Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Οι Δηλώσεις Κόκκαλη Απευθύνονται μόνο στους Γαύρους

Κανέναν δεν αιφνιδίασε ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Τόσο με το γνωστό αλαζονικό του ύφος όσο και με τα επιχειρήματα, που βρίσκουν ανταπόκριση μόνο σε φίλαθλους χαμηλής νοημοσύνης (κάτι σαν τις αμερικανικές περιπέτειες). Αναλυτικά:

«Διαβάζω πολλές φορές πως τα διοικητικά συμβούλια του Ολυμπιακού συνεδριάζουν, αλλά πάει ο Κόκκαλης εκεί και κάνει ότι θέλει.»

το Λεμονή ποιος αποφάσισε να απολυθεί; Το διοικητικό συμβούλιο; Άλλα έλεγαν τα ρεπορτάζ του ΟΣΦΠ. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν νομίζω ότι στον ΟΣΦΠ θα υπήρχαν άτομα που θα έφερναν αντίρρηση ποτέ στον κ. πρόεδρο.

«Ο Ολυμπιακός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, Αυτό πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους κάποιοι που μιλούν για παράγκες. Ας αφήσουν τα παραμύθια. Κάποιοι βγήκαν και μιλούσαν για βίλες. Ας κοιτάξουν πως είναι ο Ολυμπιακός και να τον μιμηθούν και έτσι θα μπορέσουν να πάρουν κι αυτοί κανά πρωτάθλημα.»

Πράγματι, ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ έχει επενδύσει περισσότερα από τους ανταγωνιστές του. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει πάντα να παίρνει το πρωτάθλημα; Ακόμη και στην περίπτωση που κάποια χρονιά δεν βγουν οι επιλογές και προκύψει ομάδα, που με χαμηλότερο μπάτζετ παίξει καλύτερα τη δεδομένη περίοδο, δεν θα το δικαιούται; Αν τα πρωταθλήματα πρέπει να πηγαίνουν στην πλουσιότερη ομάδα, τότε να καταργήσουμε τη διοργάνωση και κατά συνέπεια τον αθλητισμό.
Από την άλλη βέβαια, δεν μας λέει πόσα κέρδισε αυτός προσωπικά από αυτές τις επενδύσεις; (κρατικές προμήθειες δισεκατ. ευρώ, αθωωτικές αποφάσεις για κακουργήματα (κατηγορία καθόλου καφενειακή, αλλά από το στόμα του ίδιου σημερινού πρωθυπουργού!).

«Οντως τότε είπα πως οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Είχα πει όμως και κάτι άλλο. Οτι εμείς απαιτούμε στην εφαρμογή των κανόνων απ'όλα τα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί.»

ο κανονισμός δε λέει ότι όταν αναβληθεί ένας αγώνας από υπαιτιότητα της μίας ομάδας, τότε μηδενίζεται η ομάδα αυτή; Ο ΟΣΦΠ γιατί τότε δικαιώθηκε; Επειδή αποδείχθηκε ότι οι οπαδοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν δικοί του; Ή επειδή η ΕΠΟ είναι δική του; Ή και τα δύο μαζί;

«Επειδή το θέμα πήγε στην δευτεροβάθμια επιτροπή και μας δικαίωσε, αυτά τα λέει το διεθνές δικαστήριο. Με την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της Καλαμαριάς, το δικαστήριο δεν απέρριψε μόνο το αίτημα της Καλαμαριάς, αλλά εξέτασε στην ουσία το θέμα.»

το διεθνές δικαστήριο έκανε τη δουλειά του. Η ΕΠΟ έκανε σωστά τη δική της; Πώς ενημερώθηκε ο ΟΣΦΠ; Πώς γίνεται να ενημερώνεται πρώτα ο ΟΣΦΠ και μετά το ματς, αντί πρώτα η Καλαμαριά και πριν το ματς; Ελέγχεται ναι η όχι από τον ΟΣΦΠ η ΕΠΟ; (όπως κάποτε ο Τριβέλας από τον ΠΑΟ;).

«Εκανε μια ένσταση η Καλαμαριά και στη συνέχεια εμφανίζονται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Αρα είναι και οι άλλοι στα χαρτιά. Στις 21 Απριλίου το δικαστήριο βγάζει απόφαση και λέει ότι η απόφαση της ΕΠΟ είναι σωστή και σύμφωνα με τους κανονισμούς ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού. Αρα στα χαρτιά πήγαν να πάρουν οι άλλοι το πρωτάθλημα.»

Η ΑΕΚ προσπάθησε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που πήρε εντός αγωνιστικών χώρων ή στα χαρτιά τελικά; Τι από τα δύο συμβαίνει; Μήπως μας θεωρεί όλους ηλίθιους τελικά ή μόνο τους γαύρους; (γιατί μάλλον μόνο σε αυτούς απευθύνονταν για να τους φανατίσει περισσότερο, ξέρει καλά γιατί…).

«εδώ υπάρχει και ένα unfair του κυρίου Ντέμη Νικολαΐδη που βγήκε με δημόσιες δηλώσεις στις 23 Απριλίου που είπε ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι ένα δώρο στον Ολυμπιακό. Γιατί δεν είχε το θάρρος να πει πως το πρωτάθλημα ήταν ένα δώρο από ένα ανώτατο αναγνωρισμένο δικαστήριο και την έπεσε στον κ.Γκαγκάτση; Αυτό δεν λέγεται μαγκιά, λέγεται... βάζουμε τρεις τελίτσες γιατί έχουμε και δικαστήρια με τους κυρίους"

Το πρωτάθλημα ήταν δώρο του Γκαγκάτση προς τον ΟΣΦΠ με τον όλο χειρισμό της ΕΠΟ. Γι` αυτό ο Ντέμης δεν ασχολήθηκε με το cas. Αυτό εννοεί ολόκληρη η Ελλάδα, που τυγχάνει να είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Ο Κόκκαλης το γνωρίζει βέβαια, αλλά είπαμε, απευθύνεται μόνο στους δικούς του, μην τυχόν και αποπροσανατολιστεί κανείς – σαν τα πρόβατα - από την «αλήθεια».

«Ενα μήνα πριν ο κ.Νικολαΐδης έλεγε, αποκλειστήκαμε από το κύπελλο, δεν παίξαμε καλά στην Ευρώπη, δεν παίζουμε καλά στο πρωτάθλημα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό δεν το έχουμε καταφέρει. Επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε και μια σοβαρότητα, δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες αντιφατικές δηλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παίρνουν μια φράση που είπα".»

Οι πραγματικές δηλώσεις του Ντέμη ήταν:

1.. "Δεν έχει τελειώσει, βέβαια, το πρωτάθλημα και δεν έχει καμία σημασία να δω που θα καταταγεί η ομάδα μας, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ, είτε δεύτερη, είτε τρίτη".
2. "Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δεν το έχουμε καταφέρει και αυτό, ξαναλέω, δεν θα αλλάξει με το να βγει η ομάδα μας ΠΡΩΤΗ φέτος".
3. "Το ρόστερ της ΑΕΚ πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Είναι άξιο και ικανό να βγει ΠΡΩΤΟ τη φετινή περίοδο".

4. "Ακόμη και τώρα που μιλάμε μπορεί και να τερματίσει ΠΡΩΤΗ, υπάρχουν ακόμη πέντε αγωνιστικές".
5. "Με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζουμε, ΠΡΩΤΟΙ θα έπρεπε να ήμασταν. Αλλο θέμα είναι αυτό και άλλο το ότι παίζουμε κακό ποδόσφαιρο".

Συμπέρασμα: Ο Ντέμης μπορεί να μην ήταν ευχαριστημένος από την ομάδα του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο ΟΣΦΠ το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν καλύτερος. Όσο για το τελευταίο δίμηνο είναι αυτονόητο ποιος ήταν ο καλύτερος.

«Σήμερα για εμάς είναι μια φάση γιορτής. Ο Ολυμπιακός μετά από μια μικρή διακοπή με το πρωτάθλημα του κ.Δούρου, πήρε άλλα τέσσερα πρωταθλήματα.»

Δηλαδή, το μοναδικό πρωτάθλημα που κρίθηκε από τη διαιτησία τα τελευταία 12 χρόνια ήταν αυτό που πήρε ο ΠΑΟ; Αυτό εγώ το ερμηνεύω ως Γκαιμπελισμό ή δημαγωγία εις βάρος ατόμων πολύ χαμηλής νοημοσύνης!

«Είμαστε ελληνική ομάδα και πάντα πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, υπάρχουν συνθήματα για να πάρουμε το ευρωπαϊκό, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση.»

Γιατί άραγε δεν είναι εύκολο; Επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχουν παράγκες; Ή επειδή υπάρχουν άλλα μεγέθη; Τότε γιατί δεν παίρνει το ΟΥΕΦΑ; (όταν φεύγει από τους ομίλους.). Εκεί οι ομάδες δεν ανήκουν στο οικονομικό του επίπεδο;

«ο Ριβάλντο αφού αμφισβητεί τη γνησιότητα των πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, θα ήταν σωστό ως καλός άνθρωπος του Θεού να επιστρέψει τα πριμ.»

Αν ο Ρίμπο επιστρέψει τα πριμ, ο Κόκκαλης θα επιστρέψει τα λεφτά από το τσάμπιονς και τις φανέλες; (Και είναι βέβαιο ότι με την τρέλα που έχει ο Ρίμπο τις τελευταίες ημέρες θα το έκανε, αν ο Κόκκαλης έκανε το άλλο!).

Τέλος, αναφέρθηκε στα χρήματα που έδωσε ο Ρίμπο για το γνωστό ίδρυμα της κ. Βαρδινογιάννη (για τα παιδιά με καρκίνο).

Εδώ, τι να σχολιάσεις; Είναι τουλάχιστο κατάπτυστο να θίγει κατά αυτόν τον τρόπο ένα τόσο λεπτό κοινωνικό ζήτημα. Αλλά τι να πεις για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε σε μία χώρα που είχε αποκηρύξει κάθε έννοια πατρίδας και θρησκείας. Και η οποία βέβαια σήμερα δεν υπάρχει. Κάτι ξέρει ο Ρίμπο που λέει ότι του χρειάζεται το θεός.

2 σχόλια:

geokalp είπε...

συμφωνώ απόλυτα με το τίτλο!
είναι παρατηρημένο ότι γενικότερα η επικοινωνιακή πολιτική του γαύρου, εδώ και κάποια χρόνια, γίνεται για τους "μέσα"
για τους "έξω" καμία πρόνοια...

θα δικαιολογήσω μόνο λίγο εφέτος καθώς:
1. από τη περσινή "φιέστα" υπάρχει κλίμα Ριβάλντο (=κάποιος εναντίον του προέδρου)
2. η ηθική πλευρά του φετινού πρωταθλήματος
(εγώ είμαι κατά της ένστασης - θα προτιμούσα να μην γινόταν - αλλιώς επανάληψη του αγώνα)
οπότε λογικό είναι να θέλει να συσπειρώσει το κόσμο - καθώς έρχονται κι εκλογές

να προσθέσω στο συλλογισμό σου:
ο Κόκκαλης ήταν ο πρώτος που βγήκε και μίλησε για "συμμετοχική δημοκρατία" με τα μέλη και τις εσωτερικές εκλογές
πολύ σωστή η σκέψη του αλλά δεν πιάνει, ούτε εδώ ούτε στη Μπαρτσελόνα...
κι από εκεί που υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο ΔΣ, πλέον φαίνεται ότι είναι γλάστρες!
όμως ο Κόκκαλης είναι αυτός που βάζει τα φράγκα, δεν είναι δυνατόν να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις
συμπ.: δεν έκανε δηλαδή την υπέρβαση που επιθυμούσε/εξήγγειλε με τα μέλη

το σημείο που με ενόχλησε κι εμένα είναι η απαισιοδοξία που δείχνει για την Ευρώπη...
εδώ διαφωνώ!
και διαφωνώ γιατί έχω στο μυαλό μου
α. τη Λυών που δεν την ήξερε άνθρωπος το 1999, έπαιξε πρώτη φορά σε ομίλους και μας απέκλεισε στο γκολ - νομίζω το '01 - με μία νίκη(2-0) και μία ήττα(2-1) στο ΟΑΚΑ
έριξε κάμποσα λεφτά αλλά κι έβγαλε κι άλλα τόσα από πορείες και μετεγραφές
β. τη Πόρτο και γενικά τις πορτογαλέζικες - που όμως έχουν ένα αβαντάζ: είναι "κοντά" στη Βραζιλία και μιλάνε την ίδια γλώσσα
εδώ να προσθέσω ότι το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας των εκεί ομάδων - όπως το κατάλαβα από το βιβλίο του Μουρίνιο - είναι καμμία σχέση με τα εδώ, ακόμα ένα αβαντάζ που όμως καλύπτεται
συνεπώς, πορεία - ειδικά στο ΟΥΕΦΑ - μπορεί να γίνει (βλέπε Ρέιντζερς φέτος)
[αλλά όταν ρώτησαν τον Λεμονή, εκεί στα ματς με Τσέλσυ, για το τι θα γινόταν εάν έβγαινε τρίτος για ΟΥΕΦΑ, αυτός είπε ότι δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία της πρόκρισης (=πολύ περισσότερα φράγκα τα δύο μάτς από τη πορεία στο ΟΥΕΦΑ)]

και κάτι ακόμα που σου διέφυγε τελείως και απευθυνόταν στους "έξω":
είπε ο Κόκκαλης ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερη οργάνωση, καλύτερο προπονητήριο, καλύτερους/περισσότερους/πιο παθιασμένους φιλάθλους, μεγαλύτερο μπάτζετ
αυτό που δεν είπε - εννοείται γιατί μετράει τα λόγια του αλλά και γιατί δεν ήθελε να τσιγκλίσει - ήταν το γήπεδο Καραϊσκάκη...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Μπράβο ρε αδερφέ..Υπέροχο post.