Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Το ευρωπαικο μπασκετ αλλαζει στα προτυπα του ΝΒΑ ...


Οπως διαβαζουμε στο sport-fm το ευρωπαικο μπασκετ θα εξαμερικανιστει ...

Την απόφαση για ιστορικές αλλαγές στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ πήρε η ΦΙΜΠΑ στο τελευταίο της συμβούλιο που διεξήχθη στη Γενεύη. Μέλημα των ανθρώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ είναι να εναρμονιστούν οι κανόνες που ισχύουν τώρα στην Γηραιά Ήπειρο με εκείνους του ΝΒΑ.

Ειδικότερα από την 1η Οκτωβρίου του 2010, μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Τουρκίας αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα. Το τρίποντο από τα 6,25 θα πάει στα 6,75, ενώ όταν γλιστράει ή πέφτει κάτω κάποιος παίκτης που έχει στην κατοχή του την μπάλα δεν θα σφυρίζονται βήματα.

Από εκεί και πέρα η χρήση των αγκώνων απαγορεύεται, καθώς μπορεί να επισύρει τεχνική ποινή. Επίσης αλλάζει το χρωματιστό της ρακέτας, το οποίο πλέον θα έχει τραπεζοειδές σχήμα. Τέλος ανακοινώθηκε πως από το 2009 θα διεξάγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Πρωταθλητές όλων των Ηπείρων.

Αυτο πιστευετε θα βοηθησει το ευρωπαικο μπασκετ, θα το κανει πιο θεαματικο ;;;

1 σχόλιο:

X-myalismenos είπε...

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων είναι μιά ενδιαφέρουσα προοπτική αλλά θα πρέπει να δούμε χρονοδιαγράμματα και συμμετοχές.
Οπως είναι το αθλητικό καλεντάρι, οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ πιεσμένες.
Γιά του ΝΒΑ δεν το συζητάω καθόλου.
Τώρα γιά τις επιμέρους αλλαγές στους κανονισμούς θα δούμε.
Ειδικά η μετάθεση του τρίποντου στα 6.75 φαίνεται εκ πρώτης όψεως να ευνοεί τις ζώνες στην άμυνα και τις ομάδες ποθ έχουν καλή ρακέτα στην επίθεση.
Τα υπόλοιπα δεν πολυέχουν σημασία γιά μένα.