Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΠΑΟΚ 2008-2009


Μεταγραφές τέλος,προετοιμασία τέλος,φιλικά τέλος,συνεπώς ήρθε η ώρα να δούμε τι σόι ομάδα φτιάξαμε φέτος.

Ο ΠΑΟΚ ,όπως έχει δείξει ο Σάντος σε φιλικά και προπονήσεις,θα παίζει ένα σύστημα 4-2-3-1.Οπότε ας πάρουμε τα πράγματα με βάση τις θέσεις σε αυτό το σύστημα:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:Έχουμε τον Κώστα Χαλκιά,τον Δημήτρη Ρίζο και τον νεαρό Παναγιώτη Γλύκο.Στη θέση αυτή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Ο Χαλκιάς είναι ο βασικός και αναντικατάστατος.Από εκεί και πέρα Ρίζος και Γλύκος θα δώσουν σκληρή μάχη για να πάρουν συμμετοχές όταν ο Χαλκιάς θα κάνει το καθιερωμένο ντεφορμάρισμά του.Ο Γλύκος είναι αρκετά καλός και πρέπει να πάρει παραστάσεις για να "κερδίσουμε" ένα καλό τέρμα για το μέλλον.Πέρυσι στη θέση αυτή έπαιζε ο Φερνάντες με αλλαγή τους Γλύκο ,Κυριακίδη καιΤοχούρογλου.Ο Φερνάντες πέρυσι ήταν μέτριος.Ο Χαλκιάς μπορεί να καλύψει το κενό του.Το θέμα είναι ότι ο Χαλκιάς έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Ίσως να είμαστε λίγο αποδυναμωμένοι στη θέση αυτή αλλά νομίζω θα την βγάλουμε τη χρονιά.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ:Αραμπατζής και Σνάουτσνερ είναι οι 2 παίκτες μας.Ακριβώς οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι με τη διαφορά ότι ο Αραμπατζής ήταν τραυματίας,ενώ φέτος επιστρέφει έχοντας βγάλει ολόκληρη την προετοιμασία.Αν ο Αραμπατζής βρει τα πατήματά του τότε θα παίζει βασικός.Η επιλογή πάντως θα εξαρτηθεί από το αν θέλουμε να παίζουμε αμυντικά ή επιθετικά,ανάλογα με τον αντίπαλο.Από πέρυσι, που έπαιζε ο Μελίσσης και δεν είχαμε άλλον να βάλουμε, είμαστε σαφώς καλύτερα.Πάντως εξακολουθώ να θεωρώ τον Αραμπατζή χαφ και όχι μπακ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Καλύτερα από πέρυσι,αλλά ίσως χρειαζόμασταν μια μεταγραφή.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ:Φίλιππος Δάρλας και Σνάουτσνερ.Ο Δάρλας έχει πάει εξαιρετικά στα φιλικά και θα είναι βασικός φέτος.Όταν λείπει (όπως στο ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ) τη θέση του θα παίρνει ο Σνάουτσνερ,αν δεν έχει επιλεγεί ως δεξί μπακ.Αλλιώς υπάρχουν άλλες δύο λύσεις:ο Π.Κωνσταντινίδης και ο Βαγγέλης Γεωργίου,οι οποίοι είναι χαφ αλλά ξέρουν και τη θέση του μπακ.Εγώ πάντως δεν θέλω να ξαναδώ τον "σβούρα" μπακ.Και μάλλον φέτος η επιθυμία μου θα εκπληρωθεί.Σύγκριση με πέρυσι για τη θέση δεν υπάρχει καν.Πέρυσι είχαμε τον μέτριο Η.Χαραλάμπους.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Αρκετές καλές λύσεις για τη θέση.

ΣΤΟΠΕΡ:Έχουμε Πάμπλο Κοντρέρας,Μάρκος Ανόνιο,Στέλιο Μαλεζά και Τζόε Μπιζέρα.Ο Κοντρέρας έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.Για τη 2η θέση στο κέντρο της άμυνας θα παλέψουν οι άλλοι 3.Ο Αντόνιο και ο Μαλεζάς έχουν το προβάδισμα αυτή τη στιγμή,αλλά όταν έρθουν τα χαρτιά του Μπιζέρα ίσως πάρει αυτός τη θέση του βασικού.Πέρυσι παίζαμε με Κνολ,Μελίσση,Μαλεζά και Γκάβρανσιτς.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Πολύ καλύτερο κέντρο άμυνας φέτος.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ:Μπαλάφας ,Ηλιάδης,Βερόν,Πάμπλο Γκαρσία.Ίσως η πιο πλήρης γραμμή μας.Βερόν αναντικατάστατος και από εκεί και πέρα αν ο Γκαρσία είναι καλά θα παίζει δίπλα του.Αλλιώς τη θέση του θα παίρνει ο Μπαλάφας.Ο Ηλιάδης λογικά θα είναι αλλαγή του Βερόν.Πέρυσι,μετά τον Γενάρη,είχαμε τους ίδιους πλην Γκαρσία.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες επιλογές φέτος.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΧΑΦΊβιτς θα είναι βασικός και πολύ δύσκολα θα βγαίνει από την 11άδα.Εναλλακτική λύση στην ίδια θέση είναι ο Λάμπρος Βαγγελής,ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό τον Οκτώβρη.Στη θέση αυτή ίσως δοκιμαστεί και ο Μπακαγιόκο.Πέρυσι,μαζί με τον Βαγγελή, είχαμε εκείνον τον μέτριο Βραζιλιάνο,τον Μπαϊάνο.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Πολύ μεγάλη βελτίωση στη θέση.

ΔΕΞΙ ΧΑΦ:Εδώ έχουμε 2 κλασικούς δεξιούς εξτρέμ,τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τον Βασίλη Λάκη.Ο Πορτογάλος έχει το προβάδισμα,ωστόσο και ο Λάκης θα πάρει πολλά παιχνίδια.Στη θέση μπορεί να παίξει και ο Βιερίνια και ίσως και ο Μπακαγιόκο.Ο Σάντος αρέσκεται να αλλάζει διαρκώς πλευρά τους πλάγιους χαφ του.Δεν θα είναι περίεργο λοιπόν αν δούμε τον Κονσεϊσάο αριστερά και τον Βιερίνια δεξιά.Πέρυσι είχαμε ΓΧ και Λάκη.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Αν ο Κονσεϊσάο δεν τραβήξει ούτε φέτος,τότε θα έχουμε πρόβλημα σε αυτή τη θέση.


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦΒιερίνια αν και "το καλό" του πόδι είναι το δεξί,παίζει ως αριστερό χαφ.Από εκεί και πέρα έχουμε τον Π.Κωνσταντινίδη και τον νεαρό Βαγγέλη Γεωργίου(αυτό το όνομα συγκρατείστε το,σε 1-2 χρόνια θα βγάζει μάτια το παληκάρι).Πέρυσι είχαμε τον "σβούρα",τον Χριστοδουλόπουλο και τον Τόνι Γκονζάλες.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα σε αυτή θέση.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣΖλάταν Μουσλίμοβιτς θα είναι ο βασικός.Εναλλακτικές είναι ο Αναστασάκος,ο νεαρός Αθανασιάδης και ο Μπακαγιόκο.Πέρυσι είχαμε Σάλμον και αυτό τα λέει όλα!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

Η ομάδα έχει καλύτερο υλικό από πέρυσι.Ήρθαν παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα (Γκαρσία,Κοντρέρας,Ίβιτς,Μουσλίμοβιτς).Επιπλέον ο Σάντος έχει κάνει την προετοιμασία όπως αυτός ήθελε,με τους παίκτες ακριβώς που ήθελε (συν τον Γκαρσία που δεν περίμενε να αποκτηθεί) και είναι εντελώς απερίσπαστος στο έργο του καθώς η διοίκηση είναι "εντάξει" απέναντι στις υποχρεώσεις της προς παίκτες και τεχνικό επιτελείο.Άρα,ο Σάντος δεν έχει καμία δικαιολογία και περιμένουμε από αυτόν να φτιάξει μία ομάδα που να παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (και όχι το περσινό χάλι),να παλεύει όλα τα ματς και να κυνηγήσει μέχρι τέλους την κατάληψη θέσης που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ.Η ομάδα έκανε 11 μεταγραφές (13 αν προσθέσουμε τους Βερόν-Κονσεϊσάο που ενσωματώθηκαν τον Γενάρη) και το μεγάλο στοίχημα του Σάντος είναι να τους "δέσει" και να τους κάνει σύνολο. Θα τα καταφέρει;Εγώ λέω πως θα τα καταφέρει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:Βλέπω να τερματίζουμε στις θέσεις 4-6.

Pablo Contreras:Περιμένουμε πολλά από τον τρελό Ινδιάνο!

Και δυο λόγια για τα εξωαγωνιστικά:Το φετινό καλοκαίρι ίσως αποδειχθεί ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.Η ομάδα,με την προσπάθεια της διοίκησης Ζαγοράκη,μείωσε σημαντικά τα χρέη, προς τρίτους,είχε πολλά έσοδα και σωστή οικονομική πολιτική,έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου,κατάφερε να έχει έναν κόσμο συσπειρωμένο σε ποσοστό σχεδόν 100% και άρχισε να οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα.Προς το παρόν όλα πάνε καλά,αλλά στην πρώτη δυσκολία το πρόβλημα θα φανεί.Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενός ή περισσότερων επιχειρηματιών που να θέλουν να επενδύσουν χρήματα στον ΠΑΟΚ.Όσο καλή κι αν είναι η διοίκηση Ζαγοράκη δεν παύει να είναι μια διοίκηση μεταβατική που στόχο έχει την εξυγίανση της ΠΑΕ.Δεν γίνεται να βγάζει συνέχεια ο κόσμος το φίδι από την τρύπα,όπως γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Εύχομαι στον ΠΑΟΚ και σε όλες τις ομάδες καλό πρωτάθλημα χωρις ακρότητες και παρατράγουδα!

8 σχόλια:

zouk είπε...

Τα εχεις γραψει ολα πολυ ομορφα και πολυ αναλυτικά.Συγχαρητηρια.
Θα χαρω πολυ να δω τον ΠΑΟΚ δυνατο μεσα στο γηπεδο και χωρις ακροτητες στην εξεδρα.

Καλη επιτυχια κι απο μενα σε ολες τις ομαδες και για eμενα πιο πολυ στον Παναθηναικο. :-)

Stepas είπε...

Να'σαι καλά zouk!Σ'ευχαριστώ πολύ!

Νομίζω όλοι οι φίλαθλοι επιθυμούν δυνατό ΠΑΟΚ για να δούμε ενα καλύτερο πρωτάθλημα.Πρέπει να ευχόμαστε να είναι όλες οι ομάδες σε καλό επίπεδο ώστε να βελτιώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα.

Καλή επιτυχία στην ομάδα σου,τον ΠΑΟ,η οποία όπως έχω ξαναπει,πιστεύω πως θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος σχετικά άνετα.

Panagiotis είπε...

Stepas, τώρα θα τα χαλάσουμε :ο). Είπαμε είμαστε πολιτισμένοι, αλλά όχι και να ευχόμαστε και καλή επιτυχία στην ομάδα του zouk. Ο μόνος που μπορεί να εύχεται καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες πλην του ΠΑΟΚ είναι ο Μητσοτάκης.

(αστειεύομαι, μην αρχίσει κανένα κράξιμο τώρα, εντάξει?)

teo είπε...

Ο ΠΑΟΚ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΟΦΗ 1/4 ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!!ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΛΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!ΚΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

tzonakos είπε...

Σωστός !
Ευχομαι σαν φίλαθλος πραγματικά καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και στους φίλους του.
Χρειαζόμαστε δυνατές ομάδες.
Τουλάχιστον αξιοπρεπείς και να χαίρονται αυτο που παίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να τελειώσει στο 90+καθυστερήσεις το σημερινό παιχνίδι. Θα είναι το πρώτο εκτός Τούμπας-εντός Ελλάδας παιχνίδι του παοκ που θα συμβεί αυτό :-P

Stepas είπε...

@panagiotis:xa xa xa xa.Μη λες τέτοια ονόματα λίγες ώρες πριν παίξει η ομάδα το πρώτο της ματς για τη νέα σεζόν.Θα φάμε καμιά τριάρα και θα αναρωτιόμαστε γιατί!Να σαι καλά φίλε,τα λέμε.

@teo:Νομίζω ότι έχουμε να κερδίσουμε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος εκτός έδρας 24 χρόνια,και όχι μέσα στην έδρα του ΟΦΗ.Μέσα στον ΟΦΗ είχαμε καρδίσει πριν λίγα χρόνια (3 ή 4 αν θυμάμαι καλά).

Βεβαίως καλή επιτυχία στον ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ.Μακάρι να τα πάει καλά,για να τσιμπήσουμε κανα βαθμό αλλά και γιατί είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στον κόσμο.

@tzonakos:Να'σαι καλά φίλε!Καλό πρωτάθλημα να έχουμε.Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά.Πολλά ελληνικά σύνδρομα εμφανίστηκαν ήδη:επίθεση με πέτρες χτες σε λεωφορείο με φίλους του ΠΑΟΚ,απολύθηκε ο Μαντζουράκης λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα!!!Ωραία πάμε!

teo είπε...

ΑΠΟ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΕΤΣΙ!!ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....