Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Πράσινο ναυάγιο στην Βαρκελώνη

Δεν μας πάει καθόλου αυτή η βδομάδα εμάς τους Παναθηναϊκούς. Μετά την συντριβή του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Εργοτέλη μέσα στην Αθήνα, σήμερα σειρά είχε το μπασκετικό τμήμα το οποίο γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες ήττες του την τελευταία τετραετία- αν όχι την μεγαλύτερη- μέσα στην Βαρκελώνη από την τοπική ομάδα με 90-66.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια από τους Καταλανούς. Στο πρώτο ημίχρονο, η αμυντική λειτουργία των πρασίνων ήταν τραγική γεγονός που φαίνεται από το γεγονός πως δεχτήκαμε 50 πόντους μέσα σε δυο περιόδους. Αλλά και στην επίθεση υπήρχε πρόβλημα, αφού ο μόνος τρόπος για να σκοράρουμε ήταν να ακουμπήσουμε την μπάλα στην ρακέτα και τον Πέκοβιτς. Ο Μαυροβούνιος πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο 12 πόντους από τους 15 ΄συνολικά στο παιχνίδι αλλά φορτώθηκε γρήγορα με φαουλ και αυτό μας στοίχισε επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν διεκδίκησε την νίκη. Ο επαναπατρισμένος Ναβάρο πέτυχε 21 πόντους με 6/9 δίποντα ενώ ο Ιλιάσοβα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Πέκοβιτς βρισκόταν εκτός αγώνα λόγω φάουλ και φόρτωσε το πράσινο καλάθι με 14 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό, πέρα από τον Πέκοβιτς που ήταν σχετικά καλός, όλοι οι άλλοι κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά. Ο Περπέρογλου έμεινε στο 0 ενώ ο Νίκολας σε 30 λεπτά συμμετοχής πέτυχε μόλις 4 πόντους με 0/3 δίποντα και 1/3 τρίποντα.

Συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός απέναντι στον πρώτο σοβαρό αντίπαλο που βρήκε μπροστά του γνώρισε την συντριβή. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα αφού με το νέο σύστημα της Euroleague, η θέση που θα πάρει ο ΠΑΟ στον όμιλο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να σταθούμε στην εμφάνιση της ομάδας, στην επιθετική δυστοκία και την αμυντική αδράνεια ειδικά στο α΄ ημίχρονο. Ήταν μια κακή εμφάνιση και ευτυχώς που συνέβη τώρα που είναι νωρίς ακόμα και ο Ομπράντοβιτς με το έμπειρο επιτελείο του έχουν ακόμα χρόνο μπροστά τους για να βρουν τα λάθη και να τα διορθώσουν. Ελπίζουμε αυτή η εμφάνιση να είναι μια κακή παρένθεση, γιατί με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουμε καμία τύχη στην Euroleague.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

6 σχόλια:

Κώστας είπε...

Απίστευτο αποτέλεσμα...
Ούτε στημένο να ήταν..

ΘΑ ήθελα να είμαι σε καμμιά μεριά και να ακούω τον Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα..

tzonakos είπε...

Στο μυαλό μου εισαι.
Αυτα θα έγραφα κι εγω, οπότε αν επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω στο αθλητικό μου μπλόγκ.
Περπέρογλου στο μηδέν, και συνολική εμφάνιση όχι καλή.
Θα βρει τη λύση ο Ομπράντοβιτς, σύντομα.
Ενα πράμα δεν αντέχω : τον Ναβάρρο.

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Δεν θα ήθελα να ειμαι στην θέση των παικτών του ΠΑΟ φίλε Κώστα στο τέλος του αγώνα...Ο Ζέλικο νευριάζει όταν χάνεται ένα απλό λεϊ απ, σκέψου τι έγινε χθες στα αποδυτήρια :)

Φίλε tzonako, ναι ελεύθερα αναδημοσιευσέ το. Όσο για τον Ναβάρο φίλε, μέγας παίκτης αλλά κάθε φορά που τον βλέπω εκνευρίζομαι! Τον θυμάμαι και από το ματς στο Ευρωμπάσκετ του 2007, όταν πέταγε τα απίστευτα τρίποντα και έκανε χειρονομίες στο πλήθος.

Αλλά killer πραγματικός.

teo είπε...

Aυτή η ήττα στο Βάσκετ θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.Μέ το ποδόσφαιρο τι γίνεται μάλλον δεν πάει άλλο.Ο τύπος και αυτοί που τον περιτρυγυρίζουν ακόμη μετά τόσο καιρο δεν κατόρθωσαν να βρουν μια 8άδα τουλάχιστον σαν βασικό κορμό ακόμη στα πειράματα είναι!Τόσο καιρό τι κάνουν!Πάντα προσπαθούν να βρουν τρόπο είτε με την ενδεκάδα είτε με τις αλλαγές μετά να αποδυναμώσουν την ομάδα ώστε αυτή να χάσει!Δεν ξέρω τι παίζεται αλλά και ένα παιδάκι ακόμη να βάλεις θα σου κάνει μια ενδεκάδα για τον ΠΑΟ ΣΟΥΠΕΡ και προπάντων ανίκητη.Να μη κοροειδεύουν τον κόσμο τουλάχιστον.

gatti είπε...

Στο μπάσκετ γνωρίζεις ότι ακόμα κι αν η ομάδα κάνει μια κακή εμφάνιση, αυτό είναι μόνο μια παρένθεση.

Είναι γεγονός ότι τίποτα δεν πήγε καλά και πως η ομάδα ήταν συνολικά κακή. Ομως, είναι για καλό αυτή η ήττα γιατί θα αναγκάσει προπονητή και παίκτες να επαναπροσδιοριστούν.

Βλέπει ότι όλοι ...λατρεύουμε τον Ναβάρο. Μήπως είμαστε άδικοι και προκατειλημμένοι λόγω της Ισπανίας που συνήθως βλέπουμε την πλάτη της σε όλες τις μπασκετικές διοργανώσεις;

tzonakos είπε...

Δεν γίνεται άδικος κανείς gatti αν δεν συμπαθεί κάποιον παίκτη !