Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΕ/ΠΑΟ: μια άλλη οπτική

Πολλοί μπορεί να πουν ότι το Α και το Ω κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας παραγωγής θεάματος είναι το παραγόμενο συναίσθημα. Η ΠΑΕ/ΠΑΟ από την ίδρυσή της προσπαθεί να μειώσει την ένταση των συναισθημάτων και αντίθετα να αυξήσει τα έσοδα των ιδιοκτητών της εταιρείας.
Τελευταίο παράδειγμα η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου οι ομιλητές που άκουσα στερούνταν πρώτα απ'όλα πάθους.

Εάν κοιτάξουμε διαχρονικά την ΠΑΕ/ΠΑΟ ο πρώτος μόνο πρόεδρος μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένος. Ο "καπετάνιος" Γιώργης με τα κουμπούρια του. Αλλά το βασικό του προσωνύμιο ήταν "καβούριας" παρά το γεγονός ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα για να φέρει (ελεύθερους) παίκτες από τον βασικό αντίπαλο Ολυμπιακό, εισπράτωντας και το ανάλογο σύνθημα "Βαρδινογιάννη π... βάλε στο κ.. τα λεφτά" της εξέδρας. Γιατί λεφτά η οικογένεια είχε και έχει, άλλο που θα μπορούσε να έχει ξοδέψει περισσότερα - και βέβαια να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Ορόσημο θα πρέπει να είναι η "ομάδα του '96" ή αλλιώς η ομάδα του μάγου-με-τη-γυάλα-Ρότσα, η οποία διαλύθηκε παρά τη μεγάλη επιτυχία που είχε!
Ορόσημο ήταν και πιο πρόσφατα το λανσάρισμα μπύρας με το όνομα της θύρας 13!!
Και τα δύο ορόσημα χαρακτηρίζονται ως επιχειρηματικές επιλογές, με σκοπό το κέρδος, που οι "συναισθηματικοί" οπαδοί μάλλον δεν τις αποδέχτηκαν.

Νομίζω ότι μόνο μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα μπορεί να εξηγηθεί η "ανικανότητα" του (κάθε) Αντωνίου να βρει (τρεις αριστεροπόδαρους) παίχτες που λείπουν από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ.
Και βέβαια ο ΠΑΟ να παίζει με τον Βύντρα και το Σαριέγκι, αντί ενός Κυριάκου ή ενός Χένρικσεν ή ενός Ζάετς... [κλισέ νο.1]

Τέλος, ερωτώ ολους τους παναθηναϊκούς οπαδούς: μήπως γνωρίζετε κάποιον άλλο σύλλογο που να έχει συνδέσει την δημιουργία γηπέδου με, άσχετο με αυτό, απλά γειτονικό, εμπορικό κέντρο ("το μεγαλύτερο των Βαλκανίων") κάπου αλλού στο κόσμο;
Αντίθετα, η μόνη πραγματικά μεγάλη ομάδα που δεν γουστάρει "ταμπέλες" εξακολουθεί να παραμένει η Μπαρτσελόνα, η οποία διαφημίζει UNICEF.

κλισέ νο.1: οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τις μεγάλες ομάδες
κλισέ νο.2: οι οπαδοί αντιπάλων ομάδων κάνουν τη καλύτερη κριτική στη δική μας

υ.γ. όποτε βρούμε χρόνο, μπορούμε να πούμε και πως ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε τη πορεία για να ξεπεράσει το Γουλανδρή

6 σχόλια:

teo είπε...

Oι ομαδες μας ειναι Α.Ε οποτε συναισθημα δεν υπαρχει περα των φιλαθλων αυτων.
Ως φυσικο οι προεδροι και οι μετοχοι των ομαδων σαν εταιρια που ειναι κοιταζουν τα κερδη τους κατ'αρχην και μετα ακολουθει και το συναισθημα ...αν υπαρχει.
Συναισθημα εχουν μονο οι φιλαθλοι για τις ομαδες τους!Δεν ειναι αμοιβαια τα αισθηματα με τις εκαστοτε διοικησεις!
Ο ΠΑΟ με ευθυνη και των φιλαθλων του δεν αλλαξε το ιδιοκτησιακο καθεστως για την ομαδα;Πιο ακριβως ειναι το ωφελος δεν καταλαβα.....σε λιγο θα πουμε του χρονου,μετα του παραχρονου και παει λεγοντας...
Τωρα για το γηπεδο αν απαντησω σαν οπαδος θα απαντησω πολυ διαφορετικα....ας απαντησω καλυτερα σαν φιλαθλος:Δεν θα μπλεχτω με την πολιτικη γιατι και εκει ο καθενας την δουλεια του κοιταζει.Εσυ πιστευεις οτι το προβλημα ειναι το εμπορικο κεντρο;Λεω εγω σε εκεινη την περιοχη αν γινει και εμπ. κεντρο τι θα συμβει ακριβως;Θα καταστραφη το περιβαλλων το χιλιοκατεστραμενο;χα χα!
Τελος παντων εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει διολου αν θα γινει εμπορικο κεντρο!Με ενδιαφερει ομως σαν φιλαθλος το νεο γηπεδο του ΠΑΟ!Την αποψη μου καταγραφω οι αλλοι μπορει να εχουν τελειως αντιθετη.
Για τους αριστεροποδαρους εχω ξανααναφερθει....ας το προσπερασω καλυτερα!!

geokalp είπε...

teo

μπορεί εσένα να μην σε ενδιαφέρει για το εάν θα γίνει το εμπορικό, τους ιδιοκτήτες όμως ΜΟΝΟ αυτό τους καίει!

ξέρεις τι θυμήθηκα; ένα μπάρμπα άρρωστο βάζελο που με πήγαινε μικρό στο γήπεδο και μου έλεγε πριν 15 χρόνια: ο καπετάνιος θα μας φτιάξει ένα γήπεδο σα μπάλα ποδοσφαίρου που μέσα θα έχει εστιατόρια-μποουλινγκ-κλπ-κλπ...

είχε καλλιεργηθεί ήδη μια τέτοια προσδοκία εδώ και δεκαετίες...

km58 είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΟΒΩ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΣΠΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ. ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΧΑΜΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΣΚΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΤΕ ( ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΑΨΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΒΕΛΙΤΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΙΩΘΩ ΚΟΤΑ ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΣΑΦΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΑΝ ΗΤΑΝ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο Γ'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΚΑΙ ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΦΙΛΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΟΥΜΕ . ΑΡΑ . . . . . ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

teo είπε...

Ε!Οχι και κωλοφυλλαδες!Αν δεν ηταν και αυτες....πως θα καναμε τοσες και σπουδαιες μεταγραφες!Μας δουλευουν αγριο γαζι παντως.Ισα με 3 11αδες καναμε με τις εφημεριδες.Σε βρισκω σωστοτατο για την αποχη.Ετσι πρεπει!!

geokalp είπε...

ΚΟΣΤΑ

στου Ρέντη σε ανάλογα είχαμε κορνέδες, αυτό σίγουρο!
όμως ΕΓΙΝΕ συλλαλητήριο, παρ'όλο που άργησε αρκετά!
τέλος, είναι σίγουρο πως είτε ο Βγεν είτε οι στούμποι θα τα πήγαιναν μόνοι τους ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
[καλά, να εμπιστευόντουσαν έναν Αντωνίου ή έναν ΤενΚάτε, ξέχασέ το! ΠΟΤΕ]

tzonakos είπε...

Πες μου γιατι λες οτι δεν ειχαν "πάθος" ;

Δηλαδή έπρεπε να ξεσηκώνουν τον κόσμο με τσαμπουκά και δηλώσεις ηχηρές και ειρωνίες κατα των υπόλοιπων Συλλόγων ;
Πολιτισμός ρε !
Μπορεί να μοιάζουν να κοιμούνται όρθιοι αλλα αυτο ειναι πολιτισμός κύριοι.
Δεν ειναι βλαχοβαρβατίλα τύπου "τα σφάζω όλα και γαμάω" γιατι αυτο θα ταίριαζε σε κάποιους άλλους που μόνο ετσι παραμένουν ξυπνητοί.
Στην πραγματικότητα υπνωτισμένοι ειναι. Προβατάκια.

Ομολογώ πάντως οτι πρέπει να το κοιτάξουν και αυτό εκει στον ΠολυΒοτανικό Παομετοχικό.
Μη μας πάρει κι ο ύπνος εντελώς.