Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Οταν φυσάς το γιαούρτι κινδυνεύεις να μείνεις νηστικός


Δεν ξέρω πόσα απ αυτά που γράφονται γιά την περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι αλήθεια και πόσα ψέμματα.
Η ζωή μας έχει διδάξει να μην είμαστε ευκολόπιστοι σε τέτοιες καλοκαιρινές...βόμβες γιατί πολλές φορές ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Αν όμως τα όσα διαβάζουμε (και από διαφορετικά μέσα) είναι αληθινά, τότε ο ΠΑΟ κινδυνεύει να πέσει θύμα της τακτικής "προσέχουμε να μην μας πούνε κορόϊδα"
Μέχρις ενός σημείου αυτή η τακτική είναι σωστή, αφού με το νέο καθεστώς στον Παναθηναϊκό πολλοί μυρίστηκαν "ζεστό" χρήμα και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.
Ωστόσο η τακτική αυτή δεν θα πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της ομάδας, ειδικά αν πρόκειται γιά μεταγραφές τέτοιου είδους όπως είναι αυτή του διεθνούς και κατά καιρούς αρχηγού με την Εθνική Βραζιλίας.
Αν δηλαδή ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής έχουν αποφασίσει πως ο παίκτης τους κάνει και ταυτόχρονα αποτελεί το ηχηρό εκείνο όνομα που χρειάζεται επικοινωνιακά η ομάδα, τότε θα πρέπει να αποδεχθούν πως γιά να τον φέρουν η προσφορά τους δεν θα πρέπει να είναι απλώς καλύτερη απ αυτήν των Γερμανών γιά παράδειγμα, αλλά πολύ καλύτερη.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο, κακά τα ψέμματα, είναι απαξιωμένο και όχι άδικα απ τους μεγάλους ξένους ποδοσφαιριστές.
Οσοι νομίζουμε πως τα όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημά μας είναι εσωτερική μας υπόθεση είναι πολύ γελασμένοι και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την Αγγλία γιά να έρθει στην Ελλάδα αν έχει μιά περίπου ισάξια πρόταση από μιά γερμανική ομάδα.
Κατά συνέπεια, αν αληθεύει πως διαπραγματευόμαστε την διάρκεια του συμβολαίου του Ζιλμπέρτο Σίλβα, γιατί εμείς θέλουμε διετές κι εκείνος τριετές, έχω την εντύπωση πως διαπράττουμε σφάλμα, ή τουλάχιστον θα το διαπράξουμε αν επιμείνουμε και γι αυτό τον λόγο χαλάσει η μεταγραφή.
Είναι προφανές πως όταν επιδιώκεις να φέρεις ένα τέτοιο όνομα σε τέτοια ηλικία, θεωρείς δεδομένο πως παίζοντας δύο χρόνια καλή μπάλα απ τα συνολικά 3 του συμβολαίου του, θα έχεις κάνει απόσβεση τόσο αγωνιστική όσο και οικονομική (αν και αυτά τα δύο συνυπάρχουν).
Αν αντίθετα θεωρείς πως ο ποδοσφαιριστής αυτός θα έρθει στην Ελλάδα γιά να πάρει "σύνταξη", τότε δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου με την περίπτωσή του και κοιτάς εξ αρχής αλλού.
Προσωπικά εκτιμώ πως ένας τέτοιος παίκτης μόνο να ωφελήσει μπορεί την ομάδα με την εμπειρία και την ποιότητά του, ενώ δεν έχει μέχρι τώρα και κανέναν σοβαρό τραυματισμό.
Κατά συνέπεια, χαλάλι του και ένας τρίτος χρόνος συμβολαίου.
Εδώ στον 34χρονο Γκούμα δώσαμε διετές συμβόλαιο με 400000 ετήσιες αποδοχές.
Και όσο κι αν ο Γιάννης έπρεπε να μείνει στην ομάδα γιά ηθικούς λόγους, το ποσό που δαπανήθηκε γιά την παραμονή του θεωρώ πως είναι υπέρογκο.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ακριβοί στην ζάχαρη και φτηνοί στο αλάτι.
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ζητά 3ετές συμβόλαιο γιά να έρθει στην Ελλάδα.
Στην Γερμανία μπορεί να πήγαινε και με μονοετές.
Αλλά δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε σλιπάκια με γραβάτες.
Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευόμαστε επί ίσοις όροις με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Ισως στο μέλλον να μπορούμε.
Τώρα όμως πρακτικά είναι αδύνατο.

2 σχόλια:

exotrela είπε...

Σωστά,φίλε μου.Είναι αυτά που είχα γράψει περί μεταγραφολογίας.Και που να δεις ακόμα τι βόμβες θα σκάσουν?Το πολύ γέλιο δεν άρχισε ακόμα.

teo είπε...

ΛΕΩ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΧΥΡΟ ΟΝΟΜΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ (ΦΛΑΒΙΟ)...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΟΥ!ΟΥΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!.....