Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Τρίτο μάτι στην Primera



Καλησπέρα και καλή...παρέλαση
Δεν ξέρω γιά την Ελλάδα, πάντως στην Ι(θ)πανία οι παρελάσεις δεν είναι τόσο συνηθισμένες.
Ειδικά φέτος τα φαβορί δεν κάνουν παρέλαση στο πρωτάθλημα - και με τέτοια χάλια πώς να κάνουν δηλαδή;
Μαδρίτη και Μπαρσελόνα έχουν αποδωθεί σε ένα γιγαντιαίο κυνήγι μπανανόφλουδας και είναι τυχερές που Σεβίλη και Βαλένθια παρουσιάστηκαν πολύ κάτω απ το αναμενόμενο γιατί αλλοιώς το πρωτάθλημα θα αποτελούσε γι αυτές μιά...γλυκιά ανάμνηση.
Υπάρχει βέβαια και η Βιγιαρεάλ, μόλις 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή εννιά στροφές πριν το τέλος, αλλά δυστυχώς γι αυτήν η φανέλα της είναι πολύ ελαφριά γιά να πιστέψει και να κυνηγήσει έναν τίτλο που με βάση την συνολική της εικόνα στο πρωτάθλημα θα εδικαιούτο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει στρογγυλοκαθήσει εδώ και 6 αγωνιστικές στην τρίτη θέση 2 βαθμούς πίσω απ την Μπάρσα και αφού την νίκησε γιά δεύτερη φορά φέτος περιμένει απλά ένα στραβοπάτημά της γιά να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση.
Πίσω της Ατλέτικο και Εσπανιόλ...αναστενάζουν.
Η πρώτη θα ταξιδέψει τώρα στο Μαδριγάλ, έχοντας στις αποσκευές της ένα σπουδαίο διπλό, αυτό που κατάκτησε στην τελευταία αγωνιστική στο Σάντσες Πισχουάν επί της Σεβίλης.
Τον τελευταίο μήνα η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε έδειξε να αποκτά μιά σταθερότητα και μένει να δούμε αν είναι ικανή να πετύχει κι άλλα μεγάλα αποτελέσματα, εκτός απ την νίκη της επί της Μπάρσα και το διπλό στην Ανδαλουσία.
Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω γιατί η άμυνά της είναι αστεία, αλλά μπροστά όταν οι Φορλάν και Κουν έχουν κέφια, δεν υπάρχουν πολλές άμυνες να τους αντισταθούν.

Η Ανδαλουσία βγάζει πρωταθλητή

3 απ τις 4 εκπροσώπους της Ανδαλουσίας στο φετινό πρωτάθλημα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε Μαδρίτη και Μπάρσα.
Σεβίλη, Αλμερία και Μπέτις έχουν κερδίσει στην έδρα τους την ομάδα του Σούστερ, ενώ οι δύο πρώτες έφεραν ισοπαλία στο «σπίτι» με τους blaugrana.
Τώρα η Μπάρσα ταξιδεύει και πάλι εκεί γιά να αντιμετωπίσει την Μπέτις.
Την Μπέτις που πέρυσι με εκείνο το γκολ του Σόμπις στο Camp Nou της στέρησε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ράϊκαρτ έφτασε στους 4 βαθμούς απ την κορυφή εκμεταλευόμενη κυρίως τα στραβοπατήματα της Μαδρίτης (κάποια εντελώς απρόσμενα) παρά την δικιά της καλή απόδοση.
Σους 4 τελευταίους αγώνες η Μπάρσα κατέκτησε μόλις 4 βαθμούς, χάνοντας κατά σειρά από Ατλέτικο στο Καλντερόν, Βιγιαρεάλ στο Camp Nou ενώ πέταξε και δύο βαθμούς στην Αλμερία.
Η μόνη νίκη, είναι αυτή της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ιδιαίτερα ανίσχυρη τον τελευταίο καιρό Βαγιαδολίδ.
Η άμυνα της Μπάρσα έχει τα χάλια της το τελευταίο διάστημα και είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι δύο δοκάρια (το γκολ πάντως προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτυ).
Αλλά και μπροστά με δεδομένη την απουσία των Μέσσι, Ντέκο και Ροναλντίνιο (του καλού εννοώ, αυτού που έχουμε να δούμε τα τελευταία δύο χρόνια... ) τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.
Αν δεχτούμε σαν δεδομένο πως η Μπάρσα έχει αρχίσει να δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε αγώνα θα πρέπει να βάζει παραπάνω από δύο γιά να κερδίζει.
Το ζήτημα είναι πως απέναντι σε ομάδες που δεν ανοίγονται ιδιαίτερα αυτό μοιάζει να ναι πολύ δύσκολο χωρίς επιτελικά χαφ, ιδιαίτερα εκτός έδρας.
Αρα προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν φύγει απ την Ανδαλουσία με μιά ακόμα ισοπαλία...
Μιά μέρα μετά, η Μαδρίτη υποδέχεται στο Μπερναμπέου την Σεβίλη.
Το 2008 μπήκε με το...αριστερό γιά τις μερέγκες.
Μετά το Copa del Rey και την Μαγιόρκα, ήρθε η Ρώμα να πετάξει έξω και απ το Champions League την ομάδα του Ραμόν Καλντερόν που είχε θέσει σαν στόχο φέτος το τρέμπλ.
Εμεινε λοιπόν μόνο το πρωτάθλημα.
Μόνο κι εκεί από την ευφορία του διπλού στο classico και του μετέπειτα +9, αρχικά είχαμε την μείωση της διαφοράς στους δύο βαθμούς απ την Μπάρσα, μετά την αύξηση στο +7 και τώρα ξανά την μείωση στους 4.
Είναι αλήθεια πως στον πρώτο γύρο η Μαδρίτη μάζεψε υπερβολικά πολλούς βαθμούς ακόμα και σε παιχνίδια που με βάση την απόδοσή της δεν εδικαιούτο.
Οπως είναι αλήθεια πως στον δεύτερο γύρο πετάει βαθμούς που κανείς δεν θα περίμενε.
Εχει ήδη σημειώσει δύο ήττες στο Μπερναμπέου με Χετάφε και Βαλένθια και πλέον ούτε ο...ανίκητος Ικερ Κασίγιας εμπνέει εμπιστοσύνη.
Τώρα αντιμετωπίζει την Σεβίλη μιά ομάδα που δεν τρομάζει ούτε απ το όνομα ούτε απ την έδρα του αντιπάλου της και που σίγουρα θα έχει λιγότερο άγχος.
Και οι δύο προέρχονται από εντός έδρας ήττες από Βαλένθια και Ατλέτικο όπως είπαμε παραπάνω.
Ο Σούστερ γνωρίζει πως με ένα νέο στραβοπάτημα θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες, αφού αμέσως μετά ταξιδεύει στις Βαλεαρίδες γιά να αντιμετωπίσει την Μαγιόρκα, μιά ομάδα που πάντα δημιουργεί προβλήματα στους πρωτευουσιάνους και φέτος τους έβγαλε έξω απ το κύπελλο.
Πάντως είναι γεγονός πως χωρίς τον Ρουντ (ο οποίος θα λήψει μέχρι το τέλος της σεζόν) η Μαδρίτη έχασε το εύκολο γκολ...

Η νυχτερίδα «δαγκώνει» 3 φορές

Περίπου 3 μήνες πήρε στον Κούμαν να μαζέψει τα συντρίμια της φετινής Βαλένθια.
Μιάς ομάδας με πλήρες και ποιοτικό ρόστερ που παρουσίασε τραγική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.
Ολα βέβαια είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρουν μερικά πράγματα που δεν εξηγούνται ούτε...μεταφυσικά.
Καλά να δέχεται 5 γκολ απ την Μαδρίτη στο Μεστάγια, καλά να δέχεται 3 απ την Μπάρσα, αλλά να δέχεσαι άλλα 3 απ το Μπιλμπάο στην έδρα σου δεν καταπίνεται με τίποτα.
Εχω την εντύπωση πως ο Φλόρες κάτι...κακό έκανε εκεί, ανακάτεψε τα μπουκαλάκια και στο τέλος τους έκαψε.
Οπως και να χει η «νυχτερίδα» επέστρεψε.
Αρχικά έβγαλε έξω απ το κύπελλο την Μπάρσα κερδίζοντάς την μεσοβδόμαδα στο Μεστάγια με 3-2 και 3 μέρες μετά ξαναχτύπησε κερνώντας άλλα 3 γκολ την Μαδρίτη μέσα στο Μπερναμπέου.
Ακόμα δεν δείχνει να είναι απόλυτα στα καλά της εμφανίζοντας μεγάλα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της, αλλά η βελτίωση είναι αισθητή.
Η ψυχολογία της είναι στα ύψη, η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου εφικτή (θα αντιμετωπίσει την πολύ αξιόλογη πάντως Χετάφε στον τελικό), ο Κούμαν πιά αισθάνεται σίγουρος.
Στο πρωτάθλημα μάλλον δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει κάτι και αυτό είναι το επικίνδυνο.
Παίζει πιά χωρίς κανένα άγχος και προβλέπω να είναι η ομάδα του...στοιχήματος στο επόμενο διάστημα.
Να σημειώσω πως δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Camp Nou γιά το πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο με μαζική άμυνα έφυγε με ισοπαλία από εκεί.
Είναι ικανός ο Κούμαν μετά το κύπελλο να στερήσει και το πρωτάθλημα απ την ομάδα της καρδιάς του;
Μένει να το δούμε...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω στον Κούμαν...Και επίσης συμφωνώ ακριβώς με όσα λες για τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες

X-myalismenos είπε...

Εγώ πάλι δεν τον πολυπιστεύω.
Πουθενά όπου δούλεψε δεν με έχει εντυπωσιάσει.
Αλλά με τέτοιο υλικό είναι δύσκολο να μην καταφέρεις να κάνεις τουλάχιστον 1-2 μεγάλες νίκες.
Οταν φυσικά "στραγγίξεις" απ τα κακά φίλτρα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον έκραζα μέχρι που έκανε την πορεία με την Μπενφίκα.Αλλα μου αρέσει το 4-3-2-1 του

X-myalismenos είπε...

Εξαρτάται απ το υλικό.
Σ αυτή την Βαλένθια με τους βραχύσωμους επιθετικούς (ο Μοριέντες φέτος δεν παίζει σχεδόν καθόλου και ο Αριθμέντι συνήθως έρχεται απ τον πάγκο, γιά τον δε Ζίγκιτς ούτε λόγος...)δεν νομίζω πως αυτό το σύστημα είναι ενδεδειγμένο.
Πολύ δε περισσότερο όταν δεν υπάρχει επιτελικό χαφ...
Η διαφορά είναι πως επιτέλους η Βαλένθια έκλεισε τις αμυντικές της τρύπες

Lexaionarios είπε...

ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΞΑΡΧΙΩΤΗ ,ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΑ ....
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΟΥΜΑΝ ΠΑΝΤΩΣ

X-myalismenos είπε...

Ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια.
Οσο γιά τον Κούμαν μένει να τον δούμε του χρόνου (εφ όσον μείνει στην Βαλένθια) που θα έχει ξεκινήσει την σεζόν απ την αρχή ;-)