Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Ένσταση

Όσα άρθρα αθλητικού περιεχομένου έχω προσπαθήσει να γράψω κατά καιρούς, προσπαθώ να το παίξω όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Και στο παρόν άρθρο προσπαθώ, αλλά ίσως να φανώ κάπως ερειστικός.

Αφορμή οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σήμερα το Δ.Σ. αποφάσισε την υποβολή ένστασης για τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απ. Καλαμαριάς και αφορά την μη προβλεπόμενη και "παράνομη" συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ, παίχτη της Καλαμαριάς. Η ιστορία γνωστή. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα στην ένσταση, αν δεν είχε δεν θα την έκανε. Αλλά.

Βλέποντας τον χθεσινό αγώνα είναι οφθαλμοφανές ότι δίκαια έχασε ο Ολυμπιακός. Και τριάρα να έτρωγε πάλι δίκαιο θα ήταν. Όταν σε έναν αγώνα κάνεις μία μόνο ευκαιρία είσαι άξιος της μοίρας σου. Αντί να δουν λοιπόν τα χάλια τους, θα προσπαθήσουν να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Γιατί όμως; Τόσο πολύ φοβούνται τους αντιπάλους και συ διεκδικητές του τίτλου; Αφού είναι διαστημική ομάδα με παιχταράδες κτλ κτλ κτλ γιατί φοβούνται;

Το ξαναλέω. Δίκαια θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του της ένστασης. "Ηθικά" όμως είναι άδικο. Αν τελικά πάρει τους 3 βαθμούς και το πρωτάθλημα κριθεί στο τέλος με έναν ή 2 βαθμούς διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού, θα μιλάμε για σκάνδαλο; Προσοχή. Νομικά θα είναι όλα εντάξει. Αλλά η καρδιά των φιλάθλων του ποδοσφαίρου θα χτυπάει ως εξής:

"Είναι γαύροι" θα λένε και θα έχουν και δίκιο.

10 σχόλια:

NOVITO είπε...

ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΕ ΕΙΧΕ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ , ΚΑΘΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ (ΤΡΙΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ) , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ FIFA-UEFA ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ (ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗ ... ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ)
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΧΕΙ ΓΕΛΙΟ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ (ΔΗΛΑΔΗ 6 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!!)

Hades είπε...

Το ζήτημα δυστυχώς είναι πιο σύνθετο.
{ρπσωπικά το ήξερα από προχθές το βράδυ και μου έστριψαν τ'άντερα. ΔΙότι η εμφάνιση του γαύρου ήταν λίαν επιεικώς για κλάμματα και έπρεπε να είχαμε φάει κι άλλα.
Το πρόβλημα είναι αλλού: δικαίωμα για ένσταση δεν έχει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και όλοι οι λοιποί ενδιαφερόμενοι, ήτοι οι ομάδες που παλεύουν για σωτηρία. Εάν δεν κατέθετε ένσταση ο Ολυμπιακός είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κατέθετε τουλάχιστον μία από τις άλλες (και δεν είναι λίγες). Στην αυτήν περίπτωση ξέρεις τι θα έλεγαν όλοι; Ότι ο Ολυμπιακός θέλησε αν φανεί ότι επιθυμεί να χάσει το ματς, όπως δικαιότατα το έχασε εντός του γηπέδου, και βάζει κάποιαν από τις άλλες να κάνει τη δουλειά.
Από τη στιγμή που ήρθε έτσι η ιστορία, καλώς την κατέθεσε διότι απλούστατα θα ακούσει λιγότερα.

Άλλο αν ουδείς, ούτ'εμείς οι γαύροι θέλαμε να πάρουμε στα χαρτιά ένα παιχνίδι όπου παίξαμε τόσο άθλια.

tzonakos είπε...

Eαν ο δανεισμός εξαιρείται, τότε νόμιμα έπαιξε ο Βάλλνερ.
Δυστυχώς εχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα. Σε κύκλους οπαδών του ολυμπιακού ακούγεται οτι θα καρδηθεί η ένσταση ( πολλοί λένε 50-50 ειναι ) και αν κερδηθεί θα πάρει +10 ο ολυμπιακός και μείον 10 η Καλαμαριά ! ετσι λένε εκείνοι τουλάχιστον.
Απορία χαζού φιλάθλου :
Αφου εξεδόθη δελτίο απο την ΕΠΟ, τι φταίει η Καλαμαριά ;;;;

tzonakos είπε...

Διόρθωση : +3 ο ολυμπιακός και μειον 10 η Καλαμαριά.

NOVITO είπε...

Bάσει του κανονισμού της ΕΠΟ , ο ΟΣΦΠ δικαιούται μόνο τους 3 βαθμούς του παιχνιδιού (όχι και δέκα .... είπαμε έχουμε εκπτώσεις , όχι ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!) , ενώ η Καλαμαριά χάνει τους 3βαθμούς του παιχνιδιού και από κανέναν έως 3 , συν κάποιο χρηματικό πρόστιμο (αν υπάρξει)
Ακόμα η ΕΠΟ , από τη στιγμή που της στάλθηκε η μπλε κάρτα του παίκτη (από τη Σκωτία) είναι υποχρεωμένη να εκδώσει δελτίο , χωρίς μάλιστα να υποχρεούται να ψάξει το που έχει αγωνιστεί ο παίκτης
Τέλος , αν η Καλαμαριά δεν έχει κάποιο έγγραφο από ΕΠΟ , UEFA , FIFA ,(κάτι για το οποίο αμφιβάλλω) το οποίο της δίνει το δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαιο με τον παίκτη είναι 80% χαμένη στην Ελλάδα......

a.c. είπε...

O Κανονισμός Μετεγγραφών της ΟΥΕΦΑ, που έχει αποσταλεί στην ΕΠΟ και ισχύει κανονικά και στη χώρα μας, είναι σαφής:

«Κατά την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγραφεί το ανώτατο σε τρία σωματεία. Ωστόσο, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο ποδοσφαιριστής έχει καταλληλότητα να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες μόνο για δύο σωματεία».

Ο Βάλνερ, στο χρονικό διάστημα αυτό, αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες με Φόλκερκ, Χάμιλτον και τώρα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ο παίχτης είχε προταθεί σε Λάρισα και Βέροια, αλλά αυτοί δεν πάτησαν την μπανανόφλουδα.

Καλώς ή κακώς, συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί, η Καλαμαριά υπέπεσε σε λάθος.
Όπως σε λάθος είχε υποπέσει και ο ΑΡΗΣ με τα δελτία και έπεσε κατηγορία, όπως σε λάθος είχαν υποπέσει και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, με το χαρτί στο φαξ και είχαν αποκλειστεί στην Ευρώπη.

tzonakos είπε...

Ωχ, κατάλαβα !
Πάει η Καλαμαριά.
( Τυπογραφικό λάθος έκανα, το διόρθωσα πριν :) )
Οπως σωστά είπατε όμως, αν δεν την έκανε ο ολυμπιακός την ένσταση μπορούσε να την κα΄νει άλλος με έννομο συμφέρον.
Ακουσα στο ραδιόφωνο, οτι το καταστατικό της ΕΠΟ ειναι εναρμονισμένο με ΟΥΕΦΑ ( ή FIFA ; ) άρα λογικά θα ισχύει οτι και στην ΟΥΕΦΑ ;
Το καταστατικό τι λέει οτι η ομάδα πρέπει να ψάξει πού εχει αγωνιστέι ο παίκτης και η ΕΠΟ βάζει απλά μια σφραγίδα ;;;
Δε νομιζω ρε παιδιά, λογικά πρέπει να χει κάποια ευθύνη και η ΕΠΟ !

smile είπε...

Καλησπερα να πω και εγω μια αποψη?οτι οσο και αθλιος να ηταν ο Ολυμπιακος στην ελλαδα θα κυβερναει μια ζωη ο Κ.Κοκκαλης,ο Κ.Βαρδινογιαννης και οι πολιτικοι...οποτε μην ψαχνουμε να βρουμς για ενσταση και μαλακιες...ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι που κανουν 4 ατομα και εμεις οι χιλιαδες ποδοσφαιροφιλοι θα τσακωνομαστε μεταξυ μας,για το ποιο ειναι σωστο και λαθος.Μακαρι αυτη η χωρα να γινει Κρατος και να καταφερουμε να φτασουμε σε επιπεδα πραγματικα Ευρωπαικα εστω ενα 20% οχι ποιο πολλυ.Επισης και ο ολυμπιακος να μην κανει Ενσταση θα κανει ο Λεβαδειακος η ο Ο.Φ.Η η καθενας Ενδιαφερομενος που κινδυνευει με υποβιβασμο.Μακαρι Ελλαδιτσα να γινεις μεγαλη διοτι ουτε μετα το Ευρωπαικο που πηραμε δεν γιναμε καλυτεροι....Και ο Ronaldinio να ερθει εαν δεν φυγουν οι πολιτικοι απο τον αθλητισμο δεν θα ξεβρωμισουμε ποτε.Ευχαριστω που υπαρχουν 38 μαζι με εμενα τριτοματακηδες και μπορω να αισιοδοξω για ενα καλυτερο και αντικειμενικο ποδοσφαιρο.Να ειμαστε ολοι καλα και με υγεια πανω απο ολα!

tzonakos είπε...

H Kαλαμαριά ποντάρει επάνω στην ΕΠΟ που εξέδωσε το δελτίο και ο Ολυμπιακός πιστεύοντας οτι το θέμα θα φτάσει στη ΦΙΦΑ, ποντάρει σε ερμηνεία κανονισμου αυτής.
Αρα αν η ΕΠΟ στείλει το μπαλάκι στη ΦΙΦΑ, χάνει η Καλαμαριά.

Μάλλον...

a.c. είπε...

Είναι πολύ περίπλοκη η υπόθεση και δύσκολη.