Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Διέλυσε τον Θεο του πολέμου

Ποδαρικό με το δεξί κάναμε για φέτος στο ΟΑΚΑ. Μπορεί η ομάδα να έχει αγωνιστεί σε έναν ακόμα αγώνα στο ΟΑΚΑ μέσα στο 2009 αλλά για μένα ήταν το πρώτο ματς που είδα από κοντά μιας και στο ματς με ΑΕΚ ήμουν αποκλεισμένος κάπου στην Βόρειο Ελλάδα...

Και τι ποδαρικό... Νίκη με 4-0 εις βάρος του Άρη ο οποίος είχε κατεβεί με αξιώσεις και με περίπου 1000 με 1500 οπαδούς στο πλευρό του. Το σκορ άνοιξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με πέναλτι ο Καραγκούνης. Ανατροπή δεν υπάρχει μιας και ο Ζιλμπέρτο φαίνεται να πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως στο πρώτο ημίχρονο δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Ριγκέιρο οποίος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή. Τέλος πάντων, στην Ελλάδα η διαιτησία είναι ανυπόληπτη και δυστυχώς μας κάνει να ασχολούμαστε κάθε εβδομάδα μαζί της.

Μετά το 1-0, όλα έγιναν πιο εύκολα και απλά για τον ΠΑΟ. Το 2-0 ήρθε με τον Καραγκούνη και πάλι, με σουτ από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Άρης έμοιαζε πελαγωμένος και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ούτε μια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Το 3-0 ηρθε από την πρώτη αλλαγή του Τεν Κάτε, τον Ρουκάβινα, ο οποίος εκμεταλεύτηκε την σέντρα του σπουδαίου χθες Νίνη και έγραψε από κοντά το 3-0. Το 4-0, ήταν ίσως και το ομορφότερο γκολ της βραδιάς. Ο Κλέϊτον ξεχύνεται από τα αριστερά, παίζει το ένα-δύο με τον Νίνη και με άψογο πλασέ γράφει το τελικό 4-0.

Τι είδα σε αυτό το ματς?? Είδα τον Νίνη να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την πράσινη φανέλα, τον Ρουκάβινα να μπαίνει αλλαγή και να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ αποδεικνύοντας πως είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟ, τον Κλέϊτον να μπαίνει σε ένα ακόμα ματς αλλαγή και αυτός και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Διατηρήσαμε το 0 πίσω στην άμυνα και πετύχαμε τέσσερα γκολ απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί κατάληψη θέσης που οδηγεί στα playoff. Και τέλος, είδα μια ομάδα η οποία με Νίνη, Κλέϊτον, Ρουκάβινα και Καραγκούνη παίζει απίστευτο ποδόσφαιρο και είναι ικανή να συντρίψει οποιαδήποτε άμυνα.

Μέτρια η παρουσία του κόσμου αριθμητικά, πολύ καλή ποιοτικά. Και όταν υπάρχουν και φιλοξενούμενοι, το ματς παίρνει άλλο χρώμα και γίνεται πιο ενδιαφέρον αρκεί να αποφεύγουμε τις ακρότητες. Τα συνθήματα των μεν και οι απαντήσεις των δε είναι άκρως ενδιαφέρουσες.. Συνθήματα ακούστηκαν επίσης εναντίον του Τσίπρα, των πολιτικών εν γένει, υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στη Λεωφόρο μα το πιο ευρηματικό από όλα ήταν το "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή και το γήπεδο του ΠΑΟ να το κάνουμε εκεί"..

Επόμενο ματς με Εργοτέλη στην Κρήτη το ερχόμενο Σάββατο.

ΥΓ: Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του ματς, στην μνήμη του φιλάθλου του Ηρακλή που έχασε την ζωή του στο Σάββατο μέσα στο γήπεδο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Πράγματι εντυπωσιακή νίκη και πολυ ενθαρρυντική κι ελπιδοφόρα η εμφάνιση των περισσότερων παικτών.
Χορταστικό ματς !
Ετσι θέλουμε και καλύτερα ακόμα.

Hades είπε...

Το σημαντικότερο της αγωνιστικής που πέρασε ήταν το γεγονός ότι με αφορμή τα επεισόδια έχασε και άλλος άνθρωπος τη ζωή του δεν βλέπω να συγκινεί κανέναν. Ενδιαφέρον. Ούτε καν το ότι υπήρξαν ΜΜΕ που ανέφεραν ότι πέθανε στις εξέδρες ενώ συνέβη στον αγωνιστικό χώρο δεν βλέπω να ενδιαφέρει κανέναν. Έχει υποτιμηθεί πολύ η ανθρώπινη ζωή φαίνεται.
Μάλλον μόνο αστεία κείμενα για έξυπνες διαιτησίες ξέρουμε να γράφουμε (πλην και αυτής της αγωνιστικής φυσικά που, ναι, ξέρω, δεν βοήθησε).
Και γαμώ...