Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Αδύναμοι Κρίκοι της Ενδεκάδας της ΑΕΚ

Έχουν καταγραφεί παντού πολλές απόψεις και αναλύσεις για την αγωνιστική μετριότητα που παρουσιάζει η φετινή ΑΕΚ.
Εγώ θα σταθώ σήμερα σε ένα ζήτημα που εν πολλοίς, αιτιολογεί την παρούσα αγωνιστική της κατάσταση.
Σε ποδοσφαιριστές αδύναμους κρίκους.

-Ο Ράμος, έχοντας τον καλό δρασκελισμό με τη μπάλα και την καλή ηλικία, έχει ξεγελάσει μέχρι σήμερα όλους τους προπονητές, οι οποίοι ευελπιστώντας να καλλιεργήσουν τα προτερήματά του και να διορθώσουν τα ελαττώματά του (κακές επιλογές στην επίθεση και αμυντική ανυπαρξία), τον προτιμούν από το Γεωργέα, ο οποίος μπορεί να είναι προτιμότερος αλλά όχι για πολλά σερί 90λεπτα.
Αποτέλεσμα, το έλλειμμα από τη δεξιά πλευρά.

-Ο Μαϊστόροβιτς, είναι επιρρεπής στα λάθη και εν γένει ασταθής, αλλά λόγω συμβολαίου και πρότερου βίου, προτιμάται από τον Αλεξόπουλο.
Αποτέλεσμα, το σχετικό έλλειμμα στο κέντρο της άμυνας, το οποίο δεν είναι εμφανές μέχρι σήμερα λόγω της πληθωρικής παρουσίας του Κυργιάκου.

-Ο Μπασινάς, ήρθε στην ΑΕΚ για να προσδώσει ποιότητα και αμυντική θωράκιση στο περσινό συνοθήλευμα της μεσαίας γραμμής, αλλά μέχρι σήμερα παίζει βασικός μόνο χάρη στο όνομά του!

-Οι Λαγός, Χετεμάϊ, που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα ως πλαϊνοί στη μεσαία γραμμή, δεν πείθουν με τίποτα. Και αν για τον Χετεμάϊ, οι αεκτζήδες μπορούν να δείξουν λίγη υπομονή και φέτος, για το Λαγό έχουν πραγματικά κουραστεί να περιμένουν.

-Οι Πλιάτσικας, Ρίκα, έχουν δείξει αμυντικές αρετές άλλα σε καμία περίπτωση τις επιθετικές που απαιτεί η θέση.

-Οι Καφές, Ενσαλίβα, δικαίως δεν παίζουν.

Αποτέλεσμα, στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, να υπάρχει μόνο ένας αξιόπιστος αμυντικά ποδοσφαιριστής, ο Πελετιέρι, ο οποίος ήρθε πρόσφατα, δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα και βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της προσαρμογής. Και ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του αλλά και αυτά που έχει δείξει, δε διαθέτει επιθετικές αρετές.

-Ο Τζεμπούρ, ο οποίος δεν έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και λόγω του Ραμαζανίου, κακώς προτιμάται από τον Εντίνιο.

Αποτέλεσμα, έλλειμμα και στην επίθεση.

Όταν λοιπόν η ομάδα, δε διαθέτει αξιοπιστία στο δεξί μπακ, στα αμυντικά χαφ και ο προπονητής ακόμη ψάχνεται για το παρτενέρ του Μπλάνκο, πώς θα παίξει το ποδόσφαιρο που υποσχέθηκε ο προπονητής;

Μοναδικές βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν με το παρόν ρόστερ, είναι να παίξει όσο μπορεί ο Γεωργέας, να δοκιμαστεί και ο Αλεξόπουλος σε επίσημο παιχνίδι αντί του Μαϊστόροβιτς, να δοκιμαστεί ένα σχήμα στο κέντρο χωρίς Μπασινά και Λαγό (αν γίνεται) και να μονιμοποιηθεί το επιθετικό δίδυμο από τους Μπλάνκο και Εντίνιο.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αιτιολογούν την τωρινή κατάσταση, όπως η εκμετάλλευση του Σκόκο, τα συστήματα του Δώνη, η χρονική στιγμή για το μοντάρισμα μίας νέας ομάδας από έναν νέο προπονητή κλπ, που μπορούμε να αναφερθούμε μελλοντικά.

2 σχόλια:

Μπλέκ είπε...

φιλε συμφωνω αλλα προτιμω τον μπασινα απο τον ζηκο εστω και ετσι που δεν μπορει θα παιξει καλυτερα με σιγουρεσ πασε και καλεσ μακρινεσ και καλα στημενα [παντα αυτο ηταν το παιχνιδι του]
οσο για μαιστοροβιτσ αν δεν αλλαξει ο δωνησ μυαλα θα φαει τα μουτρα του.
φιλε ο εντινιο ειναι καλοσ παικτησ αλλα δεν ειναι ΤΣΙΜΠΟΥΡ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ 1:1 ΕΙΝΑΙ Π ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΕΝΤΙΝΙΟ.
Ο ΠΕΛΕΤΙΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΕΝΑ ΣΤΥΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ 4-4-2 ΚΑΙ ΣΤΟ 4-3-3 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ 1 ΦΑΣΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
90΄ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΓΚΟΛ...ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

zagr είπε...

Ο Μπασινάς δεν ήταν καλή επιλογή και στο έλεγα το καλοκαίρι. Μπορούσαν με τα ίδια λεφτά να βρουν κάτι καλύτερο.
Στις επιλογές, εγώ δίνω πάντα μεγάλη σημασία στην ηλικία.
Όσο για το Τζεμπούρ, συμφωνώ, αλλά εννοούσα ότι την παρούσα χρονική περίοδο, δε μπορεί να προτιμάται από έναν ποδοσφαιριστή που μας έχει ξελασπώσει πολλές φορές.
Επιπλέον, υπάρχει και η λύση του Σκόκο, δίπλα στο Μπλάνκο.