Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Αθλητισμός δεν είναι μόνο μεταγραφές.....



Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 38ος διάπλους του Τορωναίου κόλπου στη Νικήτη Χαλκιδικής κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες αθλητές από όλον τον κόσμο νεαροί και μη.Όλοι όσοι τερμάτισαν είναι νικητές αφού κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να διανύσουν κολυμπώντας την απόσταση 26 χλμ(Καλλιθέα-Νικήτη ).
Αρκετοί αθλητές έσπασαν το όριο των 7 ωρών λόγω ευνοϊκού ανέμου καθώς σε προηγούμενες διοργανώσεις κάτι τέτοιο ήταν θεωρητικά αδύνατο.

Αποθεωτική ατμόσφαιρα για τον πρώτο κολυμβητή που έφτασε μετά από 6 ώρες και 11 λεπτά.Ο Γιώργος Γιαννιτσιώτης που πριν 4 χρόνια κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ,είπε μετά τον τερματισμό του ότι η σημερινή συγκίνηση υπερνικάει τις όποιες αναμνήσεις είχε από το προηγούμενο κατόρθωμα του καθώς ήταν η παρθενική του συμμετοχή στο διάπλου του Τορωναίου κόλπου.Δεύτερος τερμάτισε ο Τσέχος David Chech με χρόνο 6 ωρών και 39 λεπτών,ο οποίος έχει συμμετάσχει στις 5 τελευταίες διοργανώσεις ανελλιπώς και τερματίζει πάντα στους 5 πρώτους.Τρίτος ήταν και πάλι Έλληνας,ο Κώστας Δοβανάς με χρόνο 6 ωρών και 48 λεπτών αντίστοιχα.

Ο 70χρονος Michael kane,γνωστός και ως ο βασιλιάς της Μάγχης(Ντοβέρ-Καλαί) τίμησε για μία ακόμη φορά την διοργάνωση με την παρουσία του καθώς στην ηλικία του άλλοι δεν πάνε καν στη θάλασσα.Και όπως πάντα τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα,ενώ βρήκε το κουράγιο
μετά την πολύωρη προσπάθεια να κάνει χιούμορ με τους συναθλητές του και να ευχαριστήσει τον καιρό για τις ιδανικές συνθήκες που διεξήχθη ο αγώνας.

Αξιοσημείτο επίσης είναι το γεγονός με τον 22χρονό κολυμβητή του Άρη Αναστάσιο Αγαθαγγέλου,ο οποίος στάθηκε πολύ άτυχος στην επιλογή του "βαρκάρη-συνοδού" καθώς οδηγούσε την κούρσα για 4 ώρες.Ο άπειρος συνοδός του αποπροσανατολίστηκε χωρίς να έχει κάποιον να ακολουθεί με αποτέλεσμα να κάνει δύο ολέθριους ελιγμούς(ζιγκ-ζαγκ) και να βγει εκτός πορείας.Αν μεσοπέλαγα παρεκλίνεις έστω και λίγες μοίρες από την πορεία σου αυτό σου στοιχίζει σε αρκετά έξτρα χιλιόμετρα.
Ο νεαρός αθλητής κάλυψε απόσταση μεγαλύτερη από τα 26 χλμ που είναι η νοητή ευθεία (περίπου 34-35)με αποτέλεσμα να φτάσει μακριά από την ακτή του τερματισμού.Η διοργανώτρια αρχή θεώρησε έγκυρη την προσπάθεια του κολυμβητή,ο οποίος ηρωικά αρνήθηκε και κολύμπησε παράλληλα της ακτής μπροστά στα χειροκροτήματα των λουομένων που τον αποθέωσαν.Προληπτικά τον εξέτασε το συνεργείο του ελληνικής ομάδας διάσωσης που έδωσε εθελοντικά το παρών,αλλά ο αθλητής ήταν απλά εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια.Έξαλλοι οι συγγενείς του νεαρού,έψαχναν τον "βαρκάρη" χωρίς όμως να σημειωθεί το παραμικρό.

Σε γενικές γραμμές η διοργάνωση ήταν ακόμα μια φορά άρτια οργανωμένη και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την επίβλεψη του αγώνα το οποίο ήταν μία ευγενική προσφορά της INTERSALONICA.O θεσμός του διάπλου του Τορωναίου κόλπου κάθε χρόνο γίνεται πιο δημοφιλής και αυτό το αποδεικνύει η παρουσία του κόσμου που αγκαλιάζει το γεγονός αλλά και η συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο.

5 σχόλια:

geokalp είπε...

φανταστικό ποστ!

Agobooks είπε...

Αλλά και οι μεταγραφές, δεν είναι κακό, ε; :)

exotrela είπε...

Σε ευχαριστώ,φίλε μου Geokalp.
Και φαντάσου ότι οι φωτογραφίες είναι από κινητό τηλ,και το κείμενο το έγραψα βιαστικά γιατί στο σούρουπο βγήκανε τσάρκα τα κουνούπια.

Οι μεταγραφές είναι το αλατοπίπερο του καλοκαιριού.Αλλά καλό είναι να ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο.

Κώστας είπε...

Συμφωνώ με τον geo...
Πολύ καλό post
Συγχαρητήρια!

Έχω παρατηρήσει ότι τα καλύτερα κείμενα είναι αυτά που γράφονται στα γρήγορα..

Panagiotis είπε...

Ήταν να κολυμπήσω και εγώ, αλλά φοβήθηκαν ότι θα κάνω χρόνο ρεκόρ και δεν με άφησαν... ;ο) έτσι, για να είναι πιό δίκαιος ο αγώνας..