Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Προβολή επιεσοδίων και ταραχών

Τέθηκε θέμα απο τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ( ολε, ζήτω και λοιπά ) Super League να μην μεταδίδονται τηλεοπτικά τα επεισόδια στις κερκίδες γηπέδων.
Ειλικρινά δεν ξέρω με ποιά λογική δεν θα έπρεπε να προβάλλονται !
Θα μειωθούν αν δεν τα δείχνουν ;
Θα πάψουν να γίνονται ;
Να μην μαθαίνουμε ; Λογοκρισία ; Ακατάλληλον ;
Και η Αστυνομία πού ειναι ;
Δεν ειναι σαν να εθελοτυφλούμε αν δεν προβάλλονται ;
Δεν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια ;

6 σχόλια:

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Έρχονται στγμές που λες "δεν αξίζει να αχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο"..ακούστε άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της super league. Δηλαδή αν δεν δείχνουν στην τηλεόραση τα επεισόδια, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κιόλας? Τι είναι αυτά ρε??

Με το ίδιο σκέπτικο, να μην δείχνει η τηλεόραση φτωχούς ανθρώπους προκειμένου να εξαλείψουμε την φτώχεια, να απαγορέψουμε και τις ταινίες που δείχνουν χρήση ναρκωτικών προκειμένου να μειώσουμε τους χρήστες...

Απίστευτα πράγματα στην χώρα των μετρίων που διαφεντεύονται από τον πολιτισμό της τηλεορασης και του εφήμερου.

Κώστας είπε...

Θυμάμαι την χρονιά που έπεσε ο Άρης στην Β' Εθνική, το καθοριστικό μάτς ήταν εκείνο που έγινε στο Χαριλάου με αντίπαλο τον Ηρακλή. Κάποια στιγμή και ενώ ο Άρης έχανε, μπούκαραν οι "φίλαθλοι" του Άρη και επιτέθηκαν στους παίκτες του Ηρακλή.
Τότε μου είχε κάνει εντύπωση ότι αρκετά άτομα που μπήκαν στο γήπεδο δεν μαλώναν με κάποιον παρά μιλούσαν στο κινητό τους χαμογελαστοί ενώ άλλοι χοροπηδούσαν στο γρασίδι.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι δεν μπαίνει πάντα στο γήπεδο ο οργισμένος οπαδός. Μπαίνει και αυτός που μετά τα επεισόδια γουστάρει να δει την φάτσα του στο γυαλί (έστω και καλυμμένη) να τα σπάει. Γουστάρει να πάει την επομένη στον σύνδεσμο ή στην καφετέρια και να του πει ο φίλος "μπράβο ρε γίωργάκη καλά τους έκανες τους μαλάκες".

Το σκεπτικό είναι ότι αν δεν δείχνονται τα επεισόδια, δεν θα μιλάνε για αυτά πολύ τα κανάλια και ο κάθε λογής "ειδικός" και ενδεχομένως να ατονίσουν από την στιγμή που δεν θα υπάρχει εικόνα..

Να ξέρετε ότι ανάλογη απόφαση έχει παρθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία για τους φιλάθλους που εισβάλουν στο γήπεδο και τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο....

Καλό βράδυ.

tzonakos είπε...

Προσωπικά χαλιέμαι οταν βλέπω τέτοιες εικόνες, όχι επειδη τις βλέπω αλλα επειδή συμβαίνουν.
Το θέμα ειναι οτι περισσότερη σημασία εχει ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται απο τηλεόρασης.
Δηλαδη αν τα κανάλια δώσουνε μεγάλη έμφαση τότε μπορώ να πω οτι κάνουν κακό.
Αν τα προβάλλουν ως είδηση με μέτρο και όχι τρομολαγνεία τότε ειναι οκ.

Θα έπρεπε λοιπόν ο πρόεδρος της Σουπερλίγκας να απευθυνθεί στα κανάλια για τον τρόπο μετάδοσης αντι να θέλει να απαγορεύσει εστω και για δευτερόλεπτα μετάδοση εικόνων ταραχών.
Το θέμα ειναι κοινωνικό και όχι αθλητικό. Στον αθλητισμό αυτά δεν εχουν καμμία θέση.

tzonakos είπε...

Γι αυτό που λες Κώστα ...
σωστό, πολλοί νεαροί γουστάρουν να κάνουν χαβαλέ κι αμα λάχει να ρίξουν και κανα κλωτσίδι για να φανούν ήρωες.
Μαλακίες. Δουλειά δεν εχει ο διάολος ...

Νομίζω θα συμφωνούσες κι εσυ να προβάλλονται με μέτρο και τρόπο ειδησεογραφικό και οχι ως θέμα βία-αίμα-σέξ που "πουλάει".

Αυτο ειναι το πρόβλημα, ο τρόπος και το μέγεθος προβολής και όχι η ίδια η προβολή τους.

Hades είπε...

Το να μην προβάλλονται επεισόδια είναι αγγλικό σύστημα. Δεν έχει να κάνει με το αν συμβαίνουν, αλλά με συσχετιζόμενους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε επεισόδια.

teo είπε...

Το θέμα παιδιά είναι να σταματήσουν να γίνονται τέτοια επεισόδια και έχει παραγίνει το πράγμα.
Αν θέλουν μπορούν να τα σταματήσουν,θέλουν όμως;Μπα!!!!!!!!!
Πέρνεις μερικά μαντρόσκυλα καμιά 15αριά...και άς γίνει κάτι!Άφησέ το μετά να δούμε την επόμενη θα το ξανακάνει;Χα χα.Το πολύ κανένας από τους σουρουμένουςνα το περάσει για γατάκι και να το χαιδέψει!
Εγώ ξέρω πώς άν θέλεις κάτι το κάνεις υπάρχει τρόπος και πάντα μπορείς να τον βρείς!Και άν δεν θελεις ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ όπως στην περίπτωσή μας...ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!