Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Και κάτι άσχετο.....


Βγήκα που λες,Παρασκευή βράδυ και'γω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,πλακώθηκα,ήπια τις μπυρίτσες μου,γιόμισα την κεφάλα μου,και αφού ταξιδεύω με το πρώτο πρωινό για Αθήνα είπα να το πάω με των κατευθείαν.Τι καλύτερο λοιπόν,από το να τρυπώσω σε ένα ίντερνετ καφέ του κέντρου για να χαζέψω καμιά φρέσκια ανάρτηση στον καθημερινό μας νταλγκά"τρίτο μάτι" και να δώ αν επιτέλους υπέγραψε ο Λυμπερόπουλος.Σαν την Τροία και αυτός,απόρθητος.

Anyway,μπαίνω που λες και βλέπω τα τεκτενόμενα τα οποία ήταν στάσιμα.Παραδίπλα μου,ένα ζευγαράκι να χαριεντίζεται και το κοριτσάκι να στάζει μέλι και να παρακαλάει τον τυπάκο να πάνε να κοιμηθούνε αγκαλίτσα και ξέρω'γω.Ο μάγκας ανένδοτος,παίζει μόνος του Counter strike,παιχνίδι στρατιωτικό όπου έχεις στόχο,όπλα και σκοτώνεις αντιπάλους και ξέρω'γω.Και εκεί μου ήρθε ο οίστρος να μοιραστώ την απορία μου μαζί σας,ελέω στασιμότητας αναρτήσεων,και ρωτάω τι γίνεται με την σημερινή νεολαία?Μάλλον δεν την απασχολούν τα ίδια ενδιαφέροντα όσο και εμάς στην ηλικία τους.Τριαντάρης εγώ,20άρια αυτοί και δεν άντεξα,τους έβγαλα φωτό διακριτικά(χωρίς φλας) για να καταλάβετε τι εννοώ.Έλεος δηλαδή,το κείμενο που γράφω(λόγω μπύρας) μου πήρε καμιά ώρα και ο μάγκας ακάθεκτος(counter strike),μέχρι που το κοριτσάκι προσκύνησε στον πάγκο.Και μπήκα στην διαδικασία σύγκρισης σε ένα γενεολογικό χάσμα περίπου 10 ετών καθώς o αδερφός μου με περνάει 10 χρόνια και είχα πληθώρα γενεών να συγκρίνω.

Τον ρώτησα πάνω στη κουβέντα,όντας πιο έμπειρος κοινωνικά την κατεύθυνα εκεί που ήθελα,τι ομάδα υποστηρίζει και γενικά πόσο ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα.Η απάντηση δεν έχει σημασία(τι ομάδα) αλλά αυτό που έβγαλα συμπέρασμα σκέφτηκα ότι μπορεί να έπεσα στην περίπτωση.Έκανα που λες,ένα επιτόπιο γκάλοπ και με τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες και αυτό που παρατήρησα ήταν απογοητευτικό.Καπάκι μου ήρθε στο νου το καινούριο σουξέ του Πετρέλη περί τη γενιά του facebook και τα λοιπά και την άκουσα stereo.


Αλλάξανε τα δεδομένα,μάγκες.Αυτά που ξέραμε τείνουν να μοιάσουν την καρέτα καρέτα της μεσογείου.Και η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει κίνητρο για να παρακολουθήσει ο νεολαίος αυτά που στην ηλικία τους μας συνεπαίρναν.Το εφηβικό καγκουριλίκι,την "αλητεία" του γηπέδου την έχει κλέψει το internet και το playstation δυστυχώς,και έχει χαθεί η αίγλη και το ενδιαφέρον του αθλητισμού ανεπιστρεπτί.Μην ξεγιελέστε με τα νούμερα των εισιτηρίων και τις γεμάτες(καλά θα ήταν)κερκίδες.Υπάρχει πρόβλημα.Καλό το μικρόβιο του διαδυκτίου(όλοι όσοι το διαβάσατε είστε φορείς) αλλά σε έναν βαθμό.Υπάρχει ο αθλητισμός,το φλερτ,η εντός λογικής διασκέδαση η οποία δεν συγκρίνεται με την αποβλάκωση του διαδικτύου.


Πάρτε το σαν παρένθεση στην νεκρή αθλητικά περίοδο και παραθέστε τις απόψεις και τα σχόλια σας για ένα ερώτημα το οποίο αναφέρεται μελλοντικά.


ADIOS

7 σχόλια:

ckoutros είπε...

Πολυ λιομιδι το παιδι.
Αφηνει τη γκομενα για το Counter ;;;
Ελεος. Εγω που βρισκομαι σε αυτη περιπου την ηλικια, σου λεω οτι καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Προτιμουν να παιξουν Pro στο internet cafe παρα να ερθουν γηπεδο.

zagr είπε...

Η κάθε εποχή έχει τα δικά της ήθη και είναι λάθος να την κρίνουμε εξ ιδίων.
Στη δική μου εποχή είχαμε τα ηλεκτρονικάδικα (πάκμαν κλπ), σήμερα έχουν τα internet-café.
Σε ότι αφορά το σεξ, οι ορμές του 20άρη είναι διαφορετικές από του 30άρη, 40άρη κλπ. Ο 20άρης, θα κάνει τη φάση του με τη γκόμενα και θα βαρεθεί γρήγορα. Ο μεγαλύτερος, έχει ισχυρότερες ορμές και παθιάζεται περισσότερο. Γι` αυτό το λόγο, κατά τη δική μου άποψη, ζηλεύουμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, παντρεμένοι (κυρίως) και μη, το πιτσιρικά της φωτογραφίας.
Στα 17 μου θυμάμαι, είχα μία γκομενίτσα και τη βγάζαμε σε καφετέριες και παρκάκια. Κάποια στιγμή γνώρισα έναν τύπο (γύρω στα 30), ο οποίος με είχε δει με την κοπελιά και στην κουβέντα με ρώτησε αν την είχα «φάει». Εγώ μέχρι τότε, δεν το είχα πετύχει αλλά δεν τρελαινόμουν κιόλας. Είχα τους κολλητούς μου, τη μπάλα, την ΑΕΚ, τη σκεπαστή κλπ. Αυτός όμως επέμενε και θυμάμαι που μου είχε τονίσει ότι, αν δεν το κάνω τώρα θα το κάνει κάποιος άλλος, τι περιμένω και τα γνωστά…
Μετά από χρόνια, κατάλαβα τι πραγματικά εννοούσε και πόσο έτρεχαν τα σάλια του εκείνες τις φορές που μας έβλεπε.
Η κάθε γενιά λοιπόν έχει την ταυτότητά της και είναι λάθος να την υποτιμούμε. Άλλωστε, η περίφημη γενιά του `68, ή του πολυτεχνείου στην Ελλάδα, δεν ήταν αυτές που θα φτιάχνανε τον κόσμο; Σήμερα, καθημερινά φαίνονται τα έργα τους. Είστε περήφανοι για αυτούς;
Εγώ πάντως όχι…

Panagiotis είπε...

@exotrela,
βλέπεις τι παθαίνεις για να πίνεις μπύρες? Πιές τσίπουρο, χωρίς συντηριτικά και το κεφάλι σου θα είναι μιά χαρά. Άσε που η μπύρα σε φέρνει κατούρημα. Εγώ κάνω το εξής: Πίνω τσίπουρο και μπύρα μαζί για να μην έχω προβλήματα. -Καλά τον Μάϊο που ήμουν κάτω πρέπει να ήπιαμε το μισό απόθεμα μπύρας της Χαλκιδικής. Έφταιγε η απεργία των βυτίων, χωρίς βενζίνη δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Και τι να κάνεις, άντε να πάμε να πιούμε τίποτα..

@n_cave,
πρέπει να είμαστε ίδια ηλικία πάνω κάτω, κόβοντας και από το όνομά σου... Το πάκμαν το τσάκιζα και εγώ θυμάμαι Αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι όταν βλέπαμε κανένα κοριτσάκι, η προσοχή από το πάκμαν στρεφόταν αλλού. Ενώ τώρα δεν την βλέπω αυτή την "περιστροφή" κεφαλής από τους 20άρηδες όταν περνά κανέα θηλυκό. Έφυγα σχετικά μικρός και δεν μένω Ελλάδα για να το βιώνω καθημερινά, ίσως να είμαι λάθος, αλλά έρχομαι 2 - 3 φορές το χρόνο και βλέπω τους πιτσιρικάδες να έχουν διαφορετικά γούστα.
Πάντως οι 40φεύγα, προλάβαμε την Ελλάδα και ως μπανανία... Ήταν ωραία πάντως. Πηγαίναμε Χαλκιδική με το μηχανάκι και ήταν ολόκληρη ιστορία για να κάνουμε 40 χιλιόμετρα. Τώρα πετάγομαι Τρίγλια-Θεσσαλονίκη έτσι για ένα καφεδάκι και χωρίς να τρέχω. Άλλαξα το θέμα λιγάκι...

Κώστας είπε...

Καλό καλοκαίρι!

teo είπε...

Απλα τα παιδάκια έχουν πολύ φάση!Ααπό την μια μεριά καλό από την άλλη τα λυπάμαι.Δεν φταίνε αυτά εμείς τα μάθαμε έτσι.Φοβάμαι πως θα τ
α βρούν μπαστούνια στην ζωή.
Τι Παναγιώτη μηχανάκη?μμμμμμμμμμ!μια χαρά.εγώ ποδαρόδρομο και ωτο-στοπ!

κώστα φαγώθηκες με το καλό καλοκαίρι!Για μένα τελος από αύριο δουλειά!

Κώστας είπε...

Χαχαχαχαχα
Τέλος το καλοκαίρι teo?
Θα πήξεις!!
Τελευταίος θα πάω εγώ!!

Καλό σου χειμώνα τότε!!

Panagiotis είπε...

@teo,
καλά κλασσικά ωτοστόπ και ποδαράδα, να μην τα ξεχνάμε. Και το μηχανάκι όταν είχε 3 επάνω, στις ανηφόρες ήθελε... άσε.. τι να σου λέω :-) Διακοπούλες βλέπω κάνατε ρε κουφάλες.. εγώ ο κακομοίρης ήρθα Ελλάδα για 3 βδομάδες και αντί να γυρνάω δούλευα. Τώρα, εντάξι, κάναμε και τις τσάρκες μας, να μην είμαστε και υπερβολικοί...

Πάντως αν και προτιμώ χειμώνα παρά καλοκαίρι, καλό καλοκαίρι σε όλους