Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΨΥΧΑΡΑ!

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2

Η ομάδα απέδειξε ότι φέτος διαθέτει δύο πράγματα που της έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια: ΨΥΧΗ και ΤΟΛΜΗ (άρα και τύχη). Παρότι δεχθήκαμε την ισοφάριση στο 85', η ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να πάρει τη νίκη με γκολ του νεαρού Αθανασιάδη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Περισσότεροι από 1.500 φίλοι του ΠΑΟΚ στη Φυλή(περίπου 3πλάσιοι από τους γηπεδούχους...)

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα αφού οι βασικότατοι Κοντρέρας, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς και ο - εδώ και καιρό απών - Βιεϊρίνια δεν ήταν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Ευτυχώς τελευταία στιγμή ο Πάμπλο Γκαρσία απέκτησε το δικαίωμα της συμμετοχής στο ματς, αφού οι δικαστικοί είχαν απεργία και δεν εκδικάστηκε η υπόθεσή του. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Σάντος να μην αλλάξει κάτι από το στυλ της τακτικής του καθώς στη θέση του Ίβιτς έπαιξε ο Γκαρσία, στη θέση του Μουσλίμοβιτς επιλέχθηκε τελικά ο Αναστασάκος που είναι και αυτός ψηλός και δυνατός και στη θέση του Κοντρέρας έπαιξε και πάλι ο φορμαρισμένος Μάρκος Αντόνιο.

Στο α' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ένα 10λεπτο (16'-26') που κατάφερε να κάνει κάποιες απανωτές καλές ευκαιρίες αλλά ούτε και σ'αυτό το διάστημα κατάφερε να κλείσει τον Θρασύβουλο στην περιοχή του και να τον πιέσει. Πάντως στο α' ημίχρονο είχαμε 5 καλές ευκαιρίες εκ των οποίων ξεχωρίζουν μία κεφαλιά του ολομόναχου Λάκη μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Κωστάκης και ένα καλό σουτ από τον Κονσεϊσάο στη γωνία που απέκρουσε ο Κωστάκης. Από τη στιγμή που αυτές οι δύο φάσεις δεν έγιναν γκολ το ματς μοιραία πήγε στο 0-0 για το πρώτο 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ να πάσχει δημιουργικά (μέτριος και πάλι ο Λάκης, δεν ανέβαινε ο Αραμπατζής, στα "ρηχά" ο Μπακαγιόκο) και να κινδυνεύει στην άμυνά του μόλις μία φορά από ένα σουτ του Ρόκα που κατέληξε άουτ.

Από τους κορυφαίους και πάλι ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν

Στο β' ημίχρονο μπήκαμε πιο βελτιωμένοι και καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ στο 55' με ένα γκολ του πολύ καλού και πάλι Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος ειδικά σε τέτοιου είδους ματς με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους είναι πραγματικός ηγέτης. Το γκολ προήλθε για ακόμη μια φορά από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ, αναστάτωση στην περιοχή του Θρασύβουλου, προσπάθεια και πάλι του Μπακαγιόκο να επωφεληθεί και τελικά σουτ από κοντά του Κονσεϊσάο που έκανε το 0-1 για την ομάδα μας. Μετά το γκολ οι παίκτες του Θρασύβουλου έκαναν αρκετή ώρα να συνέλθουν αλλά ο ΠΑΟΚ, όπως μας έχει συνηθίσει φέτος, δεν πάτησε γκάζι και απλά "πάγωσε" το παιχνίδι θέλοντας να το οδηγήσει στη λήξη με το 0-1. Οι Λάκης, Βερόν, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο ήταν αρκετά πιο δραστήριοι σε αυτό το β' ημίχρονο με τον πρώτο να κάνει ωραία κίνηση και σουτ μόλις άουτ στο 67'. Όμως, ο Σάντος για ένα ακόμη παιχνίδι αποφάσισε να κλείσει την ομάδα πίσω από νωρίς περνώντας (ως συνήθως) και τρίτο αμυντικό χαφ στην ομάδα (Μπαλάφας) στη θέση του Μπακαγιόκο που είχε αρχίσει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να ανεβάζει την απόδοσή του. Η τακτική αυτή του Σάντος φέτος μας είχε βγει σε μεγάλο βαθμό αλλά σήμερα κινδυνεύσαμε να πληρώσουμε την ατολμία του Πορτογάλου, αφού ο Θρασύβουλος αναθάρρισε μετά το 80' χάνοντας ευκαιρία με τον Ρόκα στο 83' και αφού προηγουμένως (81') ο Μάρκος Αντόνιο έχασε την τελευταία καλή φάση του ΠΑΟΚ στο ματς και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά. Ο Θρασύβουλος κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα (85') με ωραίο γκολ του Άλβες, μετά όμως από απόλυτα ηθελημένο στρώσιμο της μπάλας στον σκόρερ από τον Ρόκα με το χέρι. Η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του διαιτητή Δαλούκα, ο οποίος όμως άφησε τη φάση να εξελιχθεί με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δεχθεί το γκολ. Ο διαιτητής έδειξε ότι τα έχει χαμένα αφού απέβαλε τον Άλβες για τον πανηγυρισμό του χωρίς ο τελευταίος να έχει βγάλει τελικά τη φανέλα του, παρότι ξεκίνησε να την βγάζει. Στο πιο κρίσιμο σημείο λοιπόν ένας ακόμη κακός διαιτητής πήγε να κάνει "άνω κάτω" το ματς και να διαμορφώσει αποτέλεσμα.

Η ισοφάριση "πάγωσε" στιγμιαία τον ΠΑΟΚ αφού η ομάδα είχε στηθεί αμυντικά για τα τελευταία λεπτά του αγώνα και ο μόνος επιθετικός που είχε μείνει στην 11άδα ήταν ο Αναστασάκος. Κάπου στο 89' όμως ο Σάντος (ευτυχώς) αποφάσισε να ενισχύσει την επίθεση με τον νεαρό σέντερ φορ Στέφανο Αθανασιάδη. Η είσοδος του τεχνίτη Αθανασιάδη ανέτρεψε τις ισορροπίες και αναστάτωσε το κέντρο της άμυνας του Θρασύβουλου. Ο νεαρός, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε κατάφερε να κερδίσει ένα φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή, πράγμα που συνέβαλε στο να τους "κλείσουμε" πίσω και τελικά κατάφερε να πετύχει και το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις μετά από εξαιρετική σέντρα του Βερόν στο κέντρο της άμυνας του Θρασύβουλου. Ήταν η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να χάσει βαθμούς σε αυτό το ματς έχοντας σαφώς περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό του.

Γκολ-χρυσάφι από τον νεαρό Αθανασιάδη και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τις "ψηλές πτήσεις" στο πρωτάθλημα

Αξίζει ακόμα να προσέξουμε:

  • Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση του Βερόν. Ως συνήθως, έκοβε, μοίραζε, κουβαλούσε την μπάλα, έδινε βοήθειες στα πλάγια και έφτανε έξω από την αντίπαλη περιοχή σουτάροντας από καλές θέσεις. Σπουδαίος μπαλαδόρος και μεγάλη ψυχή. Ειδικά μετά το 1-1 φώναζε στους συμπαίκτες του να προσπαθήσουν για το γκολ της νίκης και βέβαια ήταν αυτός που με μία ακόμη γλυκιά σέντρα κατάφερε να σερβίρει ένα γκολ στους επιθετικούς της ομάδας.
  • Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε μία ακόμη κόκκινη χωρίς να ξέρω ακόμα αν ήταν δίκαιη ή άδικη, αφού ο Δαλούκας μετά το 80' τα είχε χάσει τελείως. Ανεξαρτήτως αν ήταν δίκαιη η αποβολή ή όχι, πρέπει ο Ουρουγουανός να ηρεμησει γιατί η ομάδα τον χρειάζεται αγωνιστικά.
  • Σε σαφή άνοδο αγωνιστικά ο Μάρκος Αντόνιο (παρόλο το μεγάλο λάθος του στην αρχή του β' ημιχρόνου) που έχει κάνει το κενό του Κοντρέρας να μην φαίνεται
  • Ο Σάντος έπαιξε με τη φωτιά και πάλι κλείνοντας την ομάδα πίσω ίσως πιο νωρίς απ' ό,τι θα έπρεπε
  • Η ομάδα έχει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα (Κονσεϊσάο, Βερόν, Μαλεζάς) που πονάνε την ομάδα και δεν τα παρατάνε εύκολα. Γι'αυτό άλλωστε ο ΠΑΟΚ φέτος καθαρίζει ματς που άλλες χρονιές θα τα έχανε εύκολα
  • Ο Σάντος επέλεξε να βάλει τον Αραμπατζή δεξί μπακ παρότι ο Σερραίος δεν πήγε καθόλου καλά στο ματς με τον ΟΣΦΠ ενώ και με τη Λάρισα ήταν μέτριος. Ο Δάρλας που κανονικά παίζει αριστερά (και ο Σνάουτσνερ δεξιά) επιλέχτηκε να μείνει στον πάγκο και να περάσει σαν αλλαγή μετά το 0-1. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ομάδα προσπαθεί να προωθήσει μερικούς από τους Έλληνες παίκτες της που είναι σε καλή ηλικία (24 και κάτω) με σκοπό ενδεχομένως να τους πουλήσει. Αυτό σαν σκέψη είναι μία σωστή τακτική από τη στιγμή που η ομάδα κάνει εξυγίανση, αλλά θα προτιμούσα να έβλεπα τον Αραμπατζή σαν δεξί χαφ και όχι σαν μπακ όπου προφανώς δεν "πολυτραβάει".
  • Αφού μορούμε να καθαρίζουμε τέτοια ματς και με τόσες απουσίες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι με μια μικρή μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη και με δεδομένα τα χάλια των ΠΑΟ και ΑΕΚ, μπορούμε να κυνηγήσουμε την 2η θέση. Φυσικά πρώτο μέλημα παραμένει η Αυξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η εξυγίανση σε όλα τα επίπεδα και η πάση θυσία έξοδος τουλάχιστον στο ΟΥΕΦΑ.
  • Το 7ο γκολ του ΠΑΟΚ φέτος από στημένη φάση. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι είτε από κόρνερ είτε από φάουλ κοντά στο κόρνερ. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι έλεγαν την αλήθεια όταν έγραφαν το καλοκαίρι ότι ο ΠΑΟΚ δουλεύει πολύ τα στημένα και δεν ήταν ένα ακόμη "κλισέ" της καλοκαιρινής προετοιμασίας...
  • Ο 8ος διαφορετικός παίκτης του ΠΑΟΚ που σκοράρει φέτος έγινε ο Αθανασιάδης. Μεγάλος πλουραρισμός, παρότι όλοι συμφωνούσαμε ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δεν έχει βάθος στον πάγκο. Να που και ο πάγκος ανταποκρίνεται προς το παρόν, παρότι λείπουν 4-5 βασικοί στα τελευταία ματς
  • Εκτός Βερόν και Γκαρσία από το ματς με τον Αστέρα; Θα γελάσουμε! Μάλλον ο Σάντος πρέπει να ανθεωρήσει την άποψή του για τον Ηλιάδη και να τον βάλει μέσα γιατί δεν μας βλέπω καλά εκεί στο κέντρο...
by Stepas

3 σχόλια:

嘿嘿 είπε...

Hi,
Just to say hello!

geokalp είπε...

εάν ο ΠΑΟΚ βγάλει τα ματς χωρίς Κοντρέρας-Μούσλι άνετα, βάλε και 1-2 μετεγραφές, νομίζω ότι θα είναι στη πρώτη 3άδα

Stepas είπε...

Hi!


@geokalp: Κι εγώ αυτό πιστεύω. Ούτε στο ματς με την ΑΕΛ στην Τούμπα, ούτε στο χτεσινό στη Φυλή έβλεπα νίκη για τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά τα καταφεραμε. Αν συνεχίσουμε να "καθαρίζουμε" έτσι τα θεωρητικά εύκολα ματς, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε 3άδα. Μην ξεχνάμε πως όλοι συμφωνούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος στον πάγκο, αλλά παρολαυτα στα 2 τελευταία ματς παίξαμε με μισή ομάδα (κυριολεκτικά) και κερδίσαμε...