Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

FA Cup-Το Κύπελλο έχει τις δικές του ιστορίες




Λίβερπουλ


Το πιό διάσημο κτίριο της πόλης Το Royal Liver Building
Με το έμβλημα της πόλης, το μυθικό πουλί Liver Bird που έδωσε το όνομά του στην πόλη
"Today the Royal Liver Building is one of the most recognisable landmarks in the city of Liverpool and is home to two fabled Liverbirds that watch over the city and the sea. Legend has it..."Ο θρύλος έλεγε ότι αν τα δυό πουλιά πετάξουν και φύγουν η πόλη θα πάψει να υπάρχει.
Αλλά, όσο η ομάδα της Λίβερπουλ πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα, φαινόταν καταδικασμένη να μην μπορεί να πάρει το Κύπελλο. Μέχρι το 1965 είχε πάρει 6 φορές το πρωτάθλημα σε 73 χρόνια ιστορίας, αλλά είχε μόνο ήττες στους 2 Τελικούς Κυπέλλου που είχε φτάσει
Ο θρύλος με τα μυθικά πουλιά πήρε και ποδοσφαιρική χροιά. "Οσο έμεναν τα πουλιά στην κορυφή του κτιρίου η Λίβερπουλ δεν θάπαιρνε ποτέ το Κύπελλο"
Ο Σάνκλυ δεν καταλάβαινε από τέτοιους θρύλους, και καθώς η Λίβερπουλ προχώραγε προς το Γουέμπλεϋ, όλοι ελπίζανε Στον Ημιτελικό πέρασε και την Λέστερ Σίτυ, παρά την φοβερή απόδοση του τότε τερματοφύλακά της-κάποιου Gordon Banks!
Τελικός-κι άλλο μεγάλο όνομα Η Ληντς του Ντον Ρέβι Κατάμεστο Γουέμπλεϋ, Πρωτομαγιά του 1965 Σκληρό ματς, και τραυματισμός του μπακ Ρότζερ Μπάϋρν-σε μιά εποχή που δεν υπήρχαν αλλαγές, και τυπικά μόνο παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.
Τελικό σκορ στα 90 λεπτά. 0-0 Παράταση-η πρώτη, μεταπολεμικά Και στο τρίτο λεπτό της η Λίβερπουλ θα σκοράρει, -όταν ο τραυματίας Μπάϋρν, παίζοντας έξω αριστερά θα βγαλει σέντρα-και ο Ρότζερ Χαντ θα σκοράρει με κεφαλιά
Αλλά, δεν περνούν δυό λεπτά και η Ληντς ισοφαρίζει-με την μυθική μορφή του αρχηγού της, του κοκκινομάλλη Μπίλλυ Μπρέμνερ
Πάλι είναι γραφτό να μην πάρει Κύπελλο η Λίβερπουλ; Οχι, τελικά. Επτά λεπτά πριν τελειώσει είναι η μέρα του ..Αη Γιαννιού! Κατά μετάφραση, του Σκωτσέζου μέσα δεξιά Ιαν Σαιντ Τζών! Φορώντας την κόκκινη φανέλα με το ίδιο μυθικό πουλί και σήμα της ομάδας. Κεφαλιά, γκολ
Οταν ακουστεί η λήξη - η Λίβερπουλ είναι Κυπελλούχος! Το σηκώνει-το πιστεύουν όλοι οι Λιβεπούντλιανς πλέον, εντός και εκτός Γουέμπλεϋ.
Και ο θρύλος;Την ημέρα εκείνη, που ήταν σίγουρο ότι όλη η πόλη θα ερημώσει, καθώς όλοι οι κάτοικοι θα ήταν κολλημένοι στους ασπρόμαυρους τηλεοπτικούς δέκτες τους, και την ώρα του αγώνα, διάλεξαν οι υπάλληλοι του δήμου, που δεν ήξεραν τον θρύλο (ή που, ίσως, τον ήξεραν και ακριβώς γι'αυτό!) να κατεβάσουν τα πουλιά από το βάθρο τους γιά βάψιμο και κάποιες απαραίτητες εργασίες! Ετσι τα όταν τα πουλιά "πέταξαν" γιά λίγο-η Λίβερπουλ σήκωσε το Κύπελλο!
Και η Προφητεία είχε πλέον εκπληρωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: