Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Ρεχάγκελ και ξερό ψωμί ! ! !


Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους.
Ευχαριστώ πολύ που με βάλατε στη παρέα σας.

Χρονιά στα γήπεδα.. βλέπω την μπάλα σαν μια διασκέδαση σαν ένα θέαμα και τίποτα παραπάνω.
Δηλώνω οπαδός της Εθνικής Ελλάδος και όλων των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.
Κι ενώ γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια περιοχή του Πειραιά ο καλός μπαμπάς μου δεν με έκανε Ολυμπιακό.. όταν με ρωτούσαν στο δημοτικό τι ομάδα είμαι.. και απαντούσα Προοδευτική ανάμεσα σε γέλια και πειράγματα ρωτούσαν ξανά.. από τις μεγάλες ομάδες τι είσαι..

..η καλύτερη μου εμένα.. μα από τις μεγάλες είμαι Προοδευτική!!!

Αλλά γι’ αυτό θα γράψω άλλη φορά.. θέλω να γράψω σήμερα κάποιες σκέψεις για το φαινόμενο Ρεχάγκελ.

Αναμφισβήτητα είναι ένας προπονητής που είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις επιλογές του και με την φιλοσοφία του μας έδωσε χαρές κι έκανε την εθνική μας αρκετά μεγαλύτερη από ότι την βρήκε.

Πολλοί τον αποκαλούν κωλόφαρδο.. ίσως να είναι και λίγο, εγώ νομίζω βέβαια ότι όταν το έργο επαναλαμβάνεται τίποτα δεν είναι στην τύχη.
Πήρε μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και εδώ που τα λέμε δεν έχουμε ούτε την υποδομή μα ούτε και τον πληθυσμό ανάλογα με άλλες χώρες (βλέπε Γαλλία.. Γερμανία κλπ) για να τις ανταγωνιστούμε.. και έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε για να τις κερδίσει..
Δεν μπορείς να παίξεις την Ισπανία.. την Πορτογαλία.. την Γαλλία μα και άλλες χώρες στο μισό γήπεδο.. τι έκανε λοιπόν; Έφτιαξε μια ομάδα δυνατή αμυντικά με αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές και είχε στις στημένες φάσεις 4 ψηλούς στη περιοχή.. αυτό έκανε και πέτυχε.. τόσο απλά!!!

Ορισμένοι φωνάζουν και λένε την ομάδα «οι άμπαλοι».. «χτικιό».. κλπ κλπ εδώ μπορώ να θυμηθώ το ματς στο μουντιάλ που πέρασε ανάμεσα σε Γαλλία και Βραζιλία.. οι Γάλλοι έπαιξαν όπως παίξαμε εμείς μαζί τους και τους κερδίσαμε στο euro.. κανείς δεν κατηγόρησε την Γαλλία ότι είναι «άμπαλοι»

Ωραίο το θέαμα.. κι εμένα μ’ αρέσει αλλά δηλώνω οπαδός στο αποτέλεσμα!!! Να κερδίσω θέλω.. να φύγω από το γήπεδο και να έχω χαμόγελα.. και ο Ρεχάγκελ μου το δίνει 8 στις 10 φορές.

Καλώς σας βρήκα...

10 σχόλια:

smile είπε...

Καλησπερα,πιστευω οτι εχεις απολυτο δικιο,αλλα ειμαι της αποψης οτι εχει κολησει σε καποιους παιχτες και δεν λεει να βαλει κανεναν αλλο...π.χ.Σπυροπουλος....συμφωνεις?????

Κώστας είπε...

smile
Να μην βάλει κανένα Σπυρόπουλο!!
Ευτυχώς η ΕΠΟ άφησε τον κύριο Ρεχαγκελ στην ησυχία του και τον προστάτεψε απο κάθε λογίς ειδικούς, παλαίμαχους, επίσημους οπαδούς (βλ.Γιακουμάτο) και παράγοντες. Μπόρεσε έτσι ο Γερμανός να φτιάξει την ομάδα που θέλει με τους παίχτες που θέλει, είτε αυτοί είναι καλοί ή κακοί.

Κόντρα σε όλους δεν χρησιμοποίησε τον Ζήκο, τον Στολτίδη, έδιωξε τον Γεωργάτο και συνεχίζει να βάζει στην ενδεκάδα τον Χαριστέα....

Απο την στιγμή που αυτός ο Ανθρωπος πήρε το Ευρωπαικό, μας έχει στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου, μας έχει επικεφαλής ομίλου στα προκριματικά του παγκοσμίου και μας πηγαίνει 2η φορά στο EURO, μην σώσει και παίξει ποτέ ο Σπυρόπουλος και ο κάθε Σπυρόπουλος. Ακόμη και τον...Καλιτζάκη να βάλει στην άμυνα έγω θα τον υποστηρίζω γιατί ξέρω ότι...ξέρει πολλά παραπάνω απο μένα για το ποδόσφαιρό και το πως μετατρέπεις ένα καφενείο σε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Καλά Χριστούγεννα
Με εκτίμηση
Κώστας

Shades είπε...

smile.. συμφωνώ ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής.. ο Ρεχάγκελ πρέπει να κρίνετε αλλά πρέπει να κρίνετε εκ του αποτελέσματος.. δηλαδή να ολοκληρώνετε ένας κύκλος αγώνων και μετά μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας.
Βέβαια η μέχρι τώρα δουλειά του δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για κριτική.. τώρα αν αρχίσουμε να λέμε γιατί δεν πήρε τον τάδε και πήρε τον δείνα μάλλον γινόμαστε όλοι προπονητές.

Lexaionarios είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ SHADES ,ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..)O ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ...

Shades είπε...

Lexaionarios.. αυτό τελικά δεν είναι το ζητούμενο;
..και μια και είσαι γαύρος κάποια στιγμή θα κάνω ποστ στο ίδιο θέμα περίπου με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου.. ίσως μια άλλη ματιά λίγο ουδέτερη.

Lexaionarios είπε...

SHADES .....ΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΕΜΕΝΑ ΓΑΥΡΟ!

Κώστας είπε...

ΧαΧαΧαΧαΧα

lexaionarie ψυχραιμία

ΧαΧαΧαΧαΧα

Όλοι τώρα γνωριστήκαμε πως κάνεις έτσι :)))))

Shades...βαζελίνη είναι ο τύπος!!

Lexaionarios είπε...

xaxaxaxaaxaxaax

Shades είπε...

Χαχαχαχα!!! τόσο το χειρότερο για σας έχω πιο πολλά χαχαχα!!! συγνώμη για το "γαύρος" εδώ που τα λέμε για τους πράσινους είναι πολύ κακιά κουβέντα αυτή.. καλύτερα να σε πω καμπούρη... χαχαχα!!!

smile είπε...

shades.....συμφωνω απολυτα και ποτε δεν την ειδα και καλα προπονητης απλα ειπα μια αποψη και ειμαι ενας απλος και υγιεις φιλαθλος που αγαπαει το ποδοσφαιρο και χαιρομαι που σαν ελληνες κατακτησαμε πολλα και ο rexagel ειναι ο αρχιτεκτονας αλλα οι εργατες ειναι εντος γηπεδου και αυτη αξιζουν ποιο πολλα συνχαρητηρια απο τον καθενα.δικη μου αποψη και κατι τελευταιο....ειναι οτι τα χρονια περνουν και οι αντικαταστες καποιον παιχτων πρεπει να αποφασιστουν γρηγορα και να παρουν παιχνιδια στα ποδια τους!!!!για να κλεισω....χρονια πολλα στον στεφανο που εχει σημερα την τιμητικη του και αντοιστοιχα στην στεφανια!!!!