Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΟΚ εναντίον 12


Ο γίγαντας ΠΑΟΚ ξύπνησε. Η δυναμική που παρουσιάζει η ομάδα αλλά και οι γεμάτες εξέδρες της Τούμπας ενοχλούν όπως ήταν αναμενόμενο για μας, τους άρχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα διαιτητικά όργια έναντίων του «Δικεφάλου» συνεχίζονται. Δεν περιμέναμε να μας παίξει κανείς 50-50 ακόμα και μέσα στην Τούμπα. Γνωρίζουμε την τακτική τους. Ελπίζουμε μόνο κάποια στιγμή να γίνουμε τόσο δυνατοί που να νικάμε και τους διαιτητές. Το Paokmania αναλύει ...

Πάγια τακτική μας είναι να μην αναφερόμαστε στη διαιτησία για «ψύλλου πήδημα» και γινόμαστε γραφικοί σαν κάποιους οι οποίοι ανακαλύπτουν σφαγές ακόμα και όταν ευνοούνται. Βέβαια σαν Παοκτσήδες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουμε νιώσει τι θα πει σφαγή, πώς είναι να πηγαίνεις σε παιχνίδι που «πρέπει» να χάσεις με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνει αυτό.

Πλέον όμως, τα πράγματα θεωρητικά έχουν αλλάξει .. Η παράγκα τελείωσε (;) και το συστηματικό σπρώξιμο των γνωστών ομάδων φαίνεται να καταργείται με αποτέλεσμα να σκέφτομαι, είναι όλα στημένα, ακόμη και τα παιχνίδια που αδικείται ο Βάζελος πχ ώστε να φαίνεται ότι όλοι αδικούνται ή οι διαιτητές και φυσικά οι βοηθοί μας είναι πραγματικά τόσο ανίκανοι σε σημείο να τους χαρακτηρίσεις καθυστερημένους;

Φέτος λοιπόν το πρωτάθλημα που διανύουμε είναι ίσως το πιο απρόβλεπτο των τελευταίων ετών. Ίσως όχι για το ποιος θα βγει πρωταθλητής, αλλά από τη 2η έως και την 16η θέση όλα φαντάζουν πιθανά. Η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στην 2η και 3η και 4η θέση αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ στην τελευταία και ο Πανθρακικός στην 9η. Όλα αυτά έχοντας διανύσει ήδη το 1/4 του πρωταθλήματος και έχοντας πάρει ένα σημαντικό δείγμα γραφής από όλες τις ομάδες.

Η διαιτησία λοιπόν για να μπούμε στο θέμα μας, έχει δώσει το γνωστό της ρεσιτάλ στις οκτώ αγωνιστικές που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα 2008-09. Η μοναδική ομάδα όμως από τις πρώτες 10 (ίσως και από όλες) η οποία αδικείται συστηματικά χωρίς να έχει ούτε μία αμφισβητούμενη φάση υπέρ της (για την ακρίβεια έχει μία) είναι ο ΠΑΟΚ.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αμφισβητούμενων φάσεων ανακάλυψα ότι είναι πάρα πολλές .. ανάποδα φάουλ, κάρτες που δεν δόθηκαν σε αντίπαλο, οφσάιντ που αδίκως καταλογίστηκαν στον ΠΑΟΚ, πέναλτι που δεν μας δόθηκαν, κόκκινες που δεν δέχτηκε ο αντίπαλος και άλλα πολλά. Για να μην επεκταθώ θα αναφέρω τα σημαντικότερα συμβάντα και τα οποία όλοι είδαμε και δε θα μπω στη διαδικασία των σφυριγμάτων που σε κλείνουν στην περιοχή σου και σου σπαν τον ρυθμό.

Ξεκινώντας λοιπόν θα αναφέρω τη μοναδική περίπτωση όπου ο ΠΑΟΚ γλίτωσε ένα σφύριγμα .. Πρεμιέρα στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ σε σέντρα παίκτη των γηπεδούχων η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κονσεϊσάο όμως το πέναλτυ δεν δόθηκε. Στο ίδιο ματς παράλληλα, ο διαιτητής Κύρκος άφησε το σκληρό παιχνίδι του ΟΦΗ ο οποίος έπρεπε να παίζει σίγουρα με 10 παίχτες μετά τα μαρκαρίσματα των Σταυρακάκη και Κουνενάκη οι οποίοι χτυπούσαν συστηματικά τους παίχτες του ΠΑΟΚ με αντιαθλητικά τάκλιν.

Στην 2η αγωνιστική λοιπόν, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ με τον διαιτητή Παμπορίδη να μην καταλογίζει τουλάχιστον κίτρινη σε μαρκάρισμα του Μπασινά από πίσω και έπειτα το παιχνίδι να ξεφεύγει με την ΑΕΚ να ευνοείται ολοκληρωτικά από τα σφυρίγματα και τις κάρτες που δόθηκαν στους παίχτες της σε σχέση με αυτά που σφυρίχθηκαν στον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικά τα φάουλ των Μαϊστόροβιτς – Κυριάκου στον Μουσλίμοβιτς οι οποίοι κυριολεκτικά «σάπισαν» τον Βόσνιο και τα οποία φυσικά δεν σφυρίζονταν. Τέλος στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, ο παίχτης της ΑΕΚ στο ξεκίνημά της κάνει κοντρόλ με το χέρι το οποίο λανθασμένα δεν σφυρίζεται.

Επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή .. Στο 43’ ο ορισμός της κίτρινης σε παίχτη των γηπεδούχων ο οποίος τραβάει τον Βερόν, δίνεται το φάουλ αλλά όχι και η κάρτα η οποία θα ήταν δεύτερη και θα άφηνε τον Πανθρακικό με 10 παίχτες.

4η αγωνιστική στο ντέρμπυ ΠΑΟΚ – Άρης .. Δολοφονικό τάκλιν του Βίτολο στον Βιερίνια ο ορισμός της κόκκινης κάρτας την οποία δεν θα δώσει ο Πολατιάν.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και πάλι ο Κύρκος, δεν θα υποδείξει πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος ανατράπηκε από τον Νίλσον σε προφανή θέση για γκολ κάτι το οποίο σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να στοιχίσει και την κόκκινη στον αμυντικό των πρασίνων. Στη συνέχεια προς το τέλος του αγώνα πέναλτι που δεν καταλογίζεται στον Μάντζιο ο οποίος ανατράπηκε από τον Σνάουτσνερ. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο και το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε καθαρά με τον μη καταλογισμό πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟΚ στο 23’ του αγώνα και το οποίο θα άλλαζε τα πάντα με πιθανό προβάδισμα του ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό με 10 παίχτες.

Τελευταίο έργο στην 8η αγωνιστική με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Ο γνωστός σε όλους Παπασταμάτης, ο οποίος πέρυσι σφύριξε το ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο οποίο έκανε και πάλι όργια με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική και ο οποίος έπαιξε και το περσινό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 ( κάντε κλικ ΕΔΩ) στο Καραϊσκάκη βρίσκεται και πάλι στην Α’ Εθνική με απόφαση του Ψυχομάνη (οι παλαιότεροι θα θυμούνται).

Αφού σφύριξε το Θρασύβουλος – Αστέρας 0-2 και το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 2-0 με τα παράπονα από τη διαιτησία να είναι πάρα πολύ έντονα από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αντίστοιχα, ήρθε να ολοκληρώσει το έργο του με τη βοήθεια των βοηθών του και πάλι θάβοντας τον ΠΑΟΚ.

Ακυρώνεται το καθαρό γκολ του Μπακαγιόκο στο πρώτο ημίχρονο και όταν το σκορ ήταν 1-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52’ δεν καταλογίζεται πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος δέχεται καθαρό τράβηγμα στη φανέλα ενώ το σκορ και πάλι είναι 1-0. Ο ΠΑΟΚ εν τέλει κατάφερε να ισοφαρίσει και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είχε πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς αν η διαιτησία μας έπαιζε 50-50.

Ποιο το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω; Ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε και πλέον αποτελεί φόβητρο για όλους. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τρεις βαθμούς από την κορυφή και μοναδικός αήττητος παρά την συνεχόμενη και παρατεταμένη κόντρα διαιτησία που αντιμετωπίζει εντός και εκτός Τούμπας. Σφυρίγματα που αν ήταν δίκαια ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς ακόμη και να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το λυπηρό της υπόθεσης; Έχουν περάσει μόλις οκτώ αγωνιστικές και έχουν προλάβει να γίνουν όλα αυτά τα τραγικά κατά του ΠΑΟΚ .. ποιος μπορεί να πει τι μας περιμένει στα επόμενα; Τα μάτια πιθανώς δεν έχουν δει ακόμη τίποτα από όσα θα συμβούν φέτος και πλησιάζει και το ματς στο Καραϊσκάκη ..

Δεδομένο; Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε ευνοϊκή διαιτησία και ούτε πρόκειται να έχει και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Πάντα θα επιζητούμε το 50-50 το οποίο όμως δεν μας δίνουν ούτε με τον Πανθρακικό και τον Ηρακλή.

Συμπέρασμα; Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει ομάδα που μπορεί να κερδίζει και τη διαιτησία .. αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φυσικά και κατανοούμε πλήρως το βάρος και τη σημασία της κουβέντας αυτής, όμως έτσι πρέπει να γίνει. Φέτος ίσως δεν ήμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο χωρίς το απαιτούμενο βάθος πάγκου και τις λύσεις ανάγκης, όμως παρόλο αυτά βλέπουμε ότι παραμένουμε αήττητοι, βαθμολογικά μέσα στο παιχνίδι της κορυφής και έχουμε παρουσιάσει ίσως την πιο σοβαρή και ισορροπημένη ομάδα από όλες του πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό αδέρφια, όλοι τα μάτια μας ανοιχτά, δεχούμενη η καλοπροαίρετη κριτική σε προπονητή – παίχτες – διοίκηση, αλλά όπως η τελευταία οφείλει να προστατεύσει την ομάδα από τα «διαιτητικά λάθη» έτσι πρέπει κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Πώς; Παραμένοντας ενωμένοι ακόμη και στο άτυχο αποτέλεσμα και αποφεύγοντας να πέσουμε στην παγίδα τους και να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε επεισόδιο εξαιτίας κάποιας διαιτητικής απόφασης.


Paokmania.gr

9 σχόλια:

kyros είπε...

ΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; Η ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ!! Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΦΟΥ Ο ΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

NOVITO είπε...

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ...
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ FIFA ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΦΣΑΪΝΤ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ..
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΣΥ ΚΟΛΛΑΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (!) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ...ΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΝΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ

exotrela είπε...

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει,δέκα μέρες κοσκινίζει.Τις ευθείες στο χορτάρι δεν τις βλέπεις.Ήταν πολύ δύσκολη η φάση.Δεν είπαμε να πάρουν το κεφάλι του επόπτη και καθαρό φαίνεται μετά από δέκα replay και το πάγωμα της εικόνας όπως στη φωτό που ανάρτησε ο NOVITO.Αλλά δεν παύει να είναι έγκυρο.Γενικά ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζεται κάπως και εκεί αναφέρεται όλη η ανάρτηση αν κατάλαβες,φίλε μου???

NOVITO είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ EXOTRELA
ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΑΣΗ (Π.Χ. ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ) ΔΕ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ) ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ...

exotrela είπε...

Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες,φίλε Novito,γιατί θα αρχίσουν πάλι περί κομπλεξισμού και δεν γουστάρω.Φέτος κάνουμε την υπέρβαση και είναι φανερό.Η λάσπη και ο πόλεμος είναι ξεκάθαρα πλέον απέναντι μας...

Υπομονή,πάρε τον Πανιώνιο και θα είσαι πρώτος,την Κυριακή...

Και πάνε μετά με την ψυχολογία στα ύψη στο ΚαραΪσκάκη να αποδείξεις ποιος είσαι.Θα έχει προηγηθεί και μεσοβδόμαδα το UEFA και όλα είναι ανοικτά μετά...

DonMits είπε...

Ο επόπτης δεν έχει την ευθεία. Αν δεις τις γραμμές του χόρτου θα δεις ότι είναι στο ύψος της μικρής περιοχής.

Κάτι που τον κάνει να βλέπει τον Μπακαγιόκο οφσάιντ χωρίς να είναι.

Να θυμίσω ότι σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν δίνεται οφσάιντ.Η φάση πάει υπερ του επιτιθέμενου.

NOVITO είπε...

DONMITS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ....

Κώστας είπε...

""4η αγωνιστική στο ντέρμπυ ΠΑΟΚ – Άρης .. Δολοφονικό τάκλιν του Βίτολο στον Βιερίνια ο ορισμός της κόκκινης κάρτας την οποία δεν θα δώσει ο Πολατιάν.""

Νοvito και πέρσυ ο Γεωργιάδης για ανάλογη φάση έπρεπε να πάρει κόκκινη και δεν πήρε ούτε κίτρινη...
Οι διαιτητές δεν είναι κακοί, απλώ δεν μπορούν να σφυρίξουν στην 1η εθνική..

NOVITO είπε...

ΝΑΙ ΚΩΣΤΑ ΔΕ ΠΗΡΕ Ο Γ.Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΛΛΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ
Ο ΒΙΤΟΛΟ ΦΕΤΟΣ...?

(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...)