Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

O Θεός… γέλαγε με τους Έλληνες!

Όταν τον περασμένο Μάιο με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή (και με βέβαιη την παρουσία του στους ομίλους), ολοκληρώνονταν και η 4άδα των ομάδων που θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ΠΑΟΚ), αλλά και σε αυτά του Europa League (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης) κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που αυτές τις μέρες βιώνει το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Ειδικότερα όταν… καλοκαίριασε και έγιναν και οι κληρώσεις οι πάντες έγιναν… μάντεις και έκαναν τις προβλέψεις τους. Σε όμιλο με Κοπεγχάγη και Ρουμπίν ο Παναθηναϊκός ήταν εύκολα δεύτερος πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός με δύο νίκες θα έμπαινε πανηγυρικά στον όμιλο του Europa! O ΠΑΟΚ με τον επαναληπτικό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε να γίνεται στην Πόλη θα… μετρούσε πολλά. Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων και ο Άρης χωρίς παραστάσεις θα ήταν απλά… φτωχοί συγγενείς που θα συμπλήρωναν τους ομίλους. Όμως όπως γελάει ο Θεός όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, έτσι επίσης γελάει και όταν ο Έλληνας κάνει προβλέψεις. Η συνέχεια τα είπε όλα από μόνη της. Ο Ολυμπιακός… ξεφτιλίστηκε Αυγουστιάτικα, ο Παναθηναϊκός βγήκε… 4
ος και καταϊδρωμένος σε όμιλο που μέχρι πριν μερικά χρόνια τον είχε «για πρωινό» και το… τρίο του Europa League διαπρέπει!
Γράφει ιστορία. Ή για την ακρίβεια ευελπιστεί να γράψει μιας και ακόμη και με τις ιστορικές νίκες της Τετάρτης (του Άρη κυρίως και της ΑΕΚ εν συνεχεία) η πρόκριση δεν είναι 100% βέβαιη.
Απλά πλέον η τύχη και τα… εισιτήρια είναι σε δικά τους χέρια και όχι σε ξένα. Παναθηναϊκό περιμέναμε να δούμε την Άνοιξη και τελικά ΠΑΟΚ-Άρης-ΑΕΚ θα μας προκύψουν (σ.σ πιθανότατα το ξαναλέμε γιατί η μπάλα καμιά φορά είναι πόρνη και στο… 90’ σε πληγώνει).

Όπως και να έχει πάντως πριν μερικούς μήνες ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας δεν περιμέναμε ότι μπορεί και μέσα στο 2011 να δούμε 3 ομάδες στην Ευρώπη.
Σε μια σεζόν που τα… αιώνια βουβάλια πλακώνονται καθημερινά, που η διαιτησία είναι στα… χάι της, που μια βδομάδα συζητάμε για ένα καπνογόνο αν μη τι άλλο είναι καλό να αναπνέουμε και λίγο Ευρωπαϊκό αέρα! Όσο κι αν κρατήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: