Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Στην ΑΕΚ Αξίζει μία Καλύτερη Διοίκηση

Ο 1ος γύρος τελείωσε βρίσκοντας την ΑΕΚ 4η και όχι καταϊδρωμένη, δεδομένης της κάκιστης εικόνας που παρουσίασε. Είναι λοιπόν επιτυχία το πλασάρισμα στην 4άδα και ο λόγος προφανής: η φτώχεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αιτία της φετινής εικόνας της ομάδας γνωστή και χιλιοειπωμένη: ο κάκιστος μεταγραφικός σχεδιασμός από Ντέμη – Δώνη απόρροια και της πολυμετοχικότητας.

Η έλευση του Μπάγεβιτς σίγουρα βελτίωσε την εικόνα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η ομάδα αυτή να προχωρήσει με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό.
Και αν οι απαιτήσεις του Ντούσαν είναι γνωστές και δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες, από αυτές των 2 μπακ και του δημιουργικού χαφ, για 1 ζήτημα θα διαφωνήσω μαζί του: στην εμμονή του στους Χουανφράν και Μπασινά.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να προβεί σε περισσότερες αλχημείες στα άκρα της άμυνας.

Όπως πέρυσι ο Κωστένογλου τόλμησε να εξαφανίσει τους Αρουαμπαρένα και Ράμος, έτσι περίμενα και τον πολύπειρο Μπάγεβιτς να πράξει το ίδιο.

Ο Χουανφράν ήταν τραγικός και το είδε όλος ο κόσμος. Δεν είχε την απαιτούμενη σπιρτάδα, ζωντάνια να κινηθεί μπροστά με προϋποθέσεις και όταν βρισκόταν απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο επιθετικό, έχανε το μπούσουλα. Στη θέση αυτή θα περίμενα για παράδειγμα το Λαγό, που μπορεί τουλάχιστο να τρέξει ή το Χετεμάι, που βράζει το αίμα του ως άλλος Μπούρμπος, που πέρυσι συνέβαλε στην αγωνιστική ανάκαμψη της ΑΕΚ επί Κωστένογλου.

Ο δε Μπασινάς ήταν χωρίς υπερβολή τραγικός. Και τις όποιες προσωπικές προσπάθειές του για ανάκαμψη σίγουρα δε βοήθησε ο κόσμος, που έχοντας το αλάθητο (το πιστεύω ακράδαντα), αντιλήφθηκε έγκαιρα τις περιορισμένες δυνατότητές του αλλά και την απάθεια με την οποία τελικά συμφώνησε με την ΑΕΚ.
Η ομάδα έστρωσε χωρίς αυτόν στο κέντρο και σίγουρα χωρίς αυτόν στο δεξί μπακ.

Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι ο Εντίνιο αν δεν είναι βασικός, θα πρέπει τουλάχιστο να είναι η 1η επιλογή από τον πάγκο, αντί για παράδειγμα των Λαγού ή Πλιάτσιακα (αν είναι δυνατόν!).

Τέλος, με βάση τα ρεπορτάζ μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται πόσο αποτυχημένο είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο το πολυμετοχικό σχήμα. Όταν λόγω της πολυφωνίας, καθυστερεί τόσο πολύ να βγει μία απόφαση για τα μεταγραφικά που θα καθορίσουν το μέλλον της ομάδας, αντιλαμβάνεται και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος πόσο εγκλωβισμένη είναι η ομάδα.
Άλλωστε, όσοι θυμούνται, η αργοπορία στη λήψη αποφάσεων κόστισε και στις καλοκαιρινές μεταγραφές που τόσο επηρέασαν τελικά το χτίσιμο της ομάδας και που εν μέρει αποτέλεσαν και άλλοθι για το Δώνη. (έλευση Μπασινά, Πελετιέρι και Τζεμπούρ τη τελευταία μέρα, αργοπορημένη πώληση Παπασταθόπουλου και απομάκρυνση Αρουαμπαρένα, κλπ).

Στην ΑΕΚ σίγουρα αξίζει μία καλύτερη διοίκηση που να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας και να ξέρει πότε να επενδύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: