Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Λίβερπουλ!


Επιτέλους! Να γελάσει λίγο και το χειλάκι ημών των φίλων της Λίβερπουλ, που τα τελευταία χρόνια το μόνο που ζητάμε είναι την επιστροφή της ιστορικής μας ομάδας στην κορυφή της Premier League. Φέτος η Λίβερπουλ δείχνει ικανή να το παλέψει μέχρι τέλους. Θα τα καταφέρει; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Πάντως το πρώτο βήμα έγινε. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού (19 ματς) του πρωταθλήματος, οι κόκκινοι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής έχοντας όμως μόλις ένα βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Τσέλσι και 7 βαθμούς από την τρίτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει 2 ματς λιγότερα (17).



Σε αυτόν τον πρώτο γύρο αξίζει να μνημονεύσει κανείς πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η σταθερότητα της Λίβερπουλ, η οποία για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δείχνει ικανή να μην ζαλίζεται από το ύψος της πρώτης θέσης. Η διαφορά της από τους διώκτες της θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, ωστόσο η παθογένεια των εντός έδρας ισοπαλιών (συχνά με 0-0) δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη. Η Λίβερπουλ είχε όμως φέτος την ικανόητητα να στραβοπατάει τις αγωνιστικές εκείνες που πετούσαν βαθμούς και οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου, ενώ ταυτόχρονα το αήττητό της στα ντέρμπι απέναντι σε Τσέλσι, Μάνστεστερ και Άρσεναλ (νίκη, νίκη και ισοπαλία αντίσοιχα) την έχουν κρατήσει στην κορυφή και μαρτυρούν ότι πρόκειται για ομάδα με χαρακτήρα. Οι κόκκινοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την απουσία του Τόρες από κάποια παιχνίδια καθώς οι Τζέραρντ, Κούιτ και Κιν τράβηξαν το κουπί στο σκοράρισμα, ενώ ήρθαν και λύσεις από τον πάγκο με Μπεναγιούν και Μπαμπελ να δίνουν σημαντικές βοήθειες.



Η Τσέλσι εμφανίζεται αρκετά σταθερή με ικανότητα να παίρνει νίκες στα ματς με τις ομάδες που θεωρητικά είναι κατώτερες από εκείνη. Ωστόσο η κακή της επίδοση στα ντέρμπι (πήρε μόνο μια ισοπαλία στα ματς με Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ) την έφερε στη 2η θέση. Απ'ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, θεωρείται βέβαιο ότι οι μπλε του Λονδίνου θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους. Στηρίζονται στον αναγεννημένο Ανελκά που βομβαρδίζει ακατάπαυστα τις αντίπαλες εστίες, αλλά και στον πάντα σημαντικό Λάμπαρντ που βοηθά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία.



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν καθώς είχε απουσίες (Κριστιάνο Ρονάλντο κ.ά.), ενώ πρέπει να θυμηθούμε ότι και πέρυσι είχε μέτριο ξεκίνημα αλλά στο τέλος στέφθηκε πρωταθλήτρια. Με τον Φέργκιουσον στον πάγκο και μια πλειάδα αστέρων, στην οποία προστέθηκε φέτος ο Μπερμπάτοφ, οι μπέμπηδες μοιάζουν και φέτος το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Πάντως φέτος θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο καθώς Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι αρκετά πιο δυνατές.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη νεοφώτιστη Χαλ Σίτι που εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής, καταλαμβάνοντας την 7η θέση μετά από 19 αγώνες. Η Χαλ ξεκίνησε τη σεζόν σαν ομάδα-πυροτέχνημα βρισκόμενη πολλές φορές στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, αλλά τελικά πείθει ότι είναι σταθερή και καλή ομάδα. Αξέχαστες θα μείνουν στους φίλους της μικρής Χαλ οι εμφανίσεις της ομάδας τους μέσα στις έδρες των τριών μεγάλων του πρωταθλήματος (νίκη μέσα στην έδρα της Άρσεναλ με 2-1, ισοπαλία με 2-2 στο Ανφιλντ και ήττα με 4-3 στο Ολντ Τράφορντ). Η Χαλ στηρίζεται κυρίως στον φορμαρισμένο Ζεοβάνι, αλλά και σε έμπειρους παίκτες όπως ο Μπάρμπι.

Τα αποτελέσματα της "Boxing Day":

Στόουκ-Μάντσεστερ Γ : 0-1
Λίβερπουλ-Μπόλτον : 3-0
Τσέλσι-Γουεστ Μπρομ : 2-0
Τότεναμ-Φούλαμ: 0-0
Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ Σιτι: 5-1
Μίντλεσμπρο-Έβερτον : 0-1
Πόρτσμουθ-Γουέστ Χαμ : 1-4
Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν : 0-0
Γουίγκαν-Νιούκασλ : 2-1
Άστον Βίλα-Άρσεναλ : 2-2

Η βαθμολογία στην κορυφή μετά από 19 αγώνες : Λίβερπουλ 42, Τσέλσι 41, Μάντσεστερ Γ* 35, Άστον Βίλα 35, Άρσεναλ 32, Έβερτον 29

*Η Μαντσεστερ Γ έχει 2 αγώνες λιγότερους

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: