτελέσει πραγματικά τον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Επισφράγισμα της απόδοσής του ήταν και το γκολ που έβαλε, σε μια φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ έκρυψε την μπάλα.

Θέλω να σταθώ και στον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ανέτοιμος ων, έπαιξε μόνο για 45 λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά όμως έδειξε την τεράστια κλάση του, έδειξε ότι δεσπόζει στο κέντρο και κυρίως ότι έχει μεγάλη διάθεση. Ο Σάντος λοιπόν δικαιώθηκε που πήρε το ρίσκο να ρίξει στον αγώνα έναν ανέτοιμο παίκτη (από πλευράς φυσικής κατάστασης). Ο Μπαλάφας που αντικατέστησε το Γκαρσία ήταν σίγουρα πολύ καλός, αλλά η διαφορά κλάσης μεταξύ των 2 παικτών ήταν πολύ εμφανής...

Γενικά η ομάδα έδειξε πολύ έτοιμη, πολύ δεμένη και πολύ προσαντολισμένη στο γήπεδο. Ξαναλέω ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις λίγες φορές που ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει στην περιοχή μας, προσέκρουσε στον Κοντρέρας. Ο παίκτης αυτός δίνει άλλη σιγουριά και κλάση στην άμυνά μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι από κάποιο σημείο και μετά οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν σχεδόν αποκλειστικά με μακρινά σουτ.

Υστερήσαντες δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Όλοι παίξαν καλά. Χωρίς εξαίρεση.

Απ' την άλλη -και για να μετριάσουμε λίγο τον ενθουσιασμό μας και να μην πετάμε στα σύννεφα- πρέπει να τονίσουμε ότι είχαμε απέναντί μας έναν τραγικό ΟΦΗ, μια ομάδα καφενείο. Βέβαια ο ΟΦΗ ήταν και πέρσι καφενείο, αλλά μας κέρδισε. Οπότε κρατάμε το ότι η ομάδα έδειξε τη δέουσα σοβαρότητα, έδειξε ότι μπορεί να ελέγξει ένα αγώνα και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Επόμενος αγώνας (και πρεμιέρα στην Τούμπα) με την ΑΕΚ στις 14/9. Εκεί θα δούμε τι μπορεί ο φετινός ΠΑΟΚ.


2 σχόλια:

NOVITO είπε...

και βέβαια μην ξεχνάμε και το φιλικό με την Παρτιζάν που προηγείται χρονικά...

DonMits είπε...

Εννοείται. Θα δώσουμε και εκεί το παρόν!