Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Με τη γνωστή συνταγή...

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
2-0

Με τη γνωστή συνταγή "ασίστ Βερόν - γκολ Μουσλίμοβιτς" καταφέραμε να πάρουμε 3 ακόμη πολύτιμους βαθμούς και να παραμείνουμε στη 2η θέση της βαθμολογίας.



Ο αγώνας Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον συμπολίτη άφησε τα σημάδια του τόσο στο γήπεδο της Τούμπας (ήταν και χτες σε κακή κατάσταση εξαιτίας της βροχής των προηγούμενων ημερών αλλά και του εν λόγω ντέρμπι), όσο και στην ομάδα μας αφού η μέτρια εμφάνιση, το στείρο 0-0 αλλά και οι τραυματισμοί και η κόπωση έφεραν τον Σάντος σε δύσκολη θέση. Έτσι, ο Πορτογάλος αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει. Άλλαξε 5 πρόσωπα στην 11άδα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται το ρόστερ του και να φρεσκάρει την κουρασμένη και ντεφορμέ στους τελευταίους αγώνες ομάδα του.

Στην άμυνα επανήλθε το κεντρικό δίδυμο Μαλεζάς-Κοντρέρας με τον Μάρκος Αντόνιο να μένει στον πάγκο, ενώ τη θέση του τραυματία Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο πήρε ο Αραμπατζής. Η έκπληξη έγινε στη θέση του αριστερού μπακ όπου προτιμήθηκε ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος Λίνο αντί του Δάρλα τον οποίο ο Σάντος άφησε εκτός 18άδας πιθανότατα για να τον ξεκουρασει εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Στο κέντρο του γηπέδου τα δύο αμυντικά χαφ ήταν και πάλι οι Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία και στη θέση του δεξιού χαφ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Έκπληξη και πάλι στην αριστερή πλευρά όπου αγωνίστηκε ο - επίσης νεοφερμένος - Γάλλος Ολιβιέ Σορλέν. Αμφότεροι Λίνο και Σορλέν έκαναν χτες το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Έκπληξη όμως και στην επιθετική γραμμή με τον Αναστασάκο να παίρνει θέση δίπλα στον αναντικατάστατο Μουσλίμοβιτς. Ιδού η παράταξη της ομάδας μας στο ξεκίνημα:



Στο α' ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ νωθρά αφήνοντας σε πολλά σημεία την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Πανθρακικό. Η ψυχολογική πίεση από τα ατυχή αποτελέσματα με ΑΕΚ και συμπολίτη, αλλά και η πολύ αλλαγμένη 11άδα, έδειχνε να επηρεάζει τους παίκτες οι οποίοι δυσκολεύονταν να συνεργαστούν καλά, ενώ δεν ήταν τόσο αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του α' μέρους το ματς έδειχνε να πηγαίνει στο 0-0 αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργούσε μεγάλες φάσεις αν και ο Πανθρακικός πατούσε καλύτερα από τον μέτριο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ήρθε η φάση του 30' όταν ο Βερόν από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα στο αέρα για το κεφάλι του Μουσλίμοβιτς ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε με σωστή κίνηση, σημάδεψε την άδεια γωνία του Ρόκα και σκόραρε για τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 1-0. Η γνωστή συνταγή λοιπόν, η συνεργασία Βερόν-Μουσλι έφερε ένα ακόμη γκολ φέτος για την ομάδα μας που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε να ψάχνεται με τους Βερόν και Γκαρσία να τα πηγαίνουν καλά ανασταλτικά αλλά να μην μπορούν να προωθήσουν το παιχνίδι της ομάδας και να κάνουν φάσεις για γκολ. Αμέσως μετά το γκολ ακολούθησε μία καλή ευκαιρία με τον Γκαρσία να βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος πρόλαβε τον Ρόκα αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το α' ημίχρονο αφού ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε στην καλή του άμυνα και οδήγησε το ματς στο 1-0 για το α' ημίχρονο.

Μουσλίμοβιτς και Λίνο

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι μέτριος αλλά η αποβολή του Αγγελόπουλου στο 60' (έκανε φάουλ στον Μουσλίμοβιτς που έβγαινε τετ-α-τετ) άλλαξε τις ισορροπίες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα και η είσοδος στο παιχνίδι των Βιεϊρίνια και Μπακαγιόκο (αντί Σορλέν και Αναστασάκου αντίσοιχα) έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟΚ που έγινε πιο ταχύς και ορεξάτος και κυνήγησε το 2ο γκολ, το οποίο ήρθε στο 82' όταν ο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Βιεϊρίνια έσπασε την γκαντεμιά και σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του "Δικεφάλου", πλασάροντας άψογα τον Ρόκα σε τετ-α-τετ μετά από υπέροχη μπαλιά του Μπακαγιόκο σε γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας.

Βιεϊρίνια

Γενικά για το ματς μπορούν να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα:

1. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει καταφέρει να "καθαρίζει" τα εντός έδρας ματς απέναντι σε θεωρητικά κατώτερες ομάδες, είτε παίζοντας καλά είτε παίζοντας μέτρια. Αυτό είναι σημαντική κατάκτηση και αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για μια ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

2. Η ομάδα έχει σαφέστατο πρόβλημα στην τροφοδότηση των επιθετικών και στην οργάνωση του παιχνιδιού της όταν ο Βερόν δεν είναι σε καλή μέρα. Αυτό αποδεικνύει ότι και σήμερα καταφέραμε να "ξεκλειδώσουμε" την αντίπαλη άμυνα μόνο όταν ο Βερόν συνεργάστηκε σωστά με τον Μουσλίμοβιτς, ενώ και στα ματς με Πανσερραϊκό, ΑΕΚ και συμπολίτη όπου ο Βερόν ήταν μέτριος η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει.

3. Πολύ ενθαρρυντική η σταθερότητα και η συνέπεια της άμυνάς μας παρότι ήταν αλλαγμένη κατά τα 3/4. Ο Μαλεζάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει παίζοντας ώριμα και όντας σταθερός απέναντι στους ταχύτατους Ριέρα και Ντιαλό. Επίσης, ο Αραμπατζής έδειξε επιτέλους το καλό του πρόσωπο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε όλη την περυσινή σεζόν. Χτες ήταν από τους καλύτερους της ομάδας.

4. Οι νεαποκτηθέντες Λίνο και Σορλέν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν όταν προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο μεν Λίνο ήταν αρκετά καλός δείχνοντας ότι είναι ταχύς, διεισδυτικός και με καλή τεχνική. Σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα στην αριστερή πτέυγα όπου έχει προβλήματα. Χρησιμποποιήθηκε σαν αριστερό μπακ αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και σαν χαφ. Ο δε Σορλέν δεν έδειξε τίποτα σπουδαίο αλλά πέραν του ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, δεν ξερουμε κατά πόσο θα παίζει σαν αριστερό χαφ (όπως ξεκίνησε χτες) ή αν θα μεταφερθεί στον άξονα. Πάντως είναι ένας σοβαρός και έμπειρος παίκτης, ο οποίος όταν προσαρμοστεί θα μπορεί να δίνει λύσεις στην ομάδα.

5. Η ομάδα με Σορλέν και Αναστασάκο στην ίδια 11άδα ήταν αρκετά αργή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν δημιουργούσε εύκολα φάσεις για γκολ. Ο Αναστασάκος ήταν θετικός και ήταν μέσα στις φάσεις ενώ έκανε και μία ατομική προσπάθεια με πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, όταν αντικαταστάθηκε ο Σορλέν από τον Βιεϊρίνια και ο Αναστασάκος από τον Μπακαγιόκο η ομάδα αυτομάτως άλλαξε ταχύτητα και δημιουργούσε ευκολότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Βιεϊρίνια δείχνει να συνέρχεται σταδιακά από τον τραυματισμό του και το γκολ που πέτυχε θα βοηθήσει στην ψυχολογία του.

6. Άλλη μία ανόητη κίτρινη κάρτα για τον Μουσλίμοβιτς που έδιωξε την μπάλα ενώ ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει. Έτσι, ο Βόσνιος θα χάσει ένα από τα επόμενα 4 ματς λόγω τιμωρίας αφού συμπλήρωσε 4 κάρτες. Κάποιος πρέπει να του πει ότι πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του από τέτοιες ανοησίες...

7. Μεγάλη απώλεια ο Βερόν που συμπλήρωσε 7 κάρτες και θα απουσιάσει σε 2 από τα επόμενα 4 ματς.

Ολιβιέ Σορλέν


4 σχόλια:

takola είπε...

Στέπα,

αν ήθελε να τον ξεκουράσει μπορούσε να τον έχει απλά στον πάγκο, δεν είναι και τόσο κουραστικό. Δεν ξέρω, εμένα κάτι δεν μου αρέσει από την αρχή, που ζήτησε ο Σάντος να αποκτηθεί αριστερό μπακ το Δεκέμβριο... Ένα σενάριο που άκουσα είναι ότι ο Δάρλας έχει πρόβλημα, και θα πρέπει να εγχειριστεί.

Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου περί ταχύτητας και περί Σορλέν. Πιστεύω θα τον δοκιμάσει στο 4-2-3-1 στη θέση Ίβιτς.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ο Βερόν θέλει ξεκούραση. Πάλι καλά θα κάτσει λίγο να ξεκουραστει σε δύο ματς. Χθες μόνο την πάσα στο γκολ έκανε και μετά το 70 πάλι δυνάμεις δεν είχε.

Stepas είπε...

Φίλε Takola τελικά έχεις δίκιο. Κι εγώ με αυτά που ακούω αρχίζω και πείθομαι ότι ο Σάντος άφησε έξω τον Δάρλα επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοσή του στο ματς Κυπέλλου. Υπάρχει πάντα και αυτό το σενάριο ότι έχει πρόβλημα υγείας το οποίο θα τον κρατά εκτός συχνά-πυκνά. Και υπάρχει βέβαια πάντα και το σενάριο ότι θα γυρίσει στον ΠΑΟ το κλοκαίρι και γι'αυτό έβαλε πρωταιρεότητα την απόκτηση αριστερού μπακ από τον Δεκέμβρη.

Ο Σορλέν είναι αργός παίκτης και δεν κάνει για ακραίος χαφ. Συμφωνώ ότι θα χρησιμοποιηθεί στον άξονα. Έδειξε σοβαρός, πειθαρχημένος και με σωστές μεταβιβάσεις. Νομίζω θα βοηθήσει.

@ ST: Συμφωνούμε απόλυτα. Βγάζει μάτι το ότι είναι κουρασμένος. Είναι ούτως ή άλλως και αργός, κοντρολαρισμένος παίκτης και τώρα που έχει συσσωρευμένη κούραση φαίνεται πολύ. Προβληματίζομαι για το ποιός θα τον αντικταστήσει. Δυστυχώς δεν αποκτήσαμε έναν οργανωτή που χρειαζόμασταν. Θα δούμε...

takola είπε...

Παιδιά, ο Βερόν πάντα έτσι είναι. Μπορώ να πω μάλιστα ότι τώρα έχει βελτιώσει την απόδοσή του μετά το 70΄. Θυμάμαι με τον Ηρακλή ήταν ανύπαρκτος στο τέλος. Εκεί όμως που τα παίζει τελείως, είναι στη λάσπη. Μιλάμε με Άρη έτσι όπως έσερνε τα πόδια του, νόμιζες ότι θα κολλήσει σε ένα σημείο και θα χρειαστούν τρακτέρ για να τον τραβήξουν. Ζορίστηκε πολύ. Είναι όμως καλλιτέχνης της μπάλας, όχι αστεία. Χάρμα ειδέσθαι!