Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Τίγρης καλεί ντέμη

Και ξαφνικά προέκυψαν ειδήσεις στην ΑΕΚ. Πραγματικές ειδήσεις. Γιατί μεταγραφές τύπου Ρίκα (μου θυμίζει το τραγούδι ρί-κο ρί-κο-κο, Κατσουράνηδες άλλωστε, δε βγαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα), Μαϊστόροβιτς (η ηλικία του και το βιογραφικό του γιατί μου θυμίζουν Αρουαμπαρένα; και με euro στην πλάτη παρακαλώ), Σάχα (εντάξει, το 2002 κορυφαίος στην Αργεντινή, αλλά από τότε πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια και είναι και στα μαχαίρια με τον προπονητή του)…

Κακά τα ψέματα, ο Ντέμης είναι 5 χρόνια πρόεδρος και δεν είδαμε τίποτε. Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να του ανήκει, αλλά αυτό δε λέει κάτι, δεδομένης της μπάλας που έπαιξε η ΑΕΚ και των επιλογών του.

Το προφίλ που παρουσίασε αυτά τα χρόνια, τόσο αυτός όσο και οι άνθρωποι που είναι πίσω του και του εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους, δεν ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πας ποτέ με κουστούμι στη ζούγκλα. Ούτε είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι θα αλλάξεις μόνος σου την κατάσταση του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τις κάμερες, τις μηνύσεις σε οπαδούς, τον αποκλεισμό των οπαδών στα εκτός έδρας, τους security στο γήπεδο (με το αζημίωτο φυσικά, χώρια τα έξοδα του ΟΑΚΑ), τις ωραίες δηλώσεις περί οράματος και κάθαρσης κλπ.

Αλλά και οι επιλογές του δεν ενθουσίασαν. Αν και άνθρωπος του ποδοσφαίρου και με θητεία στην Ιβηρική, δυστυχώς δεν εκτίμησε σωστά το ποιόν του Σάντος και Φερέρ (αν και σίγουρος για την αξία τους, τόσο πολύ, που παγίδεψε και τους άλλους, βλέπε Μουνιόθ, Πεσέιρο κλπ).

Με αλλαγή 180 μοιρών στη φιλοσοφία, κατέληξε να αγοράζει τους 33άρηδες και 35άρηδες ποδοσφαιριστές που οι άλλοι έδιωχναν, για να χτίσει υποτίθεται ομάδα… της μίας σαιζόν!

Ο πρώην οπαδός - ποδοσφαιριστής – συμπαίκτης δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να πετύχει σαν πρόεδρος. Οι ποδοσφαιριστές δεν τον είδαν ποτέ ως πραγματικό αφεντικό. Νωπά άλλωστε να γεγονότα των πλέϋ οφ.

Τέλος, απέδειξε τόσο αυτός όσο και οι αόρατοι επενδυτές, ότι η ενσάρκωση του ονείρου του νέου γηπέδου και προπονητικού, δεν ήταν τα ατού τους. Για έργα τόσο σημαντικά, που απαιτούν και πολιτική βούληση, δεν έδειξαν ικανοί να τα χειριστούν. Με αντιφάσεις στις δηλώσεις «θα κάνω το γήπεδο όπου θέλουν οι οπαδοί» και μίζερη συμπεριφορά απέναντι στο γραφειοκρατικό μηχανισμό της πολιτείας, ο οποίος για να κινηθεί, απαιτείται λάδι σκληρό και βρώμικο, (σαν το ορυκτέλαιο από την Ουκρανία), όχι μόνο δεν πέτυχε τίποτε αλλά προκάλεσε και εμφύλιο.

Κακά τα ψέματα Ντέμη, η μοναδική σου προσφορά ήταν το άρθρο 44. Πράγματι, τότε είχες το λαϊκό έρεισμα να κινήσεις τους μηχανισμούς, σε βοήθησε και το αμαρτωλό παρελθόν των προκατόχων σου, υπήρχε και το νομικό υπόβαθρο. Αλλά από τότε, έκανες την αυτοκριτική σου; Και αν ναι, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις την ΑΕΚ να σταθεί στο σήμερα, που στο γνωστό μπαμπούλα που το διαφεντεύει ήρθε να προστεθεί και η MIG ομάδα;

Το προφίλ σας και το μπάτζετ που δείχνετε να τοποθετείτε, εμένα πάντως με τρομάζουν. Και εκλιπαρούσες μέχρι τελευταία στιγμή το Ριβάλντο να μείνει, για ποιο λόγο; Για να σας τσακίσει ο μπαμπούλας; Ή για να σου πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου στα 37 του και με την εμμονή να θέλει να παίζει σε όλα και σε ολόκληρα τα 90λεπτα; Πολύ φοβούμαι ότι ο Ρίμπο και με σένα θα χωρίσει επεισοδιακά.

Μακάρι να διαψευστώ. Ειλικρινά μακάρι για την τρέχουσα σαιζόν…

Και να που ένα πρωί ακούω στην ΕΡΑ την ιαχή του Τίγρη. Ο άνθρωπος με τους 2 συνεχόμενους τίτλους. Που την εποχή του η ΑΕΚ δεν υπήρξε φτωχός συγγενής. Που είδα για πρώτη φορά - και δεν το ξανάδα φυσικά - να παίρνει κάλπικο πέναλτυ στο 90φεύγα και να παίρνει το ματς (κάτι που βλέπουμε κάθε χρόνο να συμβαίνει από τους αντιπάλους μας). Που ένας διαιτητής τον έσφαξε σε έναν τελικό Κυπέλου και μετά είδε το Χριστό φαντάρο. Με επιλογές που έδειξαν ποδοσφαιρική οσμή. Με γνωριμίες που έφεραν στην ΑΕΚ το μεγαλύτερο όνομα της χρονιάς (Κωστής), χωρίς απαραίτητα να δώσει και τα περισσότερα χρήματα.

Με λίγα λόγια, με το… άρωμα της ζούγκλας.

Και με καλύτερη παρέα αυτή τη φορά. Που θα του δώσει το πολιτικό ανάστημα να κάνει και τα έργα που περιμένουμε και που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει (μέμπερς, μπουτίκ κλπ). Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, κάτι ξεχασμένο στις μέρες μας (γουστάρω το γήπεδο να ονομαστεί «Αγία Σοφία» αλλά προς Θεού, να μην είναι μόνο 32.000 θέσεων).

Ντέμη, σε ευχαριστούμε που παράτησες την καριέρα σου στο εξωτερικό, αλλά και την οικογενειακή σου γαλήνη για την ΑΕΚ. Που έσωσες την ΑΕΚ. Που αγάπησες ειλικρινά την ΑΕΚ, τόσο που μάλλον σαν τη Μήδια της έκανες κακό.

Κύριε Μελισσανίδη, σε περιμένουμε! Και αν από την είδηση που διέρρευσες περιμένεις (ωσάν πολιτικός) τις αντιδράσεις για να κινηθείς ανάλογα, διάβασε σε παρακαλώ και τούτα τα φτωχά λόγια.

2 σχόλια:

Μπλέκ είπε...

ΣΥΝΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥΜΟΥ /ΜΕΛΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ/.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Lexaionarios είπε...

ΕΔΩ ΚΑΝΑΝΕ ΠΙΣΩ, ΟΙ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ"....

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ???