Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Τελικά Οι Ειδήμονες Αποφάσισαν...Επανάληψη Του Αγώνα

Αν και όχι τελεσίδικα αποφασίστηκε η επανάληψη του αγώνα της Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό.

Έγινε μια ήπια αποδοχή των θέσεων του Ολυμπιακού, καθώς είναι εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα του Πειραιά πολύ δύσκολα θα ξαναχάσει απο τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς.
Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι για ποιόν λόγο μια ομάδα αναγκαζεται να ξαναπαίξει ένα παιχνίδι που κέρδισε, εξαιτίας ενός λάθους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Διάβασα σε ένα site ότι αυτή είναι Σολομώντεια λύση.

Ρωτάω εγώ.

-Τι κυρώσεις θα έχει η ΕΠΟ για το λάθος της προς την Καλαμαριά? Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον συγκεκριμένο παίχτη τον έχει πληρώσει και θα συνεχίσει να τον πληρώνει χωρίς να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Και όλα αυτά επειδή "η ΕΠΟ έκανε ένα λάθος"...

-Τι πρέπει να κάνει ο Απόλλων Καλαμαριάς τώρα που έχει ένα παίκτη δηλωμένο κανονικά, με δελτίο και...καθόλα νόμιμο μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να έχει πλέον δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει?

Ο σοφός λαός λέει ότι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Καλό Βράδυ.

υγ . Θέλω να σπάσει ο διάολος το πόδι του και να ξανακερδίσουν οι Πόντιοι το ματσάκι (αν αυτό γίνει τελικά)....

2 σχόλια:

Hades είπε...

Κατ' αρχήν, δεν επρόκειτο για λάθος της ΕΠΟ. Οι ομοσπονδίες δεν εξετάζουν ποτέ τη νομιμότητα μιας μεταγραφής: γι'αυτό είναι επιφορτισμένες οι ομάδες. Από τη στιγμή που οι Σκωτσέζοι υπέβαλαν στην ομοσπονδία τους συμβόλαιο, η σκωτσέζικη ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη να στείλει την μπλε κάρτα του παίκτη. Από τη στιγμή που η Καλαμαριά υπέβαλε συμβόλαιο στην ΕΠΟ, η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εκδόσει δελτίο στον παίκτη με το που έφτασε η μπλε κάρτα του. Απλά πράγματα.

Ίδια ιστορία είχε γίνει με τον Τέβεζ που παραλίγο να υποβιβασθεί η Γουέστ Χαμ, ενώ ο Τέβεζ έπαιξε κάτι μήες μετά, ίδια ιστορία έγινε και φέτος στην Πορτογαλία με την Μπελενένσες που πήρε έναν παίκτη που είχε αγωνισθεί (με δανεισμό) σε Λεβάντε και Αλμπαθέντε (όπου ο μεν παίκτης επέστρεψε άρον, άρον στην Ισπανία, η δε Μπελενένσες έφαγε μείον 3 συν πρόστιμο και ησύχασε)
.
Αν δεν μας αρέσει κάτι, μην τα ρίχουμε όλα σε ανομίες και παρανομίες και παραβλέψεις της ΕΠΟ ή τυο οποιουδήποτε άλλου.

Προσωπικά δεν ήθελα με καμία κυβέρνηση τους 3 βαθμούς, διότι θεωρώ ότι δεν είχαμε κανένα ηθικό δικαίωμα να το πράξουμε μετά από τέτοια εμφάνιση.
Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπήρξε παρανομία.

Είτε αρέσει, είτε όχι, η θέση του Ολυμπιακού ήταν πολυ δύσκολη: αφενός είχε να κάνει με μη τήρηση των νόμων, αφετέρου αν δεν έκανε αυτός την έσταση θα την έκανε κάποιος από τους υπολοίπους, πράγμα που θεωρώ ακόμη χειρότερο (κι ακούω βερεσέ τις ανακοινώσεις τους, ότι σιγά μην το έκαναν).

Και παρόλο που η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελείως άτοπη νομικά, προσωπικά μου αρέσει πολυ΄περισσότερο από το να έπαιρνα 3 βαθμούς στα χαρτιά.

tzonakos είπε...

Γουστάρω να το πάρει το ματσάκι πάλι η Καλαμαριά, ετσι για το γαμώτο !
Αλλα μάλλον θα το αγοράσει ο μπάρμπας ο κατάσκοπος. Ειναι πολλλλά τα λεφτά !