Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ!

Θυμάμαι κάτι ηρωικές εποχές, πριν λίγα χρόνια που κερδίζαμε την κατά πολύ ανώτερη Μάντσεστερ Γ. με κάτι παίκτες τύπου Ντάνι Μέρφι και Εμίλ Χέσκεϊ.Από τότε ήρθαν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα, έγιναν πολλές φιλότιμες προσπάθειες να ξαναφτιαχτεί η μεγάλη Λίβερπουλ, αλλά τη χαρά της νίκης απέναντι στους μισητούς "διαβόλους" δεν την είχαμε γευτεί από το 2004.Ε λοιπόν εχτές έσπασε και αυτή η γκαντεμιά!Και η ομάδα του Ράφα Μπενίτες δείχνει φέτος έτοιμη τουλάχιστον να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.Η ώρα για την επιστροφή της Λίβερπουλ στους πραγματικά μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ έφτασε!Ας αφήσουμε μια χρονιά και το Τσάμπιονς Λιγκ, να το πάρει και κανας άλλος βρε παιδί μου...Ας μην πάμε κι εμείς μια φορά στα ημιτελικά... Ας ασχοληθούμε φέτος με το πρωτάθλημα!
Χτες λοιπόν είχαμε το πρώτο (αν δεν κάνω λάθος) μεγάλο ντέρμπι της Ευρώπης για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Άνφιλντ, λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα των προσπαθειών τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίβερπουλ μάλιστα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο χωρίς τον αρχηγό της Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος σε κάτι τέτοια ματς είναι πραγματικά η μισή Λίβερπουλ από μόνος του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι "κόκκινοι" παρατάχθηκαν και χωρίς το μεγάλο τους επιθετικό όπλο, τον Ισπανό Φερνάντο Τόρες. Αμφότεροι έμειναν στον πάγκο για προληπτικούς λόγους, με τον Τζέραρντ να μπαίνει τελικά ως αλλαγή στο 68ο λεπτό.
Έπεφταν κορμιά στο Άνφιλντ...

Tα μάτια όλων ήταν στραμμένα στο μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Το ξεκίνημα μάλιστα τόσο γι'αυτόν όσο και για την ομάδα του ήταν άκρως ενθαρρυντικό, αφού με δική του ασίστ και τελείωμα της φάσης από τον Τέβεζ η Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς-νωρίς (3ο λεπτό). Ωστόσο ένα αυτογκόλ του Γουές Μπράουν έφερε ξανά την ισορροπία στο σκορ και μάλιστα σχετικά νωρίς (27ο λεπτό). Στο β' ημίχρονο η πίεση και η ανωτερότητα της Λίβερπουλ απέδωσαν καρπούς μόλις 13 λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα όταν ο Ράιαν Μπάμπελ κατάφερε, λίγα μόνο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, να μετατρέψει σε γκολ την ωραία πάσα του Κούιτ (ή Κάιτ ή Κόιτ ή όπως θέλετε). Ο τραυματισμός του Μάικλ Κάρικ και η αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς με 2η κίτρινη (89') είναι δύο ακόμα λόγοι που θα κάνουν τον Σερ Άλεξ να έχει δύσκολη εβδομάδα ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι που είναι το επόμενο ματς των "διαβόλων" για το πρωτάθλημα.

Το αυτογκολ του Μπράουν

Η μισητή Μάντσεστερ βλέπει ήδη την πλάτη μας στο βαθμολογικό πίνακα αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ώστε στο τέλος της σεζόν να μην δούμε για μία ακόμη χρονιά εμείς τη δική τους. Η Λίβερπουλ πρέπει επιτέλους να αποκτήσει σταθερότητα στις εγχώριες διοργανώσεις ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσει συνειδητά την καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπενίτες είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και το όποιο πλάνο του γι'αυτήν πρέπει να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα και μέσα στο "νησί". Σίγουρα φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα αφού η Μάντσεστερ έχει κρατήσει τον κορμό των παικτών της και μάλιστα έχει ενισχυθεί με πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ.Από την άλλη η Τσέλσι έχει στον πάγκο της έναν σποδαίο προπονητή και ένα ρόστερ ικανό να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Συνεπώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για εμάς τους "κόκκινους", αλλά είναι μία χρονιά που πρέπει επιτέλους η ομάδα να ξεπεράσει τα όποια κόμπλεξ έχει και να παρουσιάσει επιτέλους αγωνιστική σταθερότητα. Άντε να δούμε...

Μην κλαις...

Goals: 0-1 , 1-1, 2-1

by Stepas

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρή Λιβερπουλάρα,πάρε μας τα μυαλά!

X-myalismenos είπε...

Φοβερό το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην σταδιοδρομία του μεγαλύτερου...αυτογκόλερ που έχουν γνωρίσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα που δεν ευθύνεται γιά το γκολ του.
Κατά τα άλλα τυπικό αγγλικό ντέρμπυ.
Πάθος, ξύλο, πάθος, ξύλο.
Και πολύ τρέξιμο.
Μπάλα ελάχιστη

agiannis είπε...

υπομονή και ο cristiano επανέρχεται....

Stepas είπε...

@n.k.: ;Eτσι, έτσι!Άντε να ξυπνάμε εμείς οι πουλ-φανς.

@exarchiotis: Σωστός!

Μπάλα όντως δεν παίχτηκε αλλά για εμάς τους φίλους της 'πουλ η νίκη χωρίς Τζέραρντ-Τόρες απέναντι στη Μάντσεστερ μετά από 4 ολόκληρα χρόνια είναι τεραστιας σημασίας στο ψυχολογικό κομμάτι.

@agiannis: Παράλειψή το ότι δεν ανέφερα την απουσία του Ρονάλντο για τη Μάντσεστερ.