Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Το Τέλος των Μετρίων

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκινούν τα φιλικά όλων των ομάδων κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τα ματς που ανοίγουν την αυλαία μπροστά στους οπαδούς.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και χθες στο ΟΑΚΑ. Με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να τα δίνουν όλα λόγω των αποκαλυπτηρίων και της Μπόλτον να είναι σχετικά αδιάφοροι.

Με τόσο διαφορετική ψυχολογία μεταξύ των 2 ομάδων, σαφώς και δεν μπορούν να συναχθούν σοβαρά συμπεράσματα. Εγώ όμως θα σταθώ γενικότερα:

1. στην ταχύτητα που έχει αποκτήσει η ομάδα (οι λόγοι αυτονόητοι).

2. στην παρουσία ενός γητευτή, που τόσο έλειπε τα τελευταία χρόνια και που απ ότι φαίνεται, δεν χρειάζεται να περιμένουμε 1, 2, ή και 10 χρόνια για να προσαρμοστεί στο περίφημο ελληνικό ποδόσφαιρο (Σκόκο).

3. στη δίψα των νέων, που είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία, ως επόμενοι Παπασταθόπουλοι.

4. στην κάλυψη θέσεων που η ομάδα πονούσε επί χρόνια (τερματοφύλακας, αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, επιθ. χαφ).

5. στο Ριβάλντο προσαρμοσμένο στην ομάδα και όχι την ομάδα να τα περιμένει όλα από τον ανήμπορο Ριβάλντο (θα είναι τεράστιο επίτευγμα για το Δώνη, να καταφέρει να πάρει στο μέγιστο, τα λίγα που μπορεί να δώσει πλέον ο μεγάλος μαέστρος).

6. στο έτερο μεγάλο στοίχημα του Δώνη, να προσαρμόσει τον περσινό πρώτο σκόρερ Μπλάνκο στο 4-3-3.

7. στο τέλος των μετρίων.

Το καλύτερο για μένα είναι το τελευταίο. Τέλος στους μέτριους. Η ΑΕΚ δεν αξίζει να έχει Ενσαλίβες, Κονέ, Μορέτους, Μανού, Ασκάρατε, Μάλμπασες κλπ. Το σημαντικότερο στοιχείο για μένα από το χθεσινό παιχνίδι είναι η αποπομπή των 2 πρώτων και το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο προπονητής στη διοίκηση. Ένα αίτημα που ο κόσμος τόσα χρόνια βροντοφωνάζει. Και ο Δώνης, ως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας (δηλ. ποια η θέση της ΑΕΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τι μπορεί να προσφέρει ένας μέτριος πορτογάλος σε μεγάλη ελληνική ομάδα κλπ, είναι δεδομένα που δεν κατείχαν οι προκάτοχοί του, με αποτέλεσμα να προβούν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις που μόνο κακό έκαναν στην ομάδα).

ΥΓ. το κλου της βραδιάς, όπως πρόλαβε να καταγράψει και ο Νίκος πριν, φυσικά ο πιτσιρικάς (όχι πάνω από 3,5 ετών) στο ημίχρονο, που κάνει προθέρμανση με 2 αναπληρωματικούς της αγγλικής ομάδας. Βλέπε το βιντεάκι!

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ο Σκόκο θα κάνει μεγάλη δουλειά φέτος. Η καλλίτερη περίπτωση και είναι και σχετικά μικρός. 24 χρονών αν δεν κάνω λάθος; Όσο για Ριβάλντο, σίγουρα πρέπει να προσαρμοστεί αυτός στην ομάδα γιατί έτσι θα προσφέρει. Για το ανήμπορος δεν ξέρω... πιστεύω ότι έχει ένα χρόνο ακόμα που θα δώσει πολλά. Και είναι πάντα επικίνδυνος. Ο Μπλάνκο δεν μ'αρέσει αλλά αφού σκοράρει το αν αρέσει ή δεν αρέσει σε 'μένα δεν μετράει. Ούτε ο Κοβάσεβιτς μ'αρέσει αλλά γκόλ και αυτός βάζει. Το αποτέλεσμα μετράει.

Το βίντεο είναι όλα τα λεφτά. Για να αλλάξω λίγο θέμα, να κάνω μία ερώτηση. Πότε θα φτάσουμε σε τέτοια φάση που να μπορούμε να παίρνουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας στο γήπεδο σε αγώνες ντέρμπι?

zagr είπε...

πολύ άνετα πλέον, αφού δεν υπάρχουν οπαδοί της αντιπάλου...

Panagiotis είπε...

Σίγουρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές παίζουμε ξύλο μεταξύ μας, από μόνοι μας... Και εμπλέκονται και τίποτα ΜΑΤ και τίποτα αστυνομίες...